Fietstassen achteraan

Het ding is, je bent zelden helemaal alleen op je fiets. Vooral als u uw fiets in het dagelijks leven gebruikt, en niet alleen voor sportieve trainingsrondjes, is er altijd van alles aan boord. Winkelen, zwemspullen, kantoorspullen. In het beste geval kun je een lekkere picknick meenemen. En waar laat je al die kostbaarheden? Stop ze in de fietstas! Zelfs als je een lange fietstocht wilt maken, heb je extra opbergruimte nodig, die alleen een ruime fietstas kan bieden.

Geen resultaten gevonden voor de filter!

Je zult versteld staan van wat je allemaal in een fietstas kunt meenemen!

Er zijn allerlei soorten fietstassen, maar geen enkele scoort met zo'n grote inhoud als een bagagedragertas. De eerste vereiste is een bagagerek achterop de fiets, en dat is het. Fietstassen zijn er in verschillende maten en uitvoeringen, hier in de winkel vindt u fietstassen voor op kantoor, voor uw dagelijkse ritten en voor bikepacking tochten.

Een, twee, drie - hoeveel fietstassen zou u achterop uw fiets willen hebben?

U kunt een enkele achtertas kopen, maar de meeste fietstassen worden geleverd in een set van twee. Als er nog een grote tas in het midden zit, hebt u drie grote compartimenten waarin u uw bagage netjes kunt opbergen.

Een enkele fietstas kan worden gekocht voor de achterkant van de fiets.

1. Enkele draagtassen

.

Een enkele fietstas is ongecompliceerd en snel te monteren, en biedt voldoende opbergruimte voor dagtochten of een kleinere aankoop. 

2. Twee fietstassen achterop de fiets, één aan de linkerkant, één aan de rechterkant

.

Met een tweepannier verdubbelt u uw opbergruimte, maar dat is slechts een van de voordelen van tweepanniers. Omdat u één tas links en één tas rechts op de bagagedrager kunt bevestigen, wordt het gewicht van uw bagage gelijkmatig verdeeld en rijdt uw fiets veel beter dan met een enkele lading. Daarom kunt u hier in de online fietswinkel veel fietstassen in een dubbele verpakking kopen. U hebt dan de keuze tussen twee afzonderlijke tassen en fietstassen die met elkaar verbonden zijn door een stang waarvan de breedte precies overeenkomt met de breedte van alle gangbare bagagerekken. Aan dit verbindingsstuk is vaak een handvat genaaid, wat het dragen van uw tassen veel gemakkelijker maakt.

Voordelen van draagtassen voor eenmalig gebruik

.

De nadelen van enkele fietstassen

+ Biedt meer opbergruimte dan een fietsmand of rugzak

- beperkte opslagruimte vergeleken met twee- of driedelige tassen

.

+ uw bagage is veilig tegen stof en regen

.

- een fiets aan één kant beladen is oncomfortabel om te rijden

.

+ tot 25 liter inhoud

 + tot 12 kg laadvermogen

 + het is onwaarschijnlijk dat u uw fiets overbelaadt

met één fietstas.

+ goedkoop in aanschaf

+ kan ook samen met een fietsmand worden gebruikt

.

3 Alle goede dingen.... - driedelige fietstassen

.

Als je echt serieus gaat fietsen, heb je een driedelige fietstas nodig. Hier hangen twee tassen links en rechts van het achterwiel, en één tas zit centraal op de bagagedrager en houdt het hele pakket bij elkaar. 

Voordelen van dubbele draagtassen

.

De nadelen van dubbele draagtassen

Evenwichtige gewichtsverdeling

- je moet ze afzonderlijk taggen als ze niet verbonden zijn

.

+ tot 50 liter inhoud

- je moet je motor niet overbelasten

+ tot 25 kg laadvermogen

+ dubbele zakken met verbindingsstang die u over uw schouder kunt hangen om te dragen

.

+ of ze hebben een handvat

Welke bagagedragers zijn geschikt voor fietstassen?

