Frames & onderdelen

Ein neues Fahrrad ist immer gut, aber du möchtest kein 08/15-Fahrrad von der Stange kaufen? Dein individuelles Traumfahrrad soll aus handverlesenen Einzelteilen bestehen, die perfekt zu deinen Fahrradplänen passen? Dann bist du hier goldrichtig, denn die besten Handaufbauten fangen mit dem passenden Rahmen an. Hier findest du Fahrradrahmen in verschiedenen Rahmengrößen für MTB, Fixie oder Rennrad. Aber welcher Rahmen passt zu dir?

Geen resultaten gevonden voor de filter!

Het fietsframe - het hart van uw fiets

MTB frames - veel opties

.

Geen enkele tak van de wielersport biedt u zoveel mogelijkheden als mountainbiken. Om recht te doen aan de vele gebruiksmogelijkheden, hebben wij naast fixie- en singlespeedframes ook mountainbikeframes voor speciale doeleinden op voorraad. Je vindt er zowel hardcore MTB frames voor freeride, dirt en downhill, als lichtgewicht enduro frames. Afhankelijk van het beoogde gebruik en uw voorkeuren, hoeft u alleen maar te kiezen tussen een ongeveerde en een geveerde mountainbike. De MTB hardtail frames overtuigen door een zeer direct rijgedrag en goede geschiktheid voor dagelijks gebruik.

Volledig geveerde frames

Voor echt harde downhill- en freeride-acties moet je fiets zijn snelheid stabiel houden en de impact van sprongen opvangen. Downhill frames in 26 inch en DH frames met vering in 27,5 inch zijn hiervoor geschikt.

Er zijn heel veel reservoirs verkrijgbaar.

Een MTB frame in 29 inch of 27,5 inch biedt je veel reserves op de limiet. Voor tochten met afwisselend beklimmingen en afdalingen zijn all-mountain frames bijzonder geschikt, omdat zij een optimaal compromis bieden tussen gewicht en afdalingscapaciteiten. Enduro frames bestrijken een ander spectrum van bergafwaarts georiënteerd mountainbiken. Deze allrounders bieden een goede voortstuwing in de bergop, maar ook veel rijplezier in de bergaf-passages.

Hardtail frames

In deze categorie vindt u zowel crosscountry frames als fietsframes voor crossmotoren. De frames zijn verkrijgbaar voor alle gangbare wielmaten, zoals 26 inch, 27,5 inch, 28 inch en 29 inch. Als u op zoek bent naar een dirt jump frame, vindt u gegarandeerd wat u zoekt in de 26 inch hardtails. De wielmaat met cultstatus belooft maximale wendbaarheid en biedt bijzondere voordelen voor technisch veeleisende trucs in de lucht. Voor toerrijders vindt u in onze online shop ook cross-country hardtail frames voor 27,5 inch en 29 inch wielen. De bijzonder stijve wielen en de op toertochten gerichte framegeometrie bieden de beste ondersteuning voor de rijder tijdens lange tochten.

Fixie en singlespeed frames

Deze fietsen zijn niet alleen de trend in grote steden, ze zijn ook verbazingwekkend leuk en efficiënt om te rijden. Geen overbodige toeters en bellen die het gewicht onder druk zetten en de eenvoudige gereduceerde mechanica van deze indrukwekkende singlespeed fietsen maken ze tot een persoonlijke metgezel op alle paden in de stad of op fietstochten. De selectie van speciale fixie frames in onze winkel heeft ook de juiste maat en kleur voor u.

Waar moet je op letten als je een frame koopt?

Bij de keuze van een nieuw fietsframe spelen het gebruiksgebied en het type fiets een doorslaggevende rol. Rijdt u offroad of op de weg? Wil je een sportieve mountainbike of een stijlvolle stadsfiets? Als u voor een mountainbike kiest, kunt u ook kiezen tussen een full-suspension frame of een hardtail. Ook hier is het gebruiksgebied van doorslaggevend belang. Voor ruige trails met grote sprongen en technisch veeleisende wortelvelden raden wij een volledig geveerd frame aan. Als je een kilometervreter bent en vooral van zweterige hoogtemeters houdt, is een hardtail de betere keuze.

Als je eenmaal het juiste type hebt gevonden, is het tijd voor de details. Framemaat en wielmaat moeten worden bepaald. De framemaat is specifiek gebaseerd op uw individuele lichaamsbouw. De gebruikelijke aanduidingen zijn S, M, L en XL. Wij kunnen u hier geen algemene aanbeveling geven. De meeste fabrikanten hebben echter een maattabel voor hun producten. Af en toe staat er ook een aanbeveling voor het betreffende fietsframe in de productbeschrijvingen of in de tests van toonaangevende fietsmagazines.

Wielmaat heeft niet alleen te maken met uw individuele voorkeuren, maar ook met wendbaarheid en soepelheid. Hoe groter het wiel, hoe soepeler het over ruw terrein rijdt. Het voordeel van kleine wielmaten zoals 26 inch is wendbaarheid en manoeuvreerbaarheid. Op woelige paden kan het hectisch worden met zulke kleine wielen.

De keuze van de wielmaat is ook belangrijk.

De keuze van het juiste materiaal kan ook voor- en nadelen hebben. Fietsframes zijn gemaakt van staal, aluminium en carbon. Elk materiaal heeft eigenschappen die het andere niet heeft. Staal is bijzonder stabiel en robuust. Dirt jump-motoren en fixies vertrouwen op dit gemakkelijk te reinigen maar zware materiaal. Carbon is bijzonder stijf en licht. Een fietsframe van carbon vereist echter speciale zorg; het materiaal is iets gevoeliger dan de andere. Aluminium zit in het midden. Het is lichter dan staal en zwaarder dan koolstof. Wat robuustheid betreft, behoren aluminium frames ook tot de onderhoudsvriendelijke middenmoot. Dit materiaal wordt momenteel het meest gebruikt in de skeletbouw.

De belangrijkste vragen voor het kopen van een frame in het kort:

  • Waar is het gebruiksgebied: stad of bos?
  • Welk type fiets wilt u: Stadsfiets of mountainbike?
  • Welke framemaat heeft u nodig?
  • Hoe groot moeten de wielen zijn?
  • Van welk materiaal moet het frame gemaakt worden?

In onze online winkel bieden wij u een breed scala aan verschillende producten, zoals mountainbike frames met vering, hardtail frames, maar ook fixie en singlespeed frames en nog veel meer.

  • Van welk materiaal moet het frame gemaakt worden?