Frametassen

Frame tassen zijn ideaal voor u als u geen fan bent van fietsmanden of zware rugzakken. Ze bevatten alles wat je nodig hebt voor een dag rijden. Energierepen en gereedschap passen goed in een gereedschapstas, grotere framepacks zijn geschikt voor het vervoeren van een fietsjack of uw bikepacking bagage. Hier in onze online winkel vindt u veel verschillende fietsframetassen, en hieronder vindt u een heleboel nuttige tips over hoe u uw frametas kunt bevestigen.

Geen resultaten gevonden voor de filter!

Frametassen - de minimaal invasieve fietstassen

Je wilt gewoon een lange rit maken na het werk of een ontspannen tocht van een paar uur. Uw fiets heeft geen bagagedrager, en u wilt ook geen rugzak rugzak meezeulen. Dus waar laat je je energierepen, sleutels, mobieltje en minipomp? Je broekzakken vullen? Nee, er is een veel elegantere manier. In dat geval is een kleinere frametas op de fiets de beste oplossing. Hij is perfect voor een kleine hoeveelheid bagage, d.w.z. als u slechts een korte tocht met de fiets plant. Deze compacte frametassen zijn vooral populair bij racefietsers, ze verpesten het strakke design van de racer niet, maar toch zijn de benodigdheden aan boord als je op pad bent.

Als u de wereld op twee wielen wilt verkennen, helpt een grotere frametas u om uw fiets letterlijk tot het uiterste te beladen en de transportcapaciteit ten volle te benutten. Naast fietstassen en lowriders is een frametas een belangrijk stuk opbergruimte bij het bikepacken. Er zijn verschillende maten frametassen, en u kunt ook kiezen tussen verschillende montageposities. Dit maakt frametassen tot een veelzijdige duizendpoot onder de fietstassen.

Hoe groot is een frametas?

Kadertassen zijn er in een groot aantal maten. Er zijn compacte gereedschapstassen die goed gevuld zijn met één of twee reservebuizen, een minipomp en een multitool. Zij hebben een volume van 0,5 liter tot één liter. De grootte van deze tassen is ongeveer vergelijkbaar met een hip bag. Medium-sized frametassen hebben een inhoud van tussen de één en drie liter. Dit is genoeg voor je snack en een licht regenjack. Grote frametassen hebben een inhoud van ongeveer vijf liter.

Frametassen hebben een inhoud van tussen de één en drie liter.

Frame tassen zijn er in verschillende maten, zodat u voor elke MTB, racefiets of e-bike de juiste tas kunt kopen. Vooral als u op een fully mountain bike rijdt, moet u van tevoren meten welke tas naast de schokdemper in het frame past.

Frame tassen op een e-bike

Een e-bike is uitgerust met veel technologie, dus is er misschien niet veel ruimte over voor een frametas. Een frame waarin de accu van de e-bike en de elektrische aandrijving al zijn ondergebracht, wordt snel overspoeld door een tas. De techniek van een elektrische fiets wordt meestal op de onderbuis en de zitbuis gemonteerd; op deze e-bikes is het mogelijk een tas aan de bovenbuis te bevestigen. Bij sommige e-bikes zit het display echter precies op dit punt, dus een zadeltas zou hier een alternatief zijn. Er zijn veel verschillende fietstassen, zodat er voor elke fiets een passende oplossing is.

Waar moet uw frametas zitten?

Er zijn vijf verschillende plaatsen in en op de fiets waar een frametas kan worden bevestigd. Welke u kiest is geheel aan u, ze hebben allemaal hun voor- en nadelen. Sommige fietsframetassen kunnen op verschillende plaatsen van het fietsframe worden verwijderd, andere zijn ontworpen voor een specifieke plaats.

 • Frametas op de bovenbuis, achter de stuurpen

Deze tassen zijn gemakkelijk te zien op de fiets, dus ze zijn perfect voor uw waardevolle spullen. Sommige van deze tassen hebben een doorkijkvakje op het deksel, zodat u uw smartphone of kaart in het oog kunt houden.

Sommige fabrikanten noemen deze tassen "Cockpit Bags".

   Deze tassen worden ook wel "

Cockpit Bags

   " genoemd.
   • Frametas onder de bovenbuis, achter de balhoofdbuis

Een bovenbuistas is bijzonder interessant voor twee fietsdisciplines. Veel van deze tassen behoren tot de grote frame tassen met veel inhoud. Ze bieden veel opbergruimte, dus ze zijn perfect voor bikepakkers op trekkingfietsen en gravelbikes geschikt. Deze tassen zijn ook ideaal voor alles wat een mountainbiker tijdens de rit wil bereiken, maar niet per se tegen een stootje kan. De zakken zijn binnen handbereik, maar bij een val worden ze beschermd door het frame. Zo kunt u bij uw snacks, maar zult u uw mobiele telefoon niet platleggen in geval van een crisis.

Je kunt ze ook vinden onder de Engelse naam "Top Tube Bag"

   .
   • Frametas verticaal op de zitbuis

Deze frametassen worden met verschillende riemen aan de zadelbuis van de fiets bevestigd, een enkele sluiting houdt ze aan de bovenbuis vast. Let er bij het kopen op dat de tas niet in de weg zit van je slinger. Ze zijn vaak driehoekig, om de ruimte zo goed mogelijk te benutten.

