De beste schokdemperpompen voor uw mountainbike of trekkingfiets

Sommige fabrikanten die fietsliefhebbers verblijden met hun schokdempers en verende vorken, bouwen hun eigen verende pompen. U kunt schokdemperpompen kopen van bekende fabrikanten als Rock Shox of Fox. Anderen bouwen alles wat fietsers nodig hebben, waaronder een grote verscheidenheid aan luchtpompen. Maar welke pomp past bij uw schokken?

Welke shockpomp past bij u?

Of beter: welke demperpomp past bij uw fietsplannen? Net als alle andere fietspompen zijn de pompen met veerelementen verkrijgbaar in handige formaten die u in uw rugzak kunt stoppen om onderweg bij te vullen. Maar u kunt ook grote, massieve, zware en energieke modellen kopen.

Daarom moet u eerst beslissen of u de pomp mee moet nemen, of dat hij thuis in de fietsenmaker op u wacht.

Een shockpomp moet beslist een manometer hebben waarmee u de druk nauwkeurig kunt meten. Deze meters zijn verkrijgbaar in digitale of analoge versie, d.w.z. met een goede oude wijzer.

Als u geen zin hebt om de batterij van uw pomp te vervangen, kijk dan eens naar onze analoge schokpompen!

Welke fabrikant maakt de beste demperpompen? 

Dit is echt een goede vraag. Zoals bijna altijd het geval is, is het vooral een kwestie van smaak. De ene fabrikant bouwt een beter afleesbaar display op zijn ophangpomp, een andere staat bekend om zijn bijzonder comfortabele rijgedrag. De volgende bouwt fietspompen die bijzonder compact en licht zijn, terwijl fabrikant nummer 4 meer gewicht op zijn producten legt, maar je kunt er met je vrachtwagen overheen rijden.

Hoe dan ook, we hebben vorkpompen van producenten als BirzmannRock Shox of SKS voor u in de online winkel. Zodat je dempers niet buiten adem raken.