Spank

Spank merkwinkel

Betaalbare MTB-onderdelen die overtuigen met uitstekende prestaties - is dat mogelijk? De fietsonderdelen van Spank Industries staan bekend om een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Met Spank wilden de twee oprichters Gavin Vos en Sven Mack een perfecte symbiose creëren tussen innovatie, stijl en technologie tegen eerlijke prijzen. 

Spank Hoogtepunten

Spank Industries is een van de weinige merken in de fietsindustrie waar het hele fabricageproces onder eigen dak plaatsvindt. Ontwerp en ontwikkeling, alsook de testafdeling en de productie zijn allemaal in eigen huis bij Spank Industries. Dit is de enige manier om een leider te zijn op het gebied van materialen, ontwerp en productieprocessen. Tegelijkertijd bewijst dit dat fietsonderdelen uit het Verre Oosten beter zijn dan hun reputatie en niet inferieur ten opzichte van Amerikaanse of Europese producten. De perfecte balans tussen een aantrekkelijk design, een laag gewicht en een hoge duurzaamheid zijn de redenen waarom veel pro-rijders voor Spank kiezen.

Spank levert fietsonderdelen op UCI-niveau

In de UCI Downhill World Cup, bijvoorbeeld, rust de fabrikant het Commencal-team uit. Topatleten als Myriam Nicole en Remi Thirion maken deel uit van dit team. Het Spank Factory Enduro Racing Team bestaat uit grootheden als Cecile Ravanel en Yoann Barelli. Deze laatste is vooral bekend om zijn spectaculaire afdalingen met de cyclocrossfiets op ruwe fietsparkoersen. De rest van de rijderslijst leest als een historische samenvatting van de geschiedenis van freeride en slopestyle. Legendes als Darran Berrecloth, Richi Schley en Brett Tippie behoren tot de rijders - net als de huidige sterren Nicholi Rogatkin, Thomas Genon en Sam Reynolds.
De gecumuleerde ervaring en know-how van de teamrijders uit de verschillende disciplines zijn uiteraard een garantie voor de hoge kwaliteit van de verschillende fietsonderdelen. Tijdens training en wedstrijden worden fietsonderdelen zelden gespaard. Wat hier overleeft, kunt u met een gerust geweten installeren. Wat hier niet overleeft, wordt verbeterd tot het de eisen aankan.

Spaakwielen

Een hele reeks octrooien garandeert de kwaliteit van de wielen en velgen die Spank over de hele wereld levert. Professionele motorrijders, productontwikkelaars en industrieel ontwerpers werken samen om de producten en de fabricageprocessen voortdurend te verbeteren. Het zijn echter de kwaliteitscontroleurs die hier altijd het laatste woord hebben! Natuurlijk moeten fietswielen bijzonder licht zijn. Maar zullen ze ook lang meegaan? Een uitgebreid testprogramma met wel 12 stappen onderwerpt elke velg die Spank levert aan de tand voordat u hem kunt kopen. Dus u krijgt gegarandeerd een geweldig product.

Vibrocore-technologie

Een ander voorbeeld van de uitstekende samenwerking tussen rijders en ontwikkelaars is de Vibrocore-technologie. Eenvoudig gezegd: het "schuimt" delen van de motor af die de neiging hebben te trillen op ruw terrein en daardoor onnodig vermogen kosten en de stuurprecisie verminderen. Een speciaal schuim vult het stuur en de velgen en absorbeert de trillingen, waardoor de gevreesde arm-pump wordt voorkomen. De Spank-ingenieurs lieten het trillingabsorberende schuim door Mick en Tracy Hannah testen onder echte raceomstandigheden. Na een succesvolle testfase wordt de technologie onder meer toegepast in de downhill- en enduro-productlijnen Oozy en Spike.

Spank fiets onderdelen

Naast de sturen en wielen met Vibrocore-technologie vindt u natuurlijk ook veel andere Spank-producten in onze merkenshop. Als freerider en slopestyler zul je de Spike productlijn waarderen, met zijn lichtgewicht maar stabiele stuurpennen, sturen en pedalen.
Het Oozy product label bevat onderdelen voor enduro bikers. De Oozy line wordt gekenmerkt door het perfecte gewicht voor pittige uphills en voldoende stabiliteit voor ruige downhills.
Voor all-mountain bikers en kinderen is Spoon het juiste sleutelwoord. De robuuste handvatten, pedalen en velgen zijn ontworpen voor all-mountain bikers die op zoek zijn naar bijzonder duurzaam materiaal. Voor jonge fietsers zijn er velgen in onder meer 20 en 24 inch.
Het Spank Industries gamma omvat verschillende onderdelen voor downhill, freeride en enduro fietsen. Stuur voor mountainbikes en valbeugels voor racefietsen en gravelbikes, pedalen en wielen vindt u in onze Spank merkwinkel. Als u op zoek bent naar robuuste stelen in stijlvolle kleuren, dan vindt u bij Spank zeker wat u zoekt.

Alle producten van Spank

Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!