Accessoires

Welke accessoires u voor uw motor nodig hebt, hangt vooral af van hoe u hem gebruikt. Een mountainbiker, bijvoorbeeld, heeft een andere uitrusting nodig dan een forens. Wat absoluut noodzakelijk is voor een toerfietser, is volkomen overdreven op een racefiets. U vindt alle fietsaccessoires van A zoals adapter voor de fietsmand tot Z zoals tractiesysteem hier in de winkel. Hieronder leggen we uit wat je precies nodig hebt voor welk fietsproject.

Fietsaccessoires Bagagedragers Bagagedragers voor Bagagedragers achter Bagagedragers zadelpen Lowrider bagagedragers Fietsbellen Spatborden & onderdelen Spatborden vaste montage Spatborden clip-on Spatborden Onderdelen spatborden Fietsstandaards Achtervorkstandaards Zijstandaards Tweebeenstandaards Spiegels Verlichting & onderdelen Fietsverlichting met batterij Fietsverlichting voor dynamo Reflectoren Onderdelen fietsverlichting Bikepacking Uitrusting Slaapzakken Fietscomputers & navigatie https://bike-mailorder.imgbo.lt/media/image/94/bd/d9/Navigation_mini.jpg Fietscomputers & navigatie

Fietscomputers & navigatie

Fietscomputers Fietsnavigatie Smartphonehouders Onderdelen computers en navigatie Elektronica voor e-bikes Besturingseenheden, bedieningen & displays Batterijen & Laders Fietsenrekken & -haken Ophanghaken & -beugels Displaystandaards Fietstassen https://bike-mailorder.imgbo.lt/media/image/16/16/36/taschen_mini.jpg Fietstassen

Fietstassen

Fietstassen vooraan Fietstassen achteraan Stuurtassen Frametassen Zadeltassen Riemen & straps Fietsvervoer Wieltassen Transporttassen Bumperkleppen Indoortrainers & onderdelen https://bike-mailorder.imgbo.lt/media/image/c3/90/16/heimtrainer_mini.jpg Indoortrainers & onderdelen

Indoortrainers & onderdelen

Fietstrainers Accessoires fietstrainers Fietsmanden & onderdelen Fietsmanden Onderdelen fietsmanden Merchandise & vouchers Koopwaar Cadeaubonnen Pompen & onderdelen Vork- en demperpompen Minipompen Vloerpompen CO2-pompen Onderdelen fietspompen Rugzakken, tassen & accessoires https://bike-mailorder.imgbo.lt/media/image/02/e8/98/Rucksack_mini.jpg Rugzakken, tassen & accessoires

Rugzakken, tassen & accessoires

Rugzakken Schoudertassen Drybags Heuptassen & fanny packs EHBO kits Smartphone tasjes Drinkblazen Rugzak accessoires Fietssloten & onderdelen Beugelsloten Vouwsloten Kabelsloten Ringsloten GPS Trackers and Mounts Onderdelen fietssloten Sporthorloges, hartslagmeters & onderdelen Sporthorloges & hartslagmeters Onderdelen sporthorloges Bidons & houders Bidons Bidonhouders Fietskarren Sportvoeding Lichaamsverzorging & toilettassen
Geen resultaten gevonden voor de filter!

De juiste fietsaccessoires - heb je alles wat je nodig hebt?

Er zijn veel accessoires die het leven van een fietser zoveel aangenamer maken! De juiste fietstas voor uw fietstochten. Een comfortabel kinderzitje voor gezinsuitstapjes zonder drama. De juiste pomp voor een optimale luchtdruk. Een navigatiesysteem om je de weg te wijzen.

Maar wat heb je echt nodig?

Wij willen u geen onzin verkopen, dus hebben wij onze fietsuitrusting duidelijk gesorteerd op verschillende aspecten. Gewoon per productgroep, bijvoorbeeld. Of volgens het bedoelde gebruik. Of op basis van wat elke fietser zou moeten hebben, wat het leven voor veel fietsers gemakkelijker maakt en wat er nog meer beschikbaar is. Of wat je fiets nodig heeft om rijklaar te zijn. Of wat je nodig hebt om fietstochten of bikepacking tochten te ervaren. Zo kunt u snel en gemakkelijk de onderdelen vinden die u echt nodig hebt.

De snelle weg naar het antwoord:

Fietsaccessoires naar prioriteit 

De absoluut onmisbare basisuitrusting

Het mooie van fietsen is dat je eigenlijk niet veel nodig hebt. Een fiets. Een fietshelm. Dat is het...bijna! Als u uw fiets niet de hele tijd in het oog wilt houden, hebt u een fietsslot nodig. Er zijn verschillende soorten fietssloten te koop, sommige zijn bijna niet kapot te krijgen, andere bieden iets minder weerstand, maar ze zijn licht en goedkoop. We hebben veel fietssloten hier in de winkel, kies er gewoon een die bij je past! Het tweede artikel dat elk huishouden dat een fiets bezit nodig heeft, is een fietspomp. Elke fietsband verliest na verloop van tijd wat lucht, zelfs als hij niet kapot is. Met de luchtpomp kun je verloren lucht aanvullen. Voor wie slechts zeer zelden fietst, is deze uitrusting voldoende.

Als je met je fiets op de openbare weg wilt rijden, moet je fiets ook wegwaardig zijn, anders kun je een bekeuring krijgen. 

Must-haves - de checklist: 

 • Fietsslot
 • Fietspomp
 • Fietshelm

Belangrijke fietsaccessoires

Als je niet zo minimalistisch bent, kun je wat meer fietsspullen inslaan. Of u nu een mountainbiker bent, een racefietser, of gewoon elke dag op de fiets naar het werk, er zijn tal van fietsaccessoires die uw ritten veel aangenamer zullen maken. Eerst en vooral is er een echt goede fietslamp. Als u 's nachts of bij slecht weer rijdt, zijn plug-in lichten die goed zicht bieden echt nuttig. Een fietsrugzak die is aangepast aan uw rijpositie op de fiets is bijzonder comfortabel. Als je meer wilt meenemen, heb je fietstassen nodig. In de BMO online shop vindt u een enorme keuze, van mini zadeltassen tot fietstassensets met een inhoud van 65 liter. Als u graag en veel fietst en niet voor elk wissewasje naar een werkplaats wilt rennen, moet u een kleine maar fijne gereedschapscollectie aanschaffen, die ook reparatiesets of reservebinnenbanden omvat. Als u uw fiets gebruikt voor korte of lange ritten in uw vrije tijd, is een bidon met een bijpassende bidonhouder (vaak een "kooi" genoemd) erg praktisch.

Belangrijke fietsuitrusting - de checklist:

 • Fietsrugzak
 • Fietstassen
 • Gereedschap en reparatieset
 • Waterfles en kooi
 • fietsverlichting

Leuk als je het hebt

Van hieruit valt de fietsuitrusting uiteen in gespecialiseerde uitrusting die nodig is voor verschillende fietsdisciplines. Voor competitieve wielrenners is het elektronisