Regenbroeken

Er zijn twee soorten motorrijders die zelfs in de stromende regen op de fiets stappen. Sommigen vertrouwen op hun fiets als vervoermiddel en moeten op de een of andere manier op hun werk, op school of op de universiteit geraken, hoe slecht het weer ook is. Anderen houden van fietsen en zelfs een wolkbreuk kan hen niet weerhouden van training, hobby en avontuur. Als je een van die mensen bent, heb je een goede regenbroek nodig.

Geen resultaten gevonden voor de filter!
1

Geen weer is te slecht voor jou en je motor...

De grond is bedekt met modder en het regent pijpestelen - dat is het typische beeld van de bossen en wegen in de herfst en de winter. Om ervoor te zorgen dat het fietsplezier niet in het gedrang komt, moet u beslist een regenbroek van hoge kwaliteit aanschaffen, want zelfs in zware regen- en modderbuien kunt u met de juiste kleding nog veel plezier aan uw fiets beleven. Wij bieden u broeken van robuust en waterdicht materiaal die toch goed ademen. Fietsregenbroeken zijn vaak gemaakt van uiterst duurzame stof, die ervoor zorgt dat de broek bij een val niet scheurt of gaten krijgt. In onze winkel vindt u de juiste weerbestendige fietsbroek voor de meest uiteenlopende omstandigheden, zelfs voor echt prutweer.

Zijn er stijlvolle fietsregenbroeken voor mannen en vrouwen?

Eerlijk gezegd - liever niet. Met uw fietstrui fashion statements kunt u ook fietstrui zijn geschikt om uw stijl te laten zien. Er bestaat niet zoiets als een overbroek. Ze zijn puur functioneel, ze moeten doen wat ze beloven - ze moeten waterdicht zijn - en dat is het.

Daarom zijn de meeste overbroeken ontworpen om waterdicht te zijn.

Daarom zijn de meeste regenbroeken voor fietsers gewoon zwart. U moet het ook doen zonder nauwsluitende snit voor vrouwen en mannen uw broek moet er immers onder passen, dus een strakke snit zou weinig helpen. U kunt hier in de online winkel korte en lange fietsregenbroeken voor dames en heren kopen in de gebruikelijke maten van S tot XXL, maar omdat de vorm nogal ongedefinieerd is, zijn de meeste modellen geschikt voor beide geslachten, d.w.z. unisex. 

Omdat de fabrikanten ervan uitgaan dat de regenbroek over een andere broek op de fiets wordt gedragen, kunt u de regenbroek gewoon in uw normale kledingmaat bestellen, omdat de extra ruimte voor de jeans of stoffen broek eronder al is verdisconteerd in de maat van de regenbroek 

Hoe een fiets regenbroek werkt

Een modderbroek voor volwassenen - en niets anders is in feite een regenbroek - werkt precies zoals een regenjack. Verschillende lagen stof houden regenwater buiten, terwijl zweet toch uit de jas kan verdampen. De weefsels worden afgedicht door verschillende lagen of membranen, zodat grotere waterdruppels niet kunnen binnendringen. Waterdamp ontsnapt echter wel naar buiten, dus de stof is ademend. Dit betekent dat zweet niet in de broek blijft rondspatten, zelfs niet tijdens de meest intense trainingen, en dat u zich lekker droog voelt. Dit werkt overigens het beste als de laag onder de regenbroek ook ademend is en geen zweet kan opzuigen. Als u de regenbroek draagt voor fietstrainingen, moet u er dus ook een functionele fietsbroek onder dragen, maar voor kortere dagelijkse ritten volstaat een gewone broek. 

Veel fietsregenbroeken zijn ook winddicht, zodat je benen niet afkoelen in de wind.

Een regenbroek voor op de fiets heeft ook alle voordelen van een fietsbroek 

  • De stof is stretchable, zodat u zich zonder beperkingen in de regenbroek kunt bewegen.
  • Fiets regenbroek laat u genoeg ruimte om te zitten. Andere regenbroeken zijn gemaakt voor wandelaars, bijvoorbeeld iemand die rechtop staat. Een regenbroek voor fietsers houdt rekening met de rijpositie van een fietser. Comfortabel fietsen is dus verzekerd. 
  • Een zachte tailleband geeft geen druk op de buik, veel fietsbroeken voor regenachtig weer kunnen bovendien rond de taille worden aangepast met clips, trekkoord of klittenband.
  • Op plaatsen waar dezelfde trapbeweging steeds weer snel slijtage zou veroorzaken, is de stof van fietsbroeken bijzonder slijtvast.
  • Maar wrijving veroorzaakt ook een ander probleem. Het zadel rolt het regenwater rechtstreeks in de broek. Daarom zijn fietsregenbroeken vaak uitgerust met een bijzonder dichte laag in de bilstreek.
  • Reflectoren zorgen ervoor dat u bij bewolkt weer niet over het hoofd wordt gezien. 

