Bril

Alleen MTB-brillen bieden u het volledige zicht in de natuur. Vooral wanneer u met uw mountainbike off-road rijdt, moet u elke tak, elke steen en elk eekhoorntje kunnen zien. Een goede fietsbril is dus niet alleen een kwestie van stijl, maar ook belangrijk voor uw veiligheid.

Geen resultaten gevonden voor de filter!

MTB-bril - De speciale fietsbril voor downhillers en enduro-racers

Wanneer het afdalen en freeriden in het bikepark echt smerig wordt, worden vooral mtb-brillen gebruikt. De bril, die oorspronkelijk uit de motorcross komt, biedt u een goede bescherming tegen nattigheid en modder in de dikste modder en modder en ook een optimale pasvorm die zelfs tijdens de ruwste acties niet wegglijdt. De bril is ideaal voor gebruik met een integraalhelm. Maar sommige fietsers gebruiken de bril ook tijdens mountainbiketochten of in enduro-wedstrijden. Een siliconen strip aangebracht op de goggle strap zorgt voor een anti-slip fixatie van de strap, zelfs in combinatie met een half-shell helm. Voor dit soort gebruik moet u ervoor zorgen dat de bril bijzonder goed geventileerd is, zodat de lens niet beslaat tijdens langere beklimmingen met verhoogde inspanning. De meeste glazen zijn daarom voorzien van een anticondenscoating. Als u gaat racen, is het verstandig om een bril te gebruiken met een afrolsysteem of een scheurvizier. Vuile ritten kunnen echter ook in de zon voorkomen, dus raden wij u aan een gecoate lens te kiezen. Er zijn lenzen met een grote verscheidenheid aan spiegelcoatings en helderheidsniveaus voor alle omstandigheden. Zo heb je het beste zicht in alle weersomstandigheden en ook nog eens een coole stijl. 
 
Bij ons vind je mtb-brillen voor elke smaak en in alle denkbare maten en kleuren. Wij voeren merkbrillen van gerenommeerde fabrikanten als Oakley, POC, 100% en anderen. De mountainbikebril overtuigt niet alleen door zijn perfecte afwerking, maar biedt vaak ook de mogelijkheid om de lenzen te vervangen. Natuurlijk kunt u in onze winkel ook de juiste vervanglenzen voor uw bril vinden!
 
Roll-Off System
Het Roll-Off System komt ook uit de motorcross, net als de mountainbikebril zelf. Het is een verdere ontwikkeling van de klassieke afscheurbare vizieren. De beschermende pull-off vizieren zijn in kleine pakketjes op de lens gelijmd en kunnen eraf worden getrokken als ze vuil zijn. Het nadeel is milieuvervuiling, want de afgebladderde vizieren belanden vaak gewoon op de bosbodem, vooral bij wedstrijden. Bij het roll-off systeem daarentegen zit er een doorzichtige plastic folie op het glas en als er hinderlijk vuil is dat het zicht belemmert, wordt het gewoon verder gedraaid. Het systeem lijkt op een analoge fotocamera in die zin dat aan elke kant van de bril een klein "blikje" is bevestigd. De film loopt schoon uit het ene blikje en vuil in het andere. Op die manier heb je niet alleen een veel beter werkend systeem, maar produceer je ook minder afval.