SRAM

SRAM merkwinkel

De geschiedenis van de wielersport zou ondenkbaar zijn zonder de Amerikaanse fabrikant van fietsonderdelen voor versnellingen, verende vorken, schokdempers, remmen en fietsaandrijvingen. Vrijwel geen enkel ander bedrijf heeft de geschiedenis van de tweewielersport zo bepaald als Sram heeft gedaan en nog steeds doet. 

SRAM Hoogtepunten

De onderneming werd in 1987 in de Verenigde Staten opgericht. Tot op de dag van vandaag heeft de fabrikant zijn hoofdkantoor in de stad Chicago aan het Michiganmeer. Sram brak door met de ontwikkeling van de Grip Shift shift handvatten. De Grip Shift werd eind jaren tachtig ontworpen voor racefietsen en triatlonfietsen. Met de opkomst van de mountainbike in de jaren negentig werd ook de twistshifter op MTB's gemonteerd. In het midden van de jaren negentig breidde Sram zijn productportfolio uit met eigen nieuwe ontwikkelingen zoals de ESP achterderailleurs en overnames van merken.
Een van de bekendste wapenfeiten was de overname van de fietsdivisie van Fichtel & Sachs. Met deze toevoeging heeft Sram veel knowhow en traditie uit Europa in het bedrijf gebracht. Sachs bracht in 1907 in Duitsland de eerste naafversnelling met twee versnellingen op de markt. De zogenaamde Torpedo-naaf, die later ook werd uitgerust met het eerste terugtrapsysteem en nog later met een trommelrem, wordt al meer dan 50 jaar op fietsen gemonteerd. Ook vandaag nog heeft Sram met de Automatix-naaf een nazaat van de Torpedo in zijn gamma.In het begin van de jaren 2000 nam het bedrijf ook de fabrikant van verende voorvorken en schokdempers RockShox over. Avid, een fabrikant van remmen, werd in 2004 toegevoegd. Slechts een jaar later breidde Sram zijn productassortiment uit met cranks, trapassen, sturen, stuurpennen en pedalen met de fabrikant Truvativ. In 2007 werd ook de Amerikaanse wielenfabrikant Zipp gekocht, zodat Sram ook op het gebied van racefietsen kon concurreren met Shimano en Campangnolo. Kort daarvoor werden de Sram Force en Sram Rival racefietsonderdelen voor het eerst op de markt gebracht. 

Met deze cumulatieve competenties bedient Sram vrijwel alle soorten fietsen wereldwijd. De Duitse vestiging in Schweinfurt dient als ontwikkelingscentrum voor schakelsystemen en is tevens het hoofdkantoor voor marketing en verkoop in Europa. Met nog een vestiging in Azië en het wereldhoofdkantoor in Chicago is Sram een wereldwijd actieve speler in de rijwielbranche.Niet alleen in het verleden bood Sram hoogwaardige componenten op het hoogste technische niveau, maar ook vandaag de dag gaat de ontwikkeling altijd met de tijd mee. Het samenspel van technische know-how van de ingenieurs en vele ervaren beroepsfietsers vormt de basis van het bedrijf en laat geen stilstand toe in de ontwikkeling van fietsonderdelen.

Op deze manier wordt een breed scala aan componenten, bijvoorbeeld in het Sram Black Box Technologieprogramma, voortdurend verder ontwikkeld. In het Black Box-programma werken ontwikkelaars en atleten hand in hand, en u als klant profiteert van de output van dit project. Grootheden als de Zwitser Nino Schurter, die herhaaldelijk zijn kunnen bewijst in de wereldbeker Cross Country, is een renner van het Sram team. Als absoluut uitzonderlijke atleet is Schurter een belangrijke bron van input voor de verdere ontwikkeling van versnellingen, verende vorken, enz. Het bedrijf steunt bijvoorbeeld het wielerteam Katusha Alpecin. Hier gebruiken wielrenners zoals de meervoudige Duitse kampioen Tony Martin Sram groepstellen.In onze winkel vindt u een ruim assortiment aan Sram producten. Met de Rock Shox Boxxer World Cup hebben we onder andere een volledig veersysteem voor je klaarstaan. Deze verende voorvork met dubbele brug heeft al downhillgeschiedenis geschreven en is waarschijnlijk de meest succesvolle verende voorvork in de wereldbeker. Wij bieden ook lucht- en staalvering schokdempers van Rock Shox voor full suspension fietsen, zoals enduro's of DH en trail fietsen. Met Truvativ-stuur en -stuurpen heb je alles onder controle. Naast sturen bieden wij ook aandrijfcomponenten zoals cranksets en trapassen aan.

Om uw fiets onder controle te houden, bieden wij u ook diverse remmen van Avid aan - ook andere accessoires voor schijfremmen en V-brakes vindt u in onze shop. U hebt de keuze tussen ontluchtingskits, ook wel ontluchtingskits genoemd, remvloeistoffen en verschillende vervangingsremblokken voor schijfremmen, die gesinterd of organisch zijn. U kunt schakelen met de laaggeprijsde GX-serie voor beginners of met de XX1 Eagle, die tot de absolute professionele uitrusting behoort.Bekijk ons uitgebreide assortiment van Sram, Truvativ, Avid en RockShox producten in onze merkenshop. 

 

Alle producten van SRAM

Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!