Elektrische stadsfietsen

Bent u op zoek naar een e-bike die comfortabel rijdt, praktische eigenschappen heeft en een goed figuur slaat op de fietspaden van uw woonplaats? Dan ben je bij onze city e-bikes aan het juiste adres. Hier kun je zien wat een e-bike allemaal kan en moet, en onze kooptips helpen je bij het kiezen van de juiste fiets.

Bent u op zoek naar een e-bike die comfortabel rijdt, praktische eigenschappen heeft en een goed figuur slaat op de fietspaden van uw woonplaats? Dan ben je bij onze city e-bikes aan het juiste adres. Hier kun je zien wat een e-bike allemaal kan en moet, en onze kooptips helpen je bij het kiezen van de juiste fiets.

Geen resultaten gevonden voor de filter!

Bent u op zoek naar een e-bike die comfortabel rijdt, praktische eigenschappen heeft en een goed figuur slaat op de fietspaden van uw woonplaats? Dan ben je bij onze city e-bikes aan het juiste adres. Hier kun je zien wat een e-bike allemaal kan en moet, en onze kooptips helpen je bij het kiezen van de juiste fiets.

Koop meer plezier in het dagelijks leven - een e-bike voor in de stad!

Bent u een van die mensen die zich steeds afvragen of het niet slimmer zou zijn om van de auto op de fiets over te stappen? Als u, in plaats van te wachten in de spits en onnodige extra rondjes in de strijd om het laatste parkeerplekje, meer geïnteresseerd bent in duurzame mobiliteit en een gezond dagelijks leven, is het idee helemaal niet slecht. Voor al uw verplaatsingen naar het werk, naar de kleuterschool, naar de winkels, naar de bioscoop of naar het platteland is er een specialist die van korte verplaatsingen puur plezier maakt: de stadsfiets. Het is comfortabel om te rijden en praktisch uitgerust. Als hij een elektrische aandrijving heeft, kunt u elke dag opnieuw beslissen of u in de frisse lucht wilt sporten (op een laag ondersteuningsniveau) of gewoon wilt rijden (op een hoog ondersteuningsniveau) en elke helling met gemak wilt beklimmen.

Veel fietsen zien er slim uit, maar als je erop stapt, merk je dat de zithouding totaal ongemakkelijk is, in de regen spat het water je om de oren en als je ook maar het kleinste beetje tas wilt opbergen, sta je daar stom - geen bagagedrager te bekennen! Niets van dit alles kan je overkomen op een echte stadsfiets. Een stadsfiets is niet alleen voor (bijna) iedereen comfortabel om op te rijden, hij is ook uitgerust met alles wat u op een fiets zou willen hebben! U kunt hem in het dagelijks leven en in uw vrije tijd gebruiken voor transportdoeleinden, voor uitstapjes of voor kleinere fitnessrondes. Dankzij de motorondersteuning rijden ook city e-bikes moeiteloos en zijn ze nu een echt alternatief voor de auto!

Een city bike is een fiets die kan worden gebruikt voor dagelijks vervoer en vrijetijdsdoeleinden.

Een stadsfiets is de klassieke manusje-van-alles, hij is aangepast aan de gebruiken van de stad en laat u comfortabel kleinere tochten rijden. Maar wat onderscheidt deze praktische allrounders nu precies? Hier is alle informatie over de city pedelec met elektrische aandrijving!

Dit is een e-bike voor in de stad - interessante feiten over e-bikes voor in de stad

.

"Ik wil een normale fiets kopen!" - betekent dit meestal een stadsfiets. Hetzelfde geldt voor een "normale e-bike". Het is een totaal normale, niet opwindende fiets

Wat is een stads e-bike, wat is een stedelijke e-bike?

Het verschil is subtiel, maar zeker aanwezig! Terwijl een stadsfiets vooral scoort met comfort en zijn praktische eigenschappen, is een stadsfiets eerder chic. Dit is ook het geval met stadse e-bikes en stedelijke e-bikes. Een stadsfiets is vaak kleurrijk gespoten, heeft verlichting, bagagedragers, spatborden en alle toeters en bellen, een stadsfiets is meer gereduceerd qua uiterlijk en ook qua uitrusting: less is more! Alles wat niet absoluut noodzakelijk is, wordt niet toegevoegd, zelfs als het de verkeersgeschiktheid beïnvloedt.

