Fox Shox

Fox Shox merkwinkel

Fox Racing Shox en mountainbikes horen gewoon bij elkaar. De fabrikant van verende elementen van hoge kwaliteit is een van de topfabrikanten van MTB-onderdelen. De geschiedenis van het Amerikaanse bedrijf Fox Shox begon in het midden van de jaren 70, toen het allemaal begon met de import van onderdelen voor motorcrossgebruik, toen geveerde fietsen nog een onvervulde droom waren.

Fox Shox Hoogtepunten

Wat was er eerst, de kip of het ei? Een vos zou beide eten, zoveel is duidelijk. Maar wat was er eerst, FoxShox of FoxRacing? In feite waren de Shocks er het eerst - en dat was nog voordat mountainbikes een internationale rage werden! In de jaren 1970 begon Geoff Fox een kleine winkel die onderdelen voor motorcrossmotoren van Europa naar de VS importeerde. Slechts twee jaar later waren de eerste zelfgemaakte Fox schokdempers overtuigend in praktijktests. De renners droegen truien met het Fox-logo bij evenementen om reclame te maken voor het raceteam, dat al snel gretig aftrek vond. Zij legden de basis voor de uitloper van het bedrijf, het kledingmerk Fox Racing.

Van MX naar MTB

Slechts enkele jaren na de oprichting breidde de schokdemperfabrikant zijn aandacht uit tot auto's en sneeuwscooters. In 2001 produceerde Fox vervolgens voor het eerst verende voorvorken voor fietsen onder de naam Fox Forks. Tot op de dag van vandaag is het bedrijf een van de leveranciers van verende elementen voor mountainbikes van de hoogste kwaliteit en het logo met de vossenstaart heeft sinds lang een cultstatus bereikt. In 2015 werd de in financiële moeilijkheden verkerende concurrent Marzocchi overgenomen, waardoor nog meer expertise op het gebied van MTB-vering in huis werd gehaald. Tot de meest succesvolle producten van vandaag behoren de twee verende vorken Fox 40 en Fox 36. Het zijn echte iconen in de enduro- en downhill-sport, sommige van de beste rijders ter wereld zweren bij de prestaties van deze verende vorken. Fox levert ook de juiste schokdempers voor de achterste driehoek, u kunt zowel luchtschokdempers als schokdempers met stalen veren kopen. Als derde productcategorie leveren de Amerikanen variatoren en toebehoren.

Fox Shox vering

Veel van de beste rijders in alle MTB disciplines zijn uitgerust met Fox Shox vering. Fox Float luchtschokdempers worden internationaal beschouwd als benchmarks die de norm bepalen. De Fox Factory schokdempers met stalen veren bezetten al jaren stevig het topsegment. Met schokdempers als de DHX2 schokdemper met stalen veer heeft Fox Shox een echt wonderwapen in handen tegen schokken op het achterwiel van je Fully. Dankzij het brede scala van opstellingen beloven de hoogwaardige schokdempers een veelzijdig toepassingsgebied. U vindt een breed scala aan schokdempers voor full-suspension touringfietsen of XC-fietsen, van gemiddelde waarden voor trailfietsen tot maximaal geveerde schokdempers voor Enduro en Downhill.

Fox verende vorken

Hardtail of full, met een verende voorvork van Fox kun je op elk fietsevenement gezien worden, ook al is het niet een van de absoluut legendarische onderdelen zoals een huidige Factory. Veel MTB-profs vertrouwen op Fox-voorvering, waaronder Enduro-atleten als Richie Rude en Tracy Moseley, die Fox 36-vorken gebruiken om de strijd aan te gaan in de Enduro World Series. In de wereldbeker afdaling is het niet veel anders. Medaillewinnaar Aaron Gwin rijdt op de Fox 40 en is een overtuigd fan van de nauwkeurige prestaties in het ruigste terrein.
In onze Fox Shox merkenshop vindt u een breed scala aan producten van het bedrijf. Uiteraard biedt Fox Shox ook accessoires voor de verende elementen en reserveonderdelen voor de verende vorken. Fox heeft trouwens een veercalculator op hun homepage staan om je te helpen de juiste schokdemper te kiezen. U kunt uw Fox verende voorvork en schokdempers ook direct professioneel laten onderhouden door de fabrikant, zodat uw rijplezier de volgende ronde in kan gaan!

 

Alle producten van Fox Shox

Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
1