Fietscomputers

If you want to make the best of your training sessions and monitor your progress, you should have a bike computer. It will not only keep track of your speed, distances or burnt calories, it can also help you train more effectively with individualized training suggestions.

Geen resultaten gevonden voor de filter!
1

Hoeveel smart heeft uw fiets nodig?

Voor velen is de schoonheid van een fiets juist de afwezigheid van technologie. Een fiets is analoog, heeft geen stopcontact nodig, hoeft niet geprogrammeerd te worden en werkt zuiver mechanisch. Maar er zijn een paar gevallen waarin het zeker een voordeel is om een beetje high-tech aan boord te hebben. Wanneer? Heel eenvoudig. Bijvoorbeeld, als je niet wilt verdwalen. Maar welke technische apparatuur is beschikbaar en wat heb je nodig?

Fietscomputers geven trainingsinformatie

Droomde je ervan om een snelheidsmeter op je jeugdfiets te hebben? Eindelijk weten hoe snel je ging op weg naar het openluchtzwembad? Een eenvoudige fietscomputer of snelheidsmeter is nog steeds de goedkoopste manier om wat slimme technologie aan je fiets toe te voegen. Vandaag de dag kan zelfs een eenvoudige fietscomputer veel meer dan alleen je afstand meten. U wordt geïnformeerd over uw rijtijden, snelheid en afgelegde kilometers, alsook over de verbrande calorieën. Met deze waarden kunt u uw training ook veel beter en efficiënter beheren zonder een dure smartwatch. Wat je echter mist, is de navigatiefunctie.

>Hier vindt u onze fietscomputers.

Een fietsnavigator wijst u de weg

Een navigatiesysteem voor uw fiets is een grote hulp tijdens fietstochten. Of je nu op zoek bent naar de spannendste routes op je mountainbike, een duidelijk pad nodig hebt voor je racefiets of niet wilt verdwalen tijdens een meerdaagse tocht op je trekkingfiets, een fietsnavigator met GPS weet altijd waar je heen moet. Maar het is er niet alleen om u van goed kaartmateriaal te voorzien. Het kan ook uw training volgen en u veel informatie geven over uw fitnessniveau. In combinatie met een sporthorloge of een andere hartslagmeter wordt de fietsnavigator een privécoach die je steeds tot nieuwe hoogten stuwt.

Er zijn overigens nog andere fabrikanten, maar Garmin is de pionier en topdog als het gaat om (fiets)navigatie en is daarmee een uithangbord geworden voor de hele productcategorie. Je hebt vast wel eens iemand trots horen praten over "zijn of haar Garmin". Wat ze bedoelen is een sporthorloge of een fietscomputer met een navigatiesysteem.

>Ontdek navigatiesystemen voor fietsen in onze online winkel

Smartphone bevestigingen

Als u niet in een speciaal toestel wilt investeren, kunt u uw mobiele telefoon gebruiken om een fietstocht op te nemen, te navigeren en te evalueren. Met de juiste apps is het eenvoudig om van uw mobiele telefoon een boordcomputer te maken. U moet hem alleen zo goed mogelijk aan het stuur bevestigen, want er zijn maar weinig smartphones die een val van een fiets zonder schade kunnen overleven.

Er zijn ook steeds meer e-bikes die via de mobiele telefoon worden bediend in plaats van via een boordcomputer. Je hebt een app nodig die je mobiele telefoon verbindt met de e-bike aandrijving en je bent klaar om te gaan. Bij deze e-bikes worden de ondersteuningsniveaus via de smartphone ingesteld en kan ook informatie zoals het laadniveau van de batterij, de resterende actieradius of het aantal afgelegde kilometers op de mobiele telefoon worden afgelezen.

Maar of je nu op een e-bike of een bio-bike rijdt, als je je mobiele telefoon tijdens het fietsen in het zicht wilt houden, moet hij goed vastzitten! Daarom vindt u hier in onze online shop een breed scala aan bevestigingspunten voor mobiele telefoons.

Trouwens, voor alle bezitters van een kwaliteitsfiets is er nog een interessante fiets-mobiele telefoonverbinding: U kunt ook fietssloten kopen die u kunt koppelen met uw mobiele telefoon. Als het fietsslot trillingen registreert, wordt u daarvan op de hoogte gebracht.

>Hier vindt u mobiele telefoon houders voor uw fiets.

Computer- en navigatieaccessoires

U hebt al een fietscomputer of een navigatiesysteem voor uw fiets en nu hebt u de passende accessoires nodig? Hier bij Bike Mailorder kunt u de juiste bevestigingen en connectoren kopen. Wij hebben ook laders, sensoren en montageschroeven in onze online winkel. Natuurlijk vindt u hier ook alle reserveonderdelen die u nodig hebt om uw fiets zo lang mogelijk te gebruiken. Op deze manier kunt u van uw fiets en uw fietselektronica een onverslaanbaar team maken!