Of alle apparatuur die een elektrische fiets dringend nodig heeft, ook echt tot stadsfietsen leidt, is een terechte vraag! Maar naarmate de accu, het display en dergelijke kleiner en kleiner worden, komen er steeds meer e-bikes op de markt die de naam urban e-bike echt verdienen!

En nu we het toch over namen hebben: Hier gebruiken we de termen E-bike en pedelc als synoniemen. Strikt genomen zou een S-pedelec een snellere e-bike zijn, maar voor deze koopgids doet het verschil er niet toe.

Een e-bike in de stad is vooral comfortabel!

Stadsfietsen zijn niet ontworpen voor topsnelheden, ze zijn bedoeld om plezier te maken en mogen best wat comfortabeler zijn! Het frame biedt een zeer rechte zithouding, die uw rug ontziet en minder gewicht op uw handen en armen legt. Bovendien heeft u een zeer goed zicht in alle richtingen, wat belangrijk is voor uw veiligheid, vooral in druk stadsverkeer! 

Citybikes bieden een zeer rechte zithouding.

Stadsfietsen zijn meestal goed geveerd, en dat is niet anders met e-bikes in de stad. Dit betekent dat u nauwelijks trillingen voelt, zelfs niet bij het rijden over kasseien.

De meeste e-bikes voor in de stad hebben een ergonomisch gevormd stuur en handvatten, zodat u comfortabel kunt trappen en uw armen niet moe worden.

Het fietszadel in het bijzonder is ontworpen met ergonomie en goede vering en vulling in het achterhoofd, en de reden daarvoor is overduidelijk. Als u bijvoorbeeld op een andere fiets, een trekkingfiets of een mountainbike rijdt, draagt u vaak een speciale gewatteerde fietsbroek. Als je met een stadse-bike naar je werk gaat, draag je geen speciale fietskleding! Daarom moet het zadel voldoende padding hebben, zodat u goed en zacht zit.

Stads e-bikes voor dames en heren

Je kunt veel e-city fietsen in golfvorm kopen, dat wil zeggen als low-entry fietsen of in de klassieke vorm van een "vrouwenfiets". Hier is het op- en afstappen bijzonder gemakkelijk, vooral voor enigszins onzekere fietsers. Er zijn echter ook veel e-bikes met een ruitvormig frame, d.w.z. " herenfietsen". Veel modellen zijn verkrijgbaar in beide versies en ook in trapeziumvorm, d.w.z. met een middelhoge instap. Vroeger werden fietsen met een gesloten framedriehoek, dus herenfietsen, als bijzonder sportief beschouwd omdat ze stabieler waren dan damesfietsen met een lage instap. Dankzij verbeterde fabricagetechnieken en betere framematerialen is dit niet langer het geval; tegenwoordig zijn alle framevormen even torsiearm en duurzaam. 

De indeling invrouwenfiets en mannenfiets is dus vandaag de dag achterhaald, mannen en vrouwen kunnen gewoon op de e-bike rijden die ze mooi vinden en waar ze zich goed op voelen. Er is één uitzondering: als je een kinderzitje op de bagagedrager wilt monteren, is een e-bike met lage berijder bijzonder hanteerbaar.

De framegeometrie is echter voor alle framevormen gelijk - eerst en vooral comfort.

Als je liever iets sportievers hebt, is een trekking e-bike of touring e-bike een uitstekend alternatief voor de stadse elektrische fiets.

De comforteigenschappen van een e-bike voor in de stad

.

Een stadsfiets is uitgerust voor (bijna) elk wegdek, elk weertype en alle eventualiteiten. Het draagt echter wel een beetje meer gewicht. Maar dan heb je wel een e-aandrijving die je vooruit helpt!

