Smartphonehouders

When was the last time you’ve left your home without your phone? Can’t remember? You’re not alone, we all carry our smartphones in our pockets anywhere at any time. If you use your bike to commute and to cycle to school or uni, you probably always have your phone with you. If you like to go on bigger bike journeys you can use it’s GPS to navigate or connect it to your heart rate tracker. In that case, you need to be able to see it, so you should use a handlebar mount for easy access and a good view.

Een mobiele telefoonhouder bevestigt uw smartphone stevig aan uw fiets.

Je kunt natuurlijk ook gewoon je smartphone in je zak stoppen. Of in je rugzak. Maar dan zal het moeilijk zijn om het je te laten navigeren. Veel amateursporters maken ook graag gebruik van smartphone-apps in combinatie met een sporthorloge of hartslagmeter om hun fietstraining te volgen en zo efficiënt mogelijk te maken.

Soms is het gewoon handig om even op je telefoon te kunnen kijken terwijl je op pad bent. Er zijn twee verschillende bevestigingsmethoden om uit te kiezen. U kunt een telefoonhouder op het stuur monteren, die op zijn beurt de telefoon vasthoudt. Je kunt hem ook in een stuurtas stoppen. Hier leggen wij uit hoe u de juiste mobiele telefoonhouder hier in de online winkel vindt.

Zit de mobiele telefoon beter in liggend of staand formaat?

Hoe u uw mobiele telefoon op uw fiets monteert, hangt helemaal van u en uw voorkeuren af! Veel houders voor mobiele telefoons kunnen worden gedraaid, zodat u naar wens kunt wisselen tussen portret- en landschapsmodus. Vaak kunt u de telefoon op de houder traploos draaien, zodat u de kromming van het stuur kunt compenseren.

U kunt ook de kantelhoek aanpassen, zodat u de telefoon gemakkelijk zo kunt plaatsen dat u het display goed kunt zien en aflezen.

Hoe monteert u de houder voor uw mobiele telefoon op uw fiets?

Om er zeker van te zijn dat de houder op uw stuur past, vindt u meestal in de productbeschrijving informatie over hoe groot de diameter van het stuur moet zijn voor welke houder.

Er zijn ook universele bevestigingen die op veel verschillende sturen kunnen worden bevestigd. Dankzij de traploze bevestiging passen deze bevestigingen op (bijna) elke fiets, elk stuur of elke stuurpen. Als u een gekromd of gebogen stuur hebt, moet u er bij de aankoop op letten dat het voldoende ruimte biedt voor de klem van de mobiele telefoon.

Smartphonehouder op het stuur of op de stuurpen - wat is beter?

Boven de steel is een mobiele telefoon bij een val minder blootgesteld, zodat de kans groter is dat hij zonder schade ontsnapt. Bovendien moet de mobiele telefoon zo worden geplaatst dat hij uw concentratie niet verstoort, uw gezichtsveld niet beperkt en uw aandacht niet te veel afleidt van de weg voor u.

Houders voor mobiele telefoons op carbonfietsen

Carbon is licht, stijf en maakt een grote verscheidenheid aan frameontwerpen mogelijk. Stuurpennen en sturen zijn ook van carbon gemaakt, omdat dat gewoon het ideale materiaal is voor fietsen. Tenzij je iets op de motor wilt schroeven. Een houder voor een mobiele telefoon, bijvoorbeeld. Om ervoor te zorgen dat de houder goed zit, moet hij stevig worden vastgedraaid. Te hard aangetrokken klemmen kunnen een carbonstuur echter beschadigen, dus controleer de bevestigingsmogelijkheden voordat je iets koopt. De afdeling fietsonderhoud hier bij Bike Mailorder verkoopt carbon montagepasta, die je misschien kan helpen.

Maak uw mobiele telefoon waterdicht!

Het is heel praktisch om uw fiets of e-bike rechtstreeks via uw smartphone te bedienen. Maar om niet telkens naar een bushokje te hoeven zoeken als je weerapp een bui aankondigt, is het een goed idee om je mobiele telefoon in een waterdicht hoesje te verpakken. Deze hoes beschermt uw kostbare telefoon niet alleen tegen regen en vocht, maar houdt ook stof buiten. Het dient ook als extra valbescherming bij een val.

Hoesjes voor mobiele telefoons die in een houder passen, zijn bijzonder aan te bevelen. Hier is het verbindingsstuk dat de behuizing en de houder aan elkaar schroeft, al op de achterkant aanwezig. Deze combinatie zorgt voor een bijzonder veilige bevestiging. Dergelijke systemen vindt u hier in de BMO online shop van SP Connect, een fabrikant die gespecialiseerd is in smartphonehouders voor sporters.

Er zijn smartphonehoesjes die op veel populaire mobiele telefoons passen, en u kunt bij aankoop in een menu kiezen welke u nodig hebt. Zet hier maar Galaxy S10, S20 of Galaxy S21 neer, ook gsm hoesjes voor iPhone 8, iPhone 11 of 12 en andere smartphones kunt u hier bestellen.

Een goed alternatief voor de mobiele telefoonhouder is een Smartbag, een klein tasje dat aan de stuurpen wordt bevestigd. Hier is er een doorzichtig vak aan de bovenkant waarin een gewone smartphone past. Deze minitasjes bieden extra ruimte voor sleutels en wat geld. Als uw bagage omvangrijker is, kunt u ook een grotere stuurtas kopen. Deze tassen hebben vaak ook een doorzichtig vakje op het deksel waarin u een mobiele telefoon kunt stoppen. Zo kunt u het op de weg zien, maar is het toch beschermd tegen weer en wind.