Racefiets helmen

Een racefietshelm moet vooral licht zijn. Als je erop landt, moet het je hoofd beschermen. Als hij er ook nog goed uitziet, comfortabel zit en uw bewegingsvrijheid niet beperkt, hebt u de perfecte hoofdbescherming gevonden. Hier in de online winkel zijn er veel verschillende helmen voor racefietsers, de uwe zit er zeker bij!

Geen resultaten gevonden voor de filter!

Lichtgewicht, lichtere, racefiets helm

De lichtste fietshelm ooit valt natuurlijk in de categorie racefietshelmen. Zoals altijd bij racefietsen wordt er op elke plaats bespaard. Niet op prijs, niet op functie, maar op gewicht. Een goede racefietshelm weegt niet meer dan een paar honderd gram. Topfabrikanten zoals Giro, Bell of Endura gebruiken alleen de beste materialen die beschikbaar zijn; ze moeten immers een evenwicht zien te vinden tussen een laag gewicht en optimale bescherming. Daarom werken ze met de modernste procédés, polycarbonaatschalen en EPS-schuimen tot er een ultralichte helm ontstaat die goed aanvoelt op je hoofd en je optimale bescherming biedt bij een ongeval.

Alleen wanneer een racehelm zijn stabiliteit in talrijke tests heeft bewezen en zijn erodynamica in de windtunnel is getest, wordt hij in productie genomen.

Perfect draagcomfort

De helm is ontworpen om uw hoofd op de racefiets te beschermen. Maar om het te dragen, moet het ook echt goed voelen. Daarom werken onze fabrikanten elke dag aan de verbetering van het comfort van hun producten

1. ventilatie 

Of je nu trainingsrondjes rijdt of aan het racen bent, zweet stroomt altijd op een racefiets. Om te voorkomen dat uw hoofd oververhit raakt, zijn helmen voor racefietsers meestal optimaal geventileerd. Dankzij de talrijke openingen lijken sommige helmen meer op gesloten lucht, maar je kunt niet zien dat ze stevig genoeg zijn. Uitspraken als "22 ventilatieopeningen" zijn niet ongewoon voor een racefietshelm! In de helm wordt de lucht vervolgens via ventilatiekanalen langs het hoofd naar de achterkant van het hoofd geleid, waar de lucht weer kan ontsnappen. Zo blijft je hoofd altijd lekker koel. Afhankelijk van het model zijn deze openingen voorzien van vliegschermen of kunnen zij naar believen worden gesloten en geopend.  

2. Antibacteriële, wasbare pads

Niemand draagt graag een stinkende helm. Daarom hebben de binnenpads een antibacteriële buitenlaag, absorberen ze zweet en voelen ze altijd aangenaam droog aan. Bovendien zijn ze vaak wasbaar en sneldrogend, wat altijd voor een aangename frisheid in de helm zorgt.

3. Fittingsystemen

Zoals de meeste fietshelmen, kunnen ook helmen voor racefietsers met een trekkoordsysteem aan de vorm van uw hoofd en uw maat worden aangepast. Als uw helm zonder kinbandje vasthoudt wanneer u uw hoofd naar voren hangt, is hij goed afgesteld. De kinriemen moeten een driehoek rond uw oren vormen, met één tot twee vingers ruimte onder uw kin wanneer de riemen gesloten zijn. 

Heb ik een speciale racefietshelm nodig?

Op een racefiets zit je ver voorovergebogen. Een helm die niet voor racefietsers is gemaakt, zit meestal te ver in het gezicht. Het resultaat: je ziet niets! Hoewel andere helmen geschikt zijn voor verschillende fietsdisciplines, loont het dus de moeite om te investeren in een goede weghelm als je op de racefiets zit.

Racefietshelmen voor mannen en vrouwen

Veel fabrikanten maken hun fietshelmen nu niet specifiek voor vrouwen of mannen, er zijn smalle helmen, brede helmen, grote helmen en kleine exemplaren. De pasvorm is veel belangrijker dan het geslacht van de drager! Hooguit de typische kleuren voor vrouwen en mannen maken hier verschil. In het algemeen wordt een fietshelm in een heldere, lichtgevende kleur aanbevolen, omdat u dan goed zichtbaar bent. Veel helmen hebben ook reflecterende stickers. Ze maken uw wintertrainingsrondjes of ritten bij slecht weer bijzonder veilig. Racefietshelmen voor kinderen zijn moeilijk te vinden, omdat maar weinig kinderen op een racefiets rijden. Maar we hebben genoeg kinderhelmen in onze winkel, dus u vindt zeker een helm waar uw kroost blij van wordt!

Welke maat helm heb ik nodig?

Het is niet zo moeilijk om de juiste maat voor uw weghelm te vinden! Meet gewoon uw hoofdomtrek en gebruik het resultaat om uw favoriete helm bij BMO te vinden. U kunt hier in de online shop filteren op hoofdomtrek, zodat u snel een geschikte helm vindt. Maten als S, M, L of XL moeten met voorzichtigheid worden behandeld, omdat deze maten niet uniform worden toegewezen! Als de bestelde helm niet past, kunt u hem binnen 100 dagen naar ons terugsturen!

MIPS beschermt uw hersenen

De meeste kwaliteitshelmen hebben tegenwoordig een MIPS-laag. Hierbij zit er een laag tussen de buitenste plastic schaal en de schuimlaag binnenin, waardoor de twee schalen langs elkaar kunnen glijden. Op die manier worden bij een val de krachten die op de helm werken over een zo groot mogelijk oppervlak verdeeld en worden plotselinge verwondingen of hersenschuddingen vermeden. Een veilige helm is vooral belangrijk voor wegrenners, die graag met hoge snelheden rijden, en daarom is MIPS hier heel gebruikelijk!

Wanneer heb ik een nieuwe helm nodig?

Na een paar jaar worden zelfs de beste materialen moe. Als de kleuren van de helm vervagen of de kussentjes en riempjes rafelen, is het tijd voor een nieuwe! Ook als uw helm afvalt of een ongeluk overleefd heeft, moet u hem vervangen. Zelfs als het geen zichtbare schade heeft, kan het je niet meer voldoende beschermen!

Science fiction of racefiets?

De meeste van onze weghelmen zijn geschikt voor alle drop bar disciplines zoals wegwielrennen, triatlon, gravel of cyclocross. Maar op BMO vind je ook supersnelle aero helmen die tijdens tijdritten zo weinig mogelijk windweerstand creëren. Ze zien er een beetje ... laten we zeggen... ... een beetje wereldvreemd. Maar ze besparen je de tiende van een seconde die je nodig hebt om de race te winnen!

 

 >.