Een stadsfiets is uitgerust voor (bijna) elk wegdek en alle eventualiteiten.

Wat voor versnellingen heeft een e-bike voor in de stad nodig?

U kunt verwachten dat een stadse e-bike kettingversnellingen heeft met maximaal 12 versnellingen, maar er zijn ook modellen die een goedkope, onderhoudsvrije en gebruiksvriendelijke naafversnelling hebben. Als u in een stad woont met niet al te veel hellingen en geen grote uitstapjes maakt naar het omliggende platteland, is een naafversnelling als deze een goede keuze. Als je graag snel en off-road rijdt, moet je een fiets met derailleurversnelling kopen. Sommige e-bikes voor in de stad hebben ook staploze en elektronische versnellingen.

Welke rem is de beste voor een e-city fiets?

Raamremmen zijn een zeldzaamheid op e-bikes, de meeste elektrische fietsen remmen af met schijfremmen. Mechanische schijfremmen zijn de goedkopere optie, hydraulische schijfremmen kosten iets meer, maar hun remprestaties zijn onovertroffen. Er zijn echter ook e-bikes met terugtraprem, en u kunt er een aantal vinden onder de e-bikes voor in de stad. Als u gewend bent met een terugtraprem te fietsen, hoeft u niet op een nieuw systeem over te stappen.

> Zie onze Fietsremmen voor meer informatie hierover.

De motorisering van een e-city fiets

.

In de stad moet je goed opschieten, het verkeer bijhouden en onderweg zijn zonder veel zweetdruppels. Dit is precies waar de motorisering van een stadsfiets voor bedoeld is. De vrij kleine motoren ondersteunen u continu en zonder selectieve versnelling. Zo kun je ontspannen en snel door de stad, maar heb je altijd een goede controle over je fiets.

Omdat de afstanden meestal niet al te ver zijn, zijn de accu's ook vrij klein, zodat ze gewicht besparen. Dit loont vooral wanneer u uw fiets moet optillen om een stoepje op te rijden of om hem in een fietsenrek te tillen. Veel eCitybikes hebben tegenwoordig een volledig geïntegreerde accu, maar er zijn ook externe accu's en rekaccu's.

De kleinere e-bike motoren en accu's hebben nog een voordeel: vergeleken met de grote machines die sportfietsen aandrijven, zijn ze goedkoop!

Bij de aanschaf van een e-bike voor in de stad kunt u nog modellen tegenkomen met een draagbatterij of een achterwielmotor of voorwielaandrijving. Als u zelden korte afstanden met uw fiets wilt afleggen, kunt u een van deze goedkopere e-bikes voor in de stad kopen. Deze schijven worden nu als verouderd beschouwd, maar ze werken voor het grootste deel betrouwbaar. Hun grootste nadeel ten opzichte van een middenmotor en accu in of op het frame is het hoge zwaartepunt van de fiets, dat naar achteren of naar voren wordt verschoven en soms enige tijd vergt om eraan te wennen.

> In onze E-Bikes sectie vindt u veel extra informatie over accu's en motoren.

Welke banden heeft een e-bike nodig?

Stadsfietsen zijn verkrijgbaar met een breed scala aan bandenmaten. Je kunt ze kopen vanaf 26 inch, maar ze zijn ook verkrijgbaar in 28 inch of als 29ers. De banden van een stadsfiets zijn meestal smal, maar niet te smal. Op die manier vinden ze een evenwicht tussen efficiëntie en goed afrolgedrag enerzijds en veilige grip op de weg anderzijds.

De banden van een stadsfiets zijn vrij smal, maar niet te smal.

Er zijn banden met de meest uiteenlopende profielen, u kunt ook all-weather banden en winterbanden monteren 

> Op onze Fietsbanden kunt u veel informatie vinden over de juiste banden voor uw e-bike.

Totally practical! De uitrusting van een e-bike in de stad

.

