Geen resultaten gevonden voor de filter!

Clipless pedalen of systeempedalen

Click pedalen of systeempedalen verbinden u met de fiets via uw schoen en de pedalen. Of u nu op een mountainbike of een racefiets rijdt, het is altijd zinvol om een optimale krachtoverbrenging te hebben. Vooral als u een sport- of racefietser bent, moet u eens goed naar systeempedalen kijken. Naast de perfecte krachtoverbrenging zorgen deze pedalen ook voor veiligheid in diverse situaties. Met de verschillende kliksystemen kunt u in bijzonder lastige situaties uw voet in een handomdraai van het pedaal halen. U vindt de pedaalsystemen SPD, LOOK Kéo en Speedplay in onze online shop.

Shimano Pedaling Dynamics (SPD)
Het Shimano Pedaling Dynamics System, kortweg SPD, is zeer populair en wijdverbreid. Het "schoenplaatje" is in de schoen geïntegreerd, zodat u ondanks het schoenplaatje toch verstandig met de fietsschoen kunt lopen. SPD-technologie wordt vooral gebruikt bij mountainbiken en trekking. Bij de keuze van klikschoenen met Shimano technologie moet u er rekening mee houden dat er verschillende schoenplaatjes zijn. Er zijn platen met een enkele uitgang en met meerdere uitgangen verkrijgbaar.

LOOK Kéo pedaalsysteem
Het bijzondere aan het eigen systeem van Look is dat er drie verschillende platen zijn voor verschillende bewegingsvrijheid. Deze zijn rood, grijs en zwart. De Look Kéo wordt vooral gebruikt in de racefietssector en is daar zeer populair. Renners kiezen meestal voor een zeer stevige versie om een "zuivere en ronde" stap mogelijk te maken.

Speedplay Peadalsystem
Dit systeem, dat vooral bij tijdritten en triatlons wordt gebruikt, biedt ook verschillende schoenplaatjes. Ook hier liggen de verschillen in de bewegingsvrijheid.