Er zijn twee constructiemethoden om regenbroeken voor fietsers waterdicht te maken. 

  • Lagen regenbroek heeft verschillende lagen (engl.: lagen). Deze broeken zijn vooral bestemd voor mountainbikers, omdat ze een scheurbestendige bovenlaag aan de buitenkant kunnen hebben, ademende lagen eronder die comfortabel aanvoelen tegen de huid, en een waterdichte laag ertussenin. Zoals voor alle sportkleding geldt, zijn de stoffen meestal gemaakt van synthetische vezels zoals polyamide of polyester.
  • Overtruien met membraan bestaan vaak uit één enkele laag waarop een waterdicht membraan is aangebracht. Dit membraan bestaat uit een mengsel van chemicaliën en dicht de stof af zonder verder gewicht of bulk toe te voegen, zodat deze regenbroek zeer licht is en in een klein pakje kan worden opgevouwen. Dit is ideaal om ze in uw zak te houden, vooral voor fietsen bij wisselvallig weer. 

Er zijn verschillende membranen, die soms meer en soms minder waterbescherming bieden. Sommige fabrikanten, Vaude bijvoorbeeld, werken eraan om membranen, die immers chemische stoffen zijn, milieuvriendelijk te maken en zorgen ervoor dat hun stoffen duurzaam en onschadelijk voor de gezondheid van de drager zijn.

Lage regenbroek voor mountainbikers

Je laat je niet afremmen door het weer! Het is allemaal hetzelfde voor jou of het nu giet of de zon schijnt. Jij en je fiets hebben een dag in het fietspark gepland, en dan kan niets en niemand je tegenhouden om de uitdaging aan te gaan. Geen probleem. Ga ballen. Maar doe het in een van onze mountainbike regenshorts. Deze shorts zijn geen cover-up, ze zijn de broek. Als er slecht weer dreigt, kunt u 's morgens gewoon in uw korte broek stappen en als het regent, houdt hij uw benen en billen droog. Ze voelen comfortabel aan en hebben alle voordelen van een fietsbroek. Het is gewoon zo dat verschillende lagen stof of membranen ervoor zorgen dat de regenbroek waterdicht is. Net als andere broeken heeft een MTB regenbroek knopen en ritssluitingen of een comfortabele elastische tailleband, en er zijn zakken voor kleine spullen, sleutels of een paar euro.

Maar natuurlijk zijn er ook lange regenbroeken voor enduro, bike park, downhill bikers en trail.

> Regenbroeken voor mountainbikers vindt u hier in de online shop van Place Anxiety, Fox, of ION.

Sportieve overbroek voor trekkingfietsers, racefietsers en gravelrijders

Voor een trekkingfietser hoort een regenbroek altijd thuis in de bagage, het weer kan immers elk moment omslaan als je op pad bent. Dunne, lichte regenbroeken zijn hier bijzonder geschikt omdat ze niet te veel plaats innemen in de fietstas. Dezelfde regenbroek wordt aanbevolen voor fietstochten op grind. Gravelbikers kunnen er echter ook meteen voor gaan met een MTB regenbroek.

Nauwsluitende regenbroeken voor racefietsen moeten nog worden uitgevonden, dus als ze er zijn, kom je er hier natuurlijk achter. 

> Wat je nodig hebt voor een avontuurlijke fietstocht lees je in ons blogartikel "The Ultimate Bikepacking Planner".

Overbroek voor dagelijks fietsen

U gebruikt uw fiets als vervanging voor uw auto? Dat is een uitstekend idee! Er is veel voor te zeggen om in het dagelijks leven af te zien van benzineslurpende vervoermiddelen. Het milieu, de parkeersituatie en de overvolle wegen tijdens de spits zijn slechts enkele van de redenen waarom steeds meer mensen op de fiets stappen. Last but not least is ook uw gezondheid erbij gebaat als u regelmatig op de fiets stapt en zo in de frisse lucht rondtrekt. Maar het is geen pretje om de hele dag nat op kantoor te zitten bij regenachtig weer.

De regenbroeken voor urban bikers zijn meestal zeer wijd gesneden, zodat u ze zelfs over een dikke winterbroek kunt aantrekken. De pijpen hebben lange ritssluitingen, wat het aan- en uittrekken vergemakkelijkt, en onderaan de voet kunt u de wijdte aanpassen met een klittenbandsluiting. Op die manier kan de fiets-regenbroek aan alle schoenen en laarzen worden aangepast. In de taille wordt de broek op zijn plaats gehouden met een elastische tailleband die wordt vastgezet met een trekkoord, zodat de regenbroek comfortabel zit zonder af te zakken.