Wij hebben u een comfortabele allround uitrusting voor uw stadse e-bike in het vooruitzicht gesteld. Dit is hoe het eruit ziet:

 • De meeste e-bikes in de stad hebben een bagagedrager, waar u uw fietsmand op kunt monteren, fietstassen aan kunt bevestigen of gewoon uw bagage kunt vastklemmen
 • Mudguards houden u schoon en droog als het regent
 • Met een zijstandaard kunt u een e-bike gemakkelijk overal parkeren
 • Het Duitse wegenverkeersreglement (StVZO) schrijft bellen en reflectoren voor, een stads e-bike heeft ze meestal af-fabriek
 • De fietsverlichting is ook verplicht. Vooral op stadse e-bikes zit vaak een luxe verlichting met schemeringssensor, parkeerlicht en dimlicht.

Dit is wat een stads e-bike verkeersgeschikt maakt

.

Zoals reeds gezegd, moet een fiets aan een aantal eisen voldoen om aan het wegverkeer te mogen deelnemen. Het moet twee onafhankelijk werkende remmen hebben, een bel, en een wit licht met reflector aan de voorkant en een rood licht met reflector aan de achterkant. Er moeten oranje reflectoren op de pedalen en reflectoren aan de zijkanten van de wielen zijn. Veel van de e-bikes die u hier in onze online winkel kunt kopen, zijn al voorzien van deze uitrusting door de fabrikant. Als ze ontbreken, kunt u alle onderdelen die u nodig hebt kopen bij onze fietsaccessoires.

Cargo e-bikes zijn jumbo stadsfietsen!

Als je graag wat meer meeneemt, en je wilt dat je stadsfiets een echte autovervanger wordt, moet je eens nadenken over de aanschaf van een bakfiets! Deze transportfietsen zijn een echt alternatief voor alle ouderwetse taxi's en kunnen zelfs grotere familie wekelijkse boodschappenritten met gemak naar huis brengen! Of u nu kiest voor een lang model met twee wielen of een compacte bakfiets met drie wielen, u krijgt een grote laadruimte of een transportbox met veel opbergruimte of een zitbank. Cargo e-bikes omvatten ook fietsen met een lange, versterkte bagagedrager, die plaats bieden aan twee kinderen of een kinderzitje en een transportbox.

Samengevat is een stadsfiets een allround praktische en bijzonder comfortabele fiets. Dankzij de elektrische aandrijving is een e-city bike ook absoluut moeiteloos te berijden.

Is een e-bike de juiste fiets voor u?

Wilt u het steeds vaker zonder auto doen om het milieu te beschermen en wat beweging in de frisse lucht te krijgen? Wilt u met een glimlach op uw gezicht langs de file rijden? U wilt niet veel tijd besteden aan het zoeken naar een parkeerplaats? Dan is een e-city fiets perfect voor jou!  

Bent u op zoek naar een fiets die praktisch en comfortabel is? U wilt comfortabel zitten, wat bergruimte hebben voor werkgerei of regenkleding, en weten dat uw fiets alles aan boord heeft wat u nodig hebt? Of u nu overdag of 's avonds naar uw werk, het theater of de speeltuin gaat, bij zonneschijn of regen, of als u op een verkeerscontrole stuit? Dan is een stadsfiets met een volledige uitrusting uw allround zorgeloos pakket!

 • Onvergelijkbaar rijcomfort

Een stadsfiets verwent je met veel rijcomfort. Een zacht zadel en een ergonomisch stuur zijn nog maar het begin, stadsfietsen zijn ontworpen voor comfort van voor tot achter. Veel fietsen hebben een lage instap, zodat u gemakkelijk op en af kunt stappen en uw been niet over het zadel hoeft te zwaaien. Bij de meeste stadsfietsen is de zithouding zeer rechtop, niet sportief en laag.

U kunt ook kiezen uit een breed scala aan opties.

Je mag ook verwachten dat je stadsfiets enige vering heeft, zodat hij zonder veel schokken over kasseien of slechtere wegen rolt.

