Race fietsschoenen

Sicher kennst du das Credo für alles rund ums Rennrad: Leicht, aerodynamisch, effizient. Warum sollten Rennradschuhe da abweichen? Wie jedes andere Accessoire, das für den Gebrauch auf dem Rennrad entwickelt wird, dienen die Schuhe für Roadbiker in erster Linie dem Aufbau von Geschwindigkeit. Alle anderen Eigenschaften haben sich da unterzuordnen. Was die Schuhe mit Top-Speed zu tun haben? Wir verraten es dir gerne!

Geen resultaten gevonden voor de filter!
1

Racefietsschoenen voor meer prestaties

De juiste schoenen zijn waarschijnlijk een van de belangrijkste factoren bij het rijden op een racefiets. Ze verbinden u met de fiets en vertalen de kracht van uw benen naar de aandrijving van de fiets. Daarom hoeft u geen twee keer na te denken over een investering in een paar racefietsschoenen van hoge kwaliteit. De schoenen zijn meestal voorzien van praktische klittenband- of draaisluitingen, zodat er geen hinderlijke bengelende veters zijn, die ook in het kettingblad verstrikt kunnen raken en tot een val kunnen leiden. In een aerodynamisch gesneden schoen kun je naar de start gaan en nieuwe records najagen. Bij klassiek wegwielrennen, triatlon of tijdrijden worden bijna uitsluitend clipless pedalen gebruikt, meestal het LOOK Kéo en Speedplay Peadalsystem. Het grootste verschil tussen MTB- en wegschoenen is waarschijnlijk de stijfheid van de zool. Koolstofzolen worden vaak gebruikt voor een optimale krachtoverbrenging. Dit maakt duidelijk dat een racefietsschoen alleen gemaakt is om te fietsen en niet om te wandelen. Maar ondanks de harde zool, moet de bovenschoen comfortabel aan de voet zitten. Om vervelende drukpunten, blaren en de bijbehorende pijn te voorkomen, moet u goed opletten hoe de schoen past. In onze winkel vindt u verschillende snitten en maten. Nu geven we u een kort overzicht van de twee meest voorkomende pedaalsystemen voor racefietsschoenen:

LOOK Kéo pedaalsysteem

Het bijzondere van Look's eigen systeem is dat er drie verschillende platen zijn voor verschillende graden van bewegingsvrijheid. Deze zijn rood, grijs en zwart. De Look Kéo wordt vooral gebruikt in de racefietssector en is daar zeer populair. Ruiters kiezen meestal voor een zeer stevige versie om een "zuivere en ronde" stap mogelijk te maken.

Speedplay peadal system

Dit systeem, dat vooral bij tijdritten en triatlons wordt gebruikt, heeft ook verschillende schoenplaatjes. Ook hier liggen de verschillen in de bewegingsvrijheid.