> Regenbroeken voor stadsfietsers en alledaagse fietsers zijn gemaakt door Basil en de bekende outdoor outfitter Vaude 

Verschillende fiets regenbroeken

Lange fiets regenbroek

De meeste regenbroeken voor fietsers hebben lange pijpen, omdat dit de enige manier is om u volledig droog te houden. Bovendien wordt het vaak veel koeler als het regent, dus een lange regenbroek is welkom, zelfs als u gewoonlijk liever een korte broek draagt. In combinatie met overschoenen blijven niet alleen je benen droog, maar ook je schoenen en voeten. 

> U kunt lange regenbroeken vinden van specifieke fietsmerken zoals Basil of bekende vrijetijdsmerken zoals Vaude.

Korte fiets regenbroek

Korte regenbroeken zijn meestal geen overbroeken, zij worden rechtstreeks als korte broek gedragen. Bij warm regenweer zorgen ze ervoor dat het zitgedeelte droog blijft. Een natte korte broek zou fatale gevolgen hebben en elke fietstocht voortijdig beëindigen, omdat natte stof schuurt - pijnlijke dijen zijn echt geen pretje op de weg. 

> Regenbroeken zijn verkrijgbaar bij Place Anxiety, Endura, of ION.

Dirtsuit

Een Dirtsuit is de romper onder de regenbroeken. Jas en broek zijn één geheel. In echt klote weer, is het de enige manier om helemaal droog te blijven. Vooral als je op een fiets zit zonder spatbord, waardoor het vuil tussen je jas en regenbroek terechtkomt, is een fietslegging een redder in nood.

Gelukkig zijn de jas en de broek één geheel.

Gelukkig hebben de ontwikkelaars hier veel denkkracht geïnvesteerd in cool design. De regenpakken die je op BMO kunt kopen zijn uiterst casual om te zien.

> Hier op BMO, kun je een regenpak kopen.

> Hier op BMO kunt u Dirtpakken kopen van top producenten zoals Place Anxiety, Dirtlej of Endura kopen.

Rainlegs

Je hebt misschien al eens een western of twee gezien. Wat cowboybenen beschermt tegen boos vee, beschermt fietsers tegen regen. Rainlegs zijn als chaps, zij bedekken de kwetsbare delen van het been, d.w.z. de dijen en de knieën, maar het is geen volledige broek. Dit betekent dat de rest van het been vrij blijft en u onbeperkt kunt bewegen en veel frisse lucht krijgt. Voor korte afstanden en lichte regen zijn regenpijpen een zeer goed alternatief voor een regenbroek voor de fiets.

Hoe waterdicht zijn waterdichte broeken?

Als het op regenbroeken voor de fiets aankomt, wordt er niet moeilijk gedaan. Er wordt niet geëxperimenteerd met waterafstotende stoffen, maar men gaat meteen voor absolute waterdichtheid. Als je op de fiets zit, heb je niet alleen te maken met regen van bovenaf. Afhankelijk van hoe goed uw spatborden werken, is het ergste scenario dat het water van alle kanten binnenkomt, ook van onderen. Daarom hebben de meeste fietsende regenbroeken hoge waterkolomwaarden. Regenkleding wordt getest op hoe snel een stof doorweekt, het resultaat wordt uitgedrukt in mm waterkolom. Vanaf 4000 mm waterkolom (of vanaf 8000 mm waterkolom, hangt ervan af aan wie je het vraagt) wordt een kledingstuk als waterdicht beschouwd, daaronder is het slechts waterafstotend. De fietsregenbroeken hier in de winkel hebben meestal een waterkolom van 10.000 mm. U kunt er dus van uitgaan dat u in uw overbroek op de fiets vrij lang droog blijft.

Wat moet er nog meer in mijn regenkleding zitten?

Als je een regenbroek voor op de fiets koopt, heb je waarschijnlijk al een regenjack. Om ervoor te zorgen dat u aankomt met droge voeten, kunt u uw schoeisel waterdicht maken met overschoenen . In de helm accessoires hier in de BMO online shop vindt u ook hoezen voor uw fietshelm. Dus je bent goed ingepakt. In de categorie Schoonmaakmiddel vindt u niet alleen fietsenschoonmaakmiddel om uw fiets op te frissen na een tocht in de regen, maar ook waterdicht makend middel voor uw regenkleding.

Voordat u uw vuile fietsregenbroek in de wasmachine stopt, moet u eerst de wasvoorschriften lezen. Functionele kleding heeft meestal een speciale behandeling nodig, een speciaal wasmiddel en daarna een nieuw impregneermiddel.