 • Praktisch en geschikt voor dagelijks gebruik

Een e-bike voor in de stad verwent u met een uitstekende uitrusting. Het komt meestal met add-on onderdelen zoals fenders of een side stand wanneer je het koopt. U kunt uw tas op de bagagedrager zetten, en meestal is het ook mogelijk om er een fietsmand of fietstassen aan te hangen. U krijgt banden die veilig rollen op vele ondergronden en in een breed scala aan weersomstandigheden. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over verkeerscontroles, want veel stadsfietsen zijn door de fabrikant al uitgerust om te voldoen aan de Duitse verkeerswetgeving (StVZO)

Als je je dagelijkse woon-werkverkeer in de stad graag per fiets aflegt, maar je niet per se elke keer in het zweet wilt werken, is een stadsfiets met "E" een prima keuze!

De kenmerken van een e-city bike in één oogopslag:

 • comfortabele uitrusting
 • Vooral rijklaar materiaal volgens StVZO
 • comfortabel om te rijden, ergonomische zithouding en uitrusting
 • niet overpowered, dus goedkoop in aanschaf
 • weerbestendig
 • het hele jaar door te gebruiken
 • perfect voor dagelijks gebruik en kleinere fietstochten
 • rijgbaar op wisselende oppervlakken

Hoe rijdt een e-bike in de stad?

Je hebt het al gelezen - rijcomfort staat boven aan de lijst voor stadsfietsen. Een stadsfiets is dus uiterst comfortabel om op te rijden. Een e-city fiets rijdt ook gemakkelijk en moeiteloos, afhankelijk van de mate van ondersteuning die u kiest.

Door zijn ontwerp rijdt een stadsfiets over het algemeen zeer uitgebalanceerd. Aangezien bij de meeste e-bikes tegenwoordig de accu op het frame is gemonteerd en de motor in het midden van de trapas zit, hebben ze een laag, centraal zwaartepunt. Ze zijn gemakkelijk te besturen, bieden een veilige rijervaring en rijden als een niet-gemotoriseerde fiets - maar dan veel moeitelozer!

De goede vering zorgt ervoor dat uw armen en vooral uw ruggenwervels niet te veel te lijden hebben van ruwe oppervlakken. Een city pedelec met een verende voorvork rijdt bijzonder soepel en stil.

U kunt de rijeigenschappen beïnvloeden door de banden te veranderen; dikkere banden vergen iets meer vermogen, maar zorgen ook voor extra demping. Dunnere banden geven een directer gevoel. Banden met meer profiel maken de fiets weerbestendig, gladde banden zijn efficiënter.

Het vermogen van de motor is natuurlijk ook merkbaar, hier kunt u kiezen: Een krachtige motor met veel koppel rijdt dynamischer dan een kleinere motor. Maar hoe groot de aandrijving ook is, een stadsfiets rijdt gemakkelijk, moeiteloos en als een klok, de funfactor met e-bikes is gewoon enorm!  

Of je nu op een stadsfiets met een krachtige motor rijdt, of op een kleinere motor, je kunt de juiste kiezen.

Of je nu op een stadsfiets met E of zonder E rijdt, is ook te merken aan het rijgedrag van de fiets, omdat een E-fiets door de aandrijving meer gewicht met zich meebrengt. Met een e-city fiets mag je rekenen op een gewicht vanaf ongeveer 20 kg.

Een overzicht van de behandeling:

 • comfortabel en verend
 • Goede richtingsstabiliteit, goede controle over de weg
 • vertrouwde rit
 • comfortabel tot sportief

Wat zijn de voordelen van een e-bike in de stad?

De praktische uitrusting en het hoge rijcomfort zijn de belangrijkste argumenten waarmee een stadsfiets overtuigt, ongeacht of hij een motor heeft of niet! Als u twijfelt tussen een stadsfiets en een e-bike, kan de e-bike u verleiden met zijn gemakloos rijden. Fietsen met elektrische ondersteuning is gewoon heel leuk! U zult de auto of bus en metro snel achter u laten en met plezier op uw e-bike stappen!

