MTB-schoenen

MTB-Schuhe sehen aus wie lässige Skater-Schuhe, es gibt allerdings einen entscheidenden Unterschied zum Straßen-Sneaker. Schuhe für Skateboard-Akrobatik haben eine möglichst weiche, biegsame Sohle, damit funktionieren Ollie und Pop Shove-it am besten. Die Sohlen für MTB-Action sind dagegen möglichst starr, so kannst du effizient in die Pedale treten. Warum?

Geen resultaten gevonden voor de filter!

Platte pedaalschoen of clipless pedaalschoen - dat is de vraag!

Wie heeft deze fundamentele discussie met vrienden over platte pedalen of clipless pedalen op een mountainbike niet gehad?! 

Ook deze vraag kunnen we niet definitief beantwoorden en zeggen: de beslissing is aan u. In onze winkel vindt u fietsschoenen met en zonder kliksysteem. Schoenen zonder schoenplaatjes hebben meestal een gripvaste rubberen zool, zoals de Stealth® van FiveTen. De pinnen van uw platte pedaal grijpen bijzonder goed in het rubber. Ze bieden u een stevige grip, zelfs op ruige afdalingen. Het voordeel van dergelijke schoenen is dat u bij een eventuele val, ondanks een goede grip op de pedalen, snel uw houvast kunt vinden en de val eventueel kunt onderscheppen en voorkomen. Veel motorrijders vinden het ook prettig om tijdens het rijden af en toe hun voet op het pedaal te kunnen zetten. Dit is uiteraard niet mogelijk met klikschoenen, aangezien deze stevig aan het pedaal zijn bevestigd. Dus hoewel ze een efficiëntere krachtoverbrenging naar de aandrijflijn mogelijk maken, laten ze je niet zo veel flexibiliteit op het pedaal. Het risico bestaat dus dat u niet altijd op tijd kunt "uitklikken" als een manoeuvre of val u daartoe dwingt.

In het algemeen blijft de keuze van MTB-schoenen een kwestie van smaak. Destijds werd gezegd dat downhillers, freeriders & slopestylers op flapedalen rijden en clipless pedalen alleen zin hebben in cross country. Tegenwoordig rijden veel downhill-rijders uit de wereldbeker ook met clicks en worden ze veel gebruikt in de Enduro-sector. Het beste is om ze uit te proberen en dan een beslissing te nemen!

In onze winkel vindt u mountainbikeschoenen in een breed scala aan stijlen, kleuren en maten! Er is geen grens aan uw individuele smaak!

<nbsp;< p="">