Dempers & onderdelen

Dicke Reifen, Federgabel, Eigendämpfung des Rahmenmaterials oder eine gefederte Sattelstütze – Fahrräder stellen alles Mögliche an, damit du es unterwegs möglichst bequem hast! Ein Fahrrad mit Rahmendämpfer legt da noch eine Schippe drauf. Der Rahmendämpfer beeinflusst aber nicht nur die Bequemlichkeit auf dem Bike, er hat auch einen großen Einfluß auf das Fahrverhalten. 

Geen resultaten gevonden voor de filter!

Fietsschokdempers - zware werkers voor het in bedwang houden van de achterste driehoek

De hoogwaardige demping van de achterdriehoek van de fiets zorgt niet alleen voor meer comfort, maar ook voor meer controle over de fiets. De achterwielophanging garandeert u de beste tractie op oneffen ondergrond en maximale veiligheid bij hoge snelheden. Dankzij moderne veringssystemen kunnen mountainbikes nu worden bereden op trails die enkele jaren geleden nog als onberijdbaar werden beschouwd. Op het gebied van toerfietsen wordt de achtervering, als aanvulling op de MTB-vork, steeds populairder vanwege het toegenomen comfort.
De fietsdemper is verantwoordelijk voor het temmen van de achtervering. De demper, ook achterschokdemper genoemd, vangt kleine en grote schokken op. De reboundfase regelt ook de terugvering, zodat u maximale controle op de weg behoudt. Vervanging van de schokdemper is niet alleen mogelijk in geval van een defect, maar ook om de rijeigenschappen te verbeteren en het gewicht te verminderen.
 
Vele instelmogelijkheden voor de beste rijeigenschappen
Met een gevoelig reagerende fietsdemper bent u sneller en veiliger op de weg! Schokdempers van hoge kwaliteit met hoogwaardige compressieveren hebben een groot aantal instelmogelijkheden, zodat u uw motorfiets perfect kunt afstellen. Naast het afstellen van de uitgaande demping en de veervoorspanning bieden sommige schokdempers bijvoorbeeld de mogelijkheid de ingaande demping bij lage en hoge snelheid af te stellen. Vooral tijdens races kunt u kostbare tijd op de baan besparen, tijd die het verschil kan maken tussen overwinning en nederlaag.
 
Compressie (compressiedemping)
De compressiedemping is verantwoordelijk voor de compressiesnelheid en wordt meestal op de schokdemper ingesteld via een draaiknop met plus en min. Met deze instelling regelt u de oliestroom bij het bedienen van de slag in de hydrauliek van de demper. Als de compressie gesloten is, veert de demper langzamer. Als de compressie open is, is de oliestroom groter en werkt het veerelement sneller.
 
Highspeed- en Lowspeedcompressie
In hoogwaardige schokdempers is de compressietrap in twee bereiken verdeeld. U kunt instellen hoe snel of langzaam de schok werkt voor langzame en snelle schokken. Zo kunt u de schokdemper fijn afstellen voor verschillende passages met hoge snelheid, zoals wortels of steenvelden, en passages met lage snelheid, zoals sprongen en starts.
 
Rebound (terugvering)
De terugvering stelt u meestal in via een rode knop. Deze instelling is de tegenhanger van de compressiedemping. Hier stelt u de hoeveelheid olie in die terugstroomt, wat de rebound-snelheid bepaalt.
 
Highspeed en Lowspeed Rebound
Ook bij de rebound-demping is er bij hoogwaardige schokdempers een verschil tussen high- en lowspeed tuning. Net als bij de compressiedemping bepaalt u hoe de vork werkt bij snelle en langzame passages.

SAG (negatieve veerweg)
U gebruikt de SAG om de negatieve veerweg in te stellen. Deze is verantwoordelijk voor de mate waarin het verende element naar binnen zakt wanneer u op uw fiets staat. Bij enduro- en downhillrijden is de 25%-grens een populaire instelling. Met luchtschokdempers stel je de SAG eenvoudig in via een schokdemper/vorkpomp. Als indicator voor de negatieve veerweg wordt de gewoonlijk rode O-ring rond de schokdemper naar beneden gedrukt. Tijdens de test beweegt de O-ring naar de desbetreffende positie en kunt u gemakkelijk het percentage aflezen op de gedrukte schaal en het zo nodig bijstellen. Bij dempers met stalen veren moet u vaak de veerelementen vervangen.
 
In onze winkel vindt u zowel spiraaldempers als een verscheidenheid aan luchtdempers, die zich kenmerken door een laag gewicht en een ongecompliceerde afstelling. Voor de afstelling van de spiraalveren hebben wij een ruim assortiment schokveren. Natuurlijk hebben we ook veel reserveonderdelen, zoals demperbussen, voor u in onze winkel.