Kinderfietshelmen

De juiste kinderfietshelm kopen is niet moeilijk. De uitdaging is om je kind het te laten dragen. Maar wij hebben hier een koopgids voor kinderhelmen voor u, en er is keuze genoeg. Het is dus niet moeilijk om een kinderfietshelm te vinden die uw kind zo leuk zal vinden dat hij of zij hem zal dragen!

Geen resultaten gevonden voor de filter!

Kinderhelmen bieden de beste bescherming voor kinderhoofden

Ik denk dat iedereen zich wel dat moment in zijn jeugd kan herinneren waarop hij zijn eerste meters op twee wielen reed. Het is een onbeschrijflijk gevoel om de wereld op je eigen fiets te verkennen! Een kinderhelm van hoge kwaliteit moet vanaf de eerste seconde de trouwste beschermer van een kind zijn. Of het nu op weg is naar school of tijdens de eerste uitstapjes met de ouders, een fietshelm is een must. Door hun gebrek aan ervaring en hun geringe grootte staan kinderen bloot aan talrijke gevaren in het wegverkeer. Ouders moeten daarom de basis voor veiligheid op de fiets direct leggen met een geschikte kinderfietshelm. Wij helpen u de juiste kinderhelm voor kleine meisjes en jongens te vinden met vele kleurrijke ontwerpen en speelse motieven.

Fietshelm in de fietskar, op het kinderzitje of in de bakfiets

Wanneer uw kind met u op twee (of drie) wielen rijdt, moet het een helm dragen. Uitzondering: voordat uw kleintje veilig zit, reist hij of zij in een baby-autostoeltje; liggend mag uiteraard geen helm worden gedragen. Maar als de kleintjes dan veilig kunnen zitten en (belangrijk!) goed worden vastgehouden door het harnassysteem, kunnen ze een mini-helm dragen. Hier moet u er vooral op letten dat de helm goed past en geen pijnlijke drukplekken op het hoofdje achterlaat!

Koop fietshelmen voor kinderen in de juiste maat

Wij bieden in onze winkel een grote keuze aan fietshelmen voor kinderen in alle mogelijke maten. Hier is hoe je een helm in de juiste maat vindt: 

 1. Neem de tijd bij het kiezen en kies een moment van de dag waarop uw kind goed uitgerust is en in een goede stemming.
 2. Gebruik een meetlint om de omtrek van het hoofd te meten.
 3. Met het resultaat van de meting, kunt u direct naar BMO gaan om te zoeken. U kunt filteren op hoofdomtrek om snel een selectie helmen voor kinderen in de juiste maat te vinden.
 4. De helm mag in geen geval te groot zijn en te los zitten. Het principe "het groeit er wel in" is OK voor kleren, maar niet voor een fietshelm! Maar het moet ook niet te strak zitten en knellen.
 5. Met kleinere kinderen is online winkelen meestal veel minder stressvol dan een dagje winkelen. Bestel gewoon twee of drie helmen in de juiste maat en laat uw kind ze thuis passen. Hier bij BMO, kun je dan de andere helmen 100 dagen terugbrengen. Klinkt beter dan driftbuien in de winkel, niet?
 6. De meeste helmen zijn uitgerust met een verstelbare binnenband , zodat de individuele hoofdomtrek nauwkeurig kan worden ingesteld. Als de helm comfortabel zit en op het hoofd blijft zitten, zelfs zonder de kinband, dan is het de juiste pasvorm.
 7. U kunt ook de bekkenbanden verstellen. Ze moeten eerst een driehoek vormen rond de oren. Wanneer u de band sluit, moet u één of twee vingers tussen de kin en de band kunnen laten glijden.
 8. Bij een kinderhelm is deze afstand extra belangrijk! Wanneer u het bandje vastklikt, moet u altijd een vinger tussen de clip en de huid houden, zodat u de gevoelige huid niet afknelt.
 9. Er is veel keus voor grotere kinderen en tieners, want zij kunnen ook een kleinere helm voor volwassenen dragen. De helm mag echter niet te groot zijn, dan kan hij het hoofd niet voldoende beschermen.

Dit is waar je op moet letten als je een kinderfietshelm koopt

 • Als de helm niet koel genoeg is, belandt hij snel in de hoek, vooral bij oudere kinderen en tieners. Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, hebben wij natuurlijk stijlvolle hoofdbescherming voor tieners in onze winkel. U kunt helmen bestellen in alle denkbare kleuren, de vele kleurrijke ontwerpen helpen om de helm aantrekkelijk te maken voor uw kind. Of het nu blauw, roze, groen of neon is - als je een helm in de lievelingskleur koopt, is de kans groot dat hij ook gedragen zal worden.
 • Wanneer smaken veranderen, zijn kleurrijke stickers een geweldige manier om het uiterlijk van de helm van een kind op te frissen.
 • Een helm die niet past, knelt en knelt. Geen goede omstandigheden! Kies een helm met een goede maat en pasvorm en controleer regelmatig of hij nog past!
 • Veel kinderen dragen liever een schaatshelm dan een fietshelm. Aangezien bij skaten andere valpartijen gebeuren dan bij fietsen, zijn skaterhelmen niet altijd geschikt voor fietsers. Er zijn een aantal skater-style helmen hier op BMO die ook goedgekeurd zijn voor gebruik op een fiets. 
 • Bij twijfel helpt omkoperij. Een bolletje ijs, een paar coole fietshandschoenen voor kinderen, een fietsstoeltje voor de teddy ... gretige helmdragers moeten beloond worden!
 • Helmen met de DIN norm EN 1080 zijn specifiek getest voor kinderen, helmen voor volwassenen dragen de norm EN 1080. Het GS keurmerk, het CE keurmerk of de TÜV bevestigen uitgebreide producttesten.

Volledige gezichtshelm voor kinderen

Vroeg oefenen baart kunst. Iedereen in de sport heeft deze zin waarschijnlijk al eens gehoord. Zodat de volgende generatie van downhill racers en freeriders kan echt laten gaan op jonge leeftijd, hebben we ook volledige-face helmen voor kinderen. Zo'n helm is uitgerust met een extra kinstuk, zodat uw kind ook op ruige paden goed beschermd is. Ze doen geenszins onder voor helmen voor volwassenen en dus kunnen de jonge sterren van morgen vandaag al uit de startblokken schieten. 

Jaarlijks moeten ouders een perfect rolmodel zijn voor hun kinderen, dus het beste is om zelf altijd een fietshelm te dragen. Er is ook een ruime keuze aan helmen voor volwassenen, zodat niets jullie eerste fietstocht samen in de weg staat. De helm moet trouwens altijd onmiddellijk worden afgezet als uw kind van de fiets stapt. In de speeltuin of in de natuur neemt het risico op verwondingen toe, omdat kinderen aan de helm kunnen blijven haken of bekneld kunnen raken.

De helm moet onmiddellijk worden verwijderd.

De informatie over normen en wetten is zonder garantie!