    .
    • Frametas op de bovenbuis voor de zitbuis

Een tas die onder de bovenbuis en onder het zadel hangt, is vaak nogal lang en smal. Het is perfect voor een opgerold jasje of een extra flesje water. 

    • Kaderzak in de framedriehoek:

Deze fietstassen zijn de reuzen onder de frametassen, ze gebruiken de ruimte in het fietsframe bijna volledig. Daarom moet u, voordat u zo'n tas koopt, het frame opmeten, zodat de tas erin past. Afhankelijk van het model werken deze fietstassen alleen in combinatie met een diamantframe, d.w.z. op fietsen met een hoge bovenbuis.

Ze worden ook wel "Frame Pack" genoemd.

Frametassen zijn er ook in een speciale uitvoering voor fietsinpakkers: je vindt af en toe ook vorktassen die rechtstreeks aan de vork worden bevestigd zonder voordrager onder de naam frametas.

Een slimme onderverdeling 

Veel grotere fietstassen zijn verdeeld in compartimenten, zodat u uw bagage netjes kunt sorteren. Als uw tas een doorzichtig vakje op het deksel heeft, kunt u uw mobiele telefoon gebruiken voor navigatie. Fietstassen die binnen handbereik van de motorrijder liggen, hebben vaak een extra elastisch gaasvak aan de buitenkant, zodat u zonder te rommelen bij uw eten en drinken kunt.

Dit is waar je op moet letten bij het kopen van een fiets frametas:

    1. Als u geen kleine "frametas" wilt kopen, moet u uw frame opmeten voordat u het koopt en ook rekening houden met de afmetingen van de tas. Een ruitvormig frame past op vrijwel alle frametassen, maar een trapeziumvormig frame kan moeilijker te monteren zijn. Een mountainbike met een volledig frame past misschien alleen in een kleinere tas.
    2. Als u veel of grote onderdelen wilt vervoeren, is een frametas niet de juiste keuze. Je moet de tas niet zo volproppen dat hij aan de zijkanten uitpuilt, want dan zit hij in de weg van je trappende benen.
    3. Een frametas reist dicht langs de weg. Het krijgt vuil en regenwater direct binnen. Daarom moet het waterdicht zijn, je wilt toch geen energierepen met een plens watersmaak?
    4. Als u gaat voor een merk tas van Topeak, Evoc, Vaude of Birzman dan mag u verwachten dat de kwaliteit van de tas daar ook naar is. Ook Lezyne en Giant staan bekend om hun hoogwaardige fietsaccessoires. In het geval van fietstassen, bijvoorbeeld, testen ze uitgebreid de duurzaamheid van bevestigingspunten en waterdichtheid, en besteden ze veel tijd aan onderzoek naar de beste materialen voor fietsbagage.
    5. Als u een of meer flessenkooien op het frame heeft, kan het krap zijn voor een frametas. 

Passen van uw frametas

Het is niet echt moeilijk om een frametas goed te bevestigen, omdat je meestal alleen maar een paar klittenbandsluitingen hoeft vast te plakken. Een paar trucs kunnen het nog makkelijker maken en uw fiets beschermen tegen schade:

    • U kunt uw frametas overal monteren, mits hij past zonder te wiebelen. Een losse tas kan in de weg zitten als u aan het trappen bent of hij kan helemaal losraken. Daarom moet u de riemen van de frametas zorgvuldig sluiten.
    • Maak met een nieuwe frametas eerst een paar korte testritten. Zo merkt u snel of de tas op de juiste plaats zit, of hij u in de weg zit of dat hij het zwaartepunt van uw fiets ongunstig beïnvloedt.
    • Het is bijzonder vervelend als een loszittende tas krasjes achterlaat in het lakwerk van uw fiets, dus u moet de riemen goed vastmaken. 
    • Om krassen op het frame van uw fiets te voorkomen, is het belangrijk het frame schoon te maken voordat u de tas monteert, om fijne deeltjes zoals stof of zand te verwijderen, die anders als schuurpapier tussen het fietsframe en de tas zouden werken. Maak eerst het frame schoon met een geschikte fietsreiniger. U kunt ook fietsverzorgingsproducten poetsmiddelen vinden die een beschermende laag vormen tussen de lak en de tas 
    • Als u vaak en veel reist met een fietsframetas, en vooral als die frametas zwaar beladen is, kunt u beschermende stickers gebruiken om uw fietsframe te beschermen tegen krassen.
    • Hoewel het verleidelijk is om de frametas permanent op uw fiets te laten zitten, moet u hem er af en toe afhalen en aan de onderkant schoonvegen. Dit zal nieuw opgehoopt stof verwijderen. 

U kunt de juiste fietstas gemakkelijk online bestellen

    .

Om u te helpen een fietstas te vinden die past bij uw fiets en uw reisplannen, hebben we veel verschillende fietstassen om uit te kiezen hier in onze online winkel. Natuurlijk zijn er niet alleen frametassen voor uw fiets, hier bij BMO vindt u ook fietsmanden, zadeltassen en stuurtassen. Je lijsttas is waarschijnlijk te klein voor dossiermappen. Maar voor uitstapjes naar kantoor zijn er stijlvolle koerierstassen of schoudertassen met een bevestigingssysteem voor rekken. Als u geen spullen op uw fiets wilt meenemen, maar uw fiets als bagage wilt hebben, kunt u hem verpakken in een fietstransporttas zodat hij goed beschermd is als u met het vliegtuig of de trein reist.