U heeft een rack boven het achterwiel nodig, zonder racks zullen tassen logischerwijs niet werken. Uw bagagerek heeft trouwens een maximale belasting die u niet mag overschrijden. Afhankelijk van de fabrikant kan dit oplopen tot 25 kg of meer. Zorg ervoor dat uw bagagedrager neerwaartse steunen heeft die voorkomen dat uw fietstassen in de spaken terechtkomen!

Veel bagagedragers hebben neerwaartse steunen die voorkomen dat uw fietstassen in de spaken terechtkomen.

Veel dragers voor trekkingfietsen hebben ook een horizontale beugel aan elke kant, die speciaal is ontworpen voor het monteren van een fietstas.

Als uw fiets echter geen vaste bagagedrager heeft, wordt het moeilijk om een fietstas mee te nemen. Een clamp-on bagagedrager is eerder ongeschikt voor fietstassen.

Schoon en opgeruimd naar het kantoor

Wilt u graag op de fiets naar het werk, maar zijn kleurrijke tassen van vrachtwagenzeil volgens de kledingvoorschriften verboden? Geen probleem. Dan vindt u vast wel wat zakentassen van Vaude of AEVOR hier op BMO waar uw baas helemaal niet op zal vallen! Als alternatief kunt u een fietsrugzak gebruiken in de meest chique stedelijke vormgeving.

Fietstassen voor bikepacking avonturen

Als u grote fietstochten plande die meerdere dagen duren, hebt u natuurlijk veel bagage nodig. Vooral als je onderweg in een tent wilt overnachten, heb je al gauw veel bagage nodig die je je op de fiets moeilijk kunt voorstellen. Maar maak je geen zorgen, met de juiste fietstassen passen er zelfs een gasstel, slaapzak en tarp in. De fietstas alleen is misschien niet genoeg, maar er zijn veel plaatsen op uw fiets die geschikt zijn voor het monteren van een fietstas.

 

  • Rolstuur of stuurtas

Er zijn verschillende stuurtassen, lange, opgerolde tassen zijn vooral populair voor bikepacking. Maar een van de hoekige stuurtassen is ook heel praktisch op de weg, want ten eerste worden veel van deze fietstassen met een draagriem een handtas waarin u altijd uw waardevolle spullen kunt meenemen. Ten tweede hebben deze tassen vaak een doorzichtig vakje in het zicht, waar u uw kaart of mobiele telefoon in kunt doen, zodat u niet van het juiste spoor raakt. 

 

.

>Hier vindt u onze stuurtassen

.

  • Framestas

Een frametas wordt aan het frame van de fiets bevestigd. Dit beperkt natuurlijk de hoeveelheid ruimte die deze tassen innemen. Maar voor bikepacking, om een paar kleinere, belangrijke spullen individueel op te bergen, zijn deze tassen precies goed.

>Maak kennis met onze frametassen

  • Lowrider

Wat fietstassen zijn voor het achterwiel, zijn fronttassen of lowriders voor het voorwiel. Ze worden ofwel rechtstreeks aan de vork bevestigd, ofwel aan een voordrager . Hoewel ze iets minder opbergruimte bieden dan fietstassen, vergroten ze uw opbergruimte aanzienlijk.

>Hier vindt u ons assortiment tassen voor bagagedragers

.

  • Zadeltassen

Zadeltassen zijn in verschillende maten te koop. Zo zijn er kleine gereedschapstassen die ervoor zorgen dat u onderweg niet voor elk wissewasje een werkplaats hoeft te zoeken. Je moet deze zakken - of wat er in zit - altijd bij je hebben. Als u een fietstocht gaat maken, kunt u de inhoud gewoon overbrengen in een grotere zadeltas, waarin ook een handdoek, zonnebrandcrème en slippers passen.

 

 

Het enige wat u hoeft te doen, is ze bij u te dragen.

>Klik hier voor onze zadeltassen

Het is de moeite waard om te weten over de achterste fietstas

.

