Armstukken

Zelfs op onze breedtegraden weet je nooit precies wat voor weer het wordt. Daarom is er een praktische tussenweg tussen korte mouwen en lange mouwen. Koop gewoon een paar extra mouwen! Armwarmers zijn handig, comfortabel en geven gerichte warmte tijdens de training. Ze zorgen ook voor een extra dosis warmte tijdens uw winterlopen!

Armwarmers voor wielrenners - Armwarmers zijn de ideale aanvulling op het shirt met korte mouwen

Het startsein voor een lange tocht komt vaak vroeg in de ochtend. Je bent vaak bijna alleen op de weg. Alleen omgeven door de natuur, de weg, het fietspad of het pad is helemaal van jou! Je rijdt de zon tegemoet en de eerste zonnestralen verwarmen je huid - helaas nogal schuchter. 

Een fietsbroek en een fietsshirt met korte mouwen zijn de perfecte kleding voor deze dag, maar zelfs de mooiste zonnige dag begint vaak met een koele ochtend en eindigt met een schaduwrijke avond. Nu zijn er in principe drie opties voor u! Nummer één: je bent de hele dag te warm gekleed en gaat je uiteindelijk ergeren aan het onnodige zweet. Of je kunt gewoon een windjack aantrekken en die later in je rugzak opbergen, die je dan natuurlijk wel permanent moet dragen  - of je kunt gaan voor armwarmers en beenwarmers. 

Armwarmers voor fietsers houden je armen beweeglijk

Mouwen en beenwarmers zijn de perfecte aanvulling op truien met korte mouwen, shirts en korte fietsbroeken. Indien nodig kunt u de handige been- en armwarmers snel aan- en uittrekken, zodat u altijd volledige controle hebt over uw warmtebalans. Bovendien kunnen arm- en beenwarmers klein worden opgerold, zodat ze slechts een minimum aan ruimte innemen en ook in de zak van uw fietstrui of fietsbroek kunnen worden opgeborgen. Zij zijn gewoonlijk vervaardigd van zeer elastische synthetische vezels en hebben aan beide uiteinden rubberen of siliconen inzetstukken zodat zij u volledige bewegingsvrijheid geven en toch niet kunnen uitglijden. Natuurlijk zijn de stoffen ademend en drogen ze snel, zodat de armwarmers altijd lekker droog aanvoelen tegen uw huid en u beschermen tegen vocht en kou op frisse dagen.

Het is niet eens overdreven om te zeggen dat armwarmers uw veiligheid op de fiets dienen! Je herinnert je vast nog wel de sportlessen op school - waar je leerde dat alleen opgewarmde spieren goed werken. Gekoelde armen en benen beperken je bewegingsvrijheid, je kunt er niet snel genoeg op reageren en het risico op blessures neemt toe! Neem dus het zekere voor het onzekere en neem een set armwarmers mee!

Armwarmers zijn er in allerlei kleuren en vormen, en er zijn ook verschillen in materiaal. Wij hebben veel modellen beschikbaar in onze online winkel, en natuurlijk kunt u daar ook armwarmers in verschillende maten kopen.