Tussen haakjes, een e-bike is niet alleen voor ongetrainden. Als u de motorondersteuning vermindert of helemaal uitschakelt, bespaart u niet alleen batterijvermogen, maar bespaart u zich ook een ritje naar de sportschool! U zult zien dat wanneer u 's ochtends op uw e-bike naar uw werk fietst, u geleidelijk uw fitheid verbetert, u lichamelijk beter voelt en geniet van het goede gevoel iets voor het milieu te hebben gedaan!

Vergeleken met een e-bike bespaart u niet alleen batterijstroom, maar bespaart u ook een ritje naar de sportschool!

Vergeleken met andere e-bikes zijn veel stadsfietsen ook goedkoop in aanschaf, en er zijn veel instapfietsen verkrijgbaar voor een redelijke prijs. Als u iets meer investeert, beschikt uw e-bike over robuuste onderdelen van goede kwaliteit die ervoor zorgen dat hij lang meegaat.

De voordelen van een e-bike voor in de stad liggen voor de hand.

De voordelen van een e-city bike op een rijtje:

 • praktisch en comfortabel
 • Zeer veelzijdig
 • goede uitrusting
 • milieuvriendelijke mobiliteit
 • continue opleiding
 • goedkoper dan veel andere e-bikes, maar ook verkrijgbaar in topvarianten
 • langdurig

Hoeveel kost een e-bike in de stad?

Als u een goedkope e-bike op instapniveau voor in de stad wilt kopen, moet u rekenen op een budget van ongeveer 1700 tot 2500 euro. Er zijn ook e-city fietsen die minder kosten, maar de kwaliteit laat vaak te wensen over. Voor maximaal 2500 euro kunt u een fiets krijgen die geschikt is voor de paden in een stad, en waarmee u ook met plezier kleine uitstapjes kunt maken naar het omliggende platteland. Als je niet regelmatig steile hellingen hoeft te beklimmen, is een fiets als deze een prima manier om je te verplaatsen. Zelfs als u eerst wilt uitproberen of u een e-bike voor in de stad leuk vindt, kunt u in deze prijsklasse winkelen.

Tussen de 2.500 en 3.000 euro kun je een stads e-bike uit het middensegment kopen. Motor, versnellingen, remmen - alle onderdelen zijn hier van een veel hogere kwaliteit. Deze fietsen zijn betrouwbare voertuigen voor het dagelijkse woon-werkverkeer. Ze rijden ook comfortabel en veilig op dagtochten, zolang de ondergrond niet te oneffen is. Als er lichte hellingen zijn in uw stad, moet u geen goedkopere e-bike kopen!

Vanaf 3000 euro begint de absolute luxeklasse van de stadse e-bike. Hier kunt u rekenen op uitstekende en duurzame onderdelen van eersteklas fabrikanten die lang probleemloos zullen functioneren. En zelfs als het zadel en het stuur vrij snel kunnen worden vervangen, zal dat bij een dergelijke fiets niet nodig zijn, want hier krijgt u ergonomische en hoogwaardige hulpstukken. De fietsen in deze prijsklasse hebben waarschijnlijk ook een wat dikkere motor, een grotere actieradius en natuurlijk is de aandrijving afkomstig van een van de bekende topfabrikanten. De snellere S-pedelecs zitten ook in deze prijsklasse.

De kosten voor een e-bike in de stad in een oogopslag:

Waar moet je op letten als je een e-city fiets koopt?

Stadsfietsen zijn erg populair en worden veel gebruikt vanwege hun veelzijdigheid. De ommekeer in het verkeer heeft hier een extra grote schok teweeggebracht! Meer en meer mensen willen zich verplaatsen zonder auto, dus een e-bike is een geweldig alternatief! Hier is hoe u uw perfecte auto vervanging kunt vinden:

 • Hoe vaak wilt u uw e-bike gebruiken?

Als je zelden op je e-bike stapt en er niet absoluut afhankelijk van bent, kun je met een gerust hart een goedkoop model kopen. Hoe vaker je ermee rijdt, en hoe dringender je hem nodig hebt, hoe meer het de moeite waard is om iets meer geld uit te geven, omdat kwaliteit, duurzaamheid en rijcomfort toenemen met de prijs.

Als je je e-bike slechts zelden gebruikt, en hem niet echt nodig hebt, kun je met een gerust geweten een goedkoop model kopen.

 • Hoe lang wilt u op de e-bike rijden?

De situatie is hier vergelijkbaar. Hoe langer de routes, hoe aangenamer het is om te rijden op een fiets met een iets hogere aankoopprijs.

   Hoe langer de afstand, hoe aangenamer het is om te rijden op een fiets met een iets hogere aankoopprijs.
   • Waar wilt u gaan rijden, hoe ziet de ondergrond eruit?

   Als je regelmatig over slechte wegen, kasseien of onverharde paden rijdt, moet je zorgen voor een goede vering, misschien zelfs een verende voorvork. De banden mogen ook niet te smal zijn. Een trekking e-bike kan hier de betere keuze zijn! Een e-city fiets is perfect voor de stad en fietspaden!

   • Welke e-bikeaandrijving hebt u nodig?

   Als uw woon-werkverkeer steile hellingen omvat, is een e-bike uit het middensegment een goede keuze, omdat de motorisering opgewassen is tegen de taak. Zelfs voor lange rijders of zware bagage mag de aandrijving niet te zwak zijn! Een beetje meer koppel en grote batterijen zijn in dit geval sterk aan te bevelen. De schijf mag echter niet te groot zijn, want dan wordt hij niet alleen zwaarder en groter, maar ook duurder.

   • Welke versnellingen en remmen moet uw e-city fiets hebben?

   Uw paden zijn vlak, glad en u wilt rijden zonder veel na te denken? Dan kun je een e-bike kopen die naafversnellingen heeft of slechts een paar versnellingen. Als het terrein verandert of als je bergop moet, is een derailleur met een paar versnellingen meer handig.

   E-bikes hebben meestal schijfremmen, hoewel goedkopere fietsen mechanische remmen hebben. Naarmate de prijs stijgt, stijgt ook de kwaliteit - je koopt hydraulische remmen bij e-bikes van hoge kwaliteit. Als u ook in natte omstandigheden rijdt en in een heuvelachtig gebied woont, zijn hydraulische remmen gemakkelijker voor uw handen omdat u minder kracht nodig hebt om voldoende remeffect te bereiken. Zelfs voor een zware fietser en veel lading maakt een hydraulische rem op de e-bike het werk gemakkelijker! Als je er meer vertrouwen in hebt, kun je ook een e-city fiets kopen met een terugtraprem.

   • Wat is de juiste framemaat?

   E-bikes voor in de stad zijn er in veel verschillende maten. Voor kleine rijders en fietsers zijn er e-city fietsen vanaf een wielmaat van 26 inch. Er zijn stadsfietsen in 28 inch, en voor lange rijders zijn er 29s. De specificaties van de framematen verschillen van fabrikant tot fabrikant, sommige geven maten als S, M of L, andere geven de afstand van de zadelklem tot de trapas in centimeters.

   Koop een e-bike van de beste fabrikant!

   Er is een breed scala aan e-bikes op de markt, dus ook hier in de fiets online shop kunnen wij u een groot assortiment aanbieden! Op BMO kunt u e-bikes kopen van topmerken zoals Orbea, Cannondale, Ghost, Giant, Creme Cycles, Diamond of Winora. Maar natuurlijk vindt u hier niet alleen e-bikes voor in de stad, u kunt hier ook E-trekkingfietsen en E-MTB's kopen! Maar dat is niet alles, we hebben ook E-bikehelmen, fietskleding en alle benodigdheden zoals fietsmanden, fietstassen of kinderzitjes in de winkel. 

   Er is nog veel meer!

   Hier een tip voor wie wil besparen: een e-bike is niet goedkoop, er zijn maar weinig mensen die er zomaar voor betalen! Kijk maar eens naar onze Verkoop. Als je geluk hebt, vind je de modellen van vorig jaar of retouren voor een speciale lage prijs!

   Alle informatie over de eisen van de StVZO zijn zonder garantie!