1. Montage

Het monteren van uw achtertas is vooral makkelijk als deze is voorzien van een kliksysteem van KlickFIX, Racktime of Basil . Clip op - klaar! Knip het af - klaar!

2. Kleur

.

Smaak is tenslotte een kwestie van discussie. Om de keuze van uw bagagetassen voor uw fiets rustig te maken, zijn ze er in veel kleuren en verschillende designs. Heldere kleuren zullen zeker beter gezien worden als je buiten bent in de schemering.

.

3. Materiaal

.

De eerste fietstassen waren eigenlijk gemaakt van oud vrachtwagenzeil. Het dekzeil is hetzelfde gebleven, maar wordt tegenwoordig speciaal voor fietstassen geproduceerd. Er zijn echter ook bijzonder lichte bagagedragertassen, die dan van lichte, slijtvaste stof zijn gemaakt.

.

4. gewicht

.

Jouw achtertassen moeten ongeveer 1 tot 1,2 kilo wegen, sommige meer, sommige minder. Het gewicht is er ook verantwoordelijk voor dat fabrikanten geleidelijk afstappen van vrachtwagenfolie als basismateriaal. Vrachtwagenvoering is onverwoestbaar, het is waterdicht, maar het is gewoon zwaar.

Er zijn drie maten die van belang zijn in relatie tot het gewicht van de fietstassen: De belasting van de fiets of het totaal toelaatbare gewicht, de belasting van de bagagedrager en de belasting van de fietstassen. Je moet geen van deze overschrijden.

5. Capaciteit van de fietstassen

.

Dit hangt af van het model dat u kiest. Een driedelige fietstas kan tot 65 liter bevatten, een enkele fietstas ongeveer 25 liter. Als je iets koopt, moet je iets beter kijken. In de specificaties staat of het vermelde gewicht, de capaciteit en het draagvermogen gelden voor een enkele zak  of hetzelfde voor de hele set

.

6. Waterdichte fietstassen voor uw fiets

.

Fabrikanten testen hun tassen en vooral de sluitingen uitvoerig. Als ze de test droog doorstaan, worden ze beschouwd als waterdicht. Fietstassen gemaakt van vrachtwagenzeil zijn meestal waterdicht. Andere tassen zijn vaak alleen waterafstotend, je hebt dan een extra regenhoes nodig in geval van slecht weer.

.

7. Fietstassen op een kinderfiets

.

Als je een fietstas hebt, willen je kinderen er natuurlijk ook een. U moet erop letten dat de fietstassen niet te groot zijn voor een kleine kinderfiets en dat ze goed vastzitten. Normale fietstassen zijn vaak te groot voor kinderfietsen, kijk dan eens naar onze Fietstassen voor de voorkant van de fiets voor volwassenen die zijn kleiner en dus perfect voor een kinderfiets. U kunt ze bestellen in vele felle kleuren die zeker in de smaak zullen vallen bij de kinderen. 

Om te voorkomen dat uw kind gaat rollen, raden wij aan om links en rechts van de fiets twee tassen te plaatsen, die gelijkmatig moeten worden beladen. Het is echter beter om ze niet helemaal vol te stoppen, anders worden ze te zwaar.

8. <8. achtertassen op de e-bike

.

Elke achterkoffer die op een fiets werkt, kan ook op een e-bike worden gemonteerd. U moet er alleen voor zorgen dat de zak goed aansluit, want de hogere snelheden kunnen meer trillingen veroorzaken. Een slecht vastgemaakte fietstas kan ongepland wegvliegen.

Voordelen van driedelige fietstassen

.

De nadelen van driedelige bagagedraagtassen

.

veel opslagruimte

- graag te zwaar ingepakt

+ tot 65 liter inhoud

Evenwichtige gewichtsverdeling

- onhandelbaar om te dragen

+ tot 30 kg laadvermogen

+ zit stevig en stevig op de achterdrager 

- zonder een kliksysteem, kan montage tijdrovend zijn

.

+ met een kliksysteem is montage kinderspel

.

Drie compartimenten verdelen uw opbergruimte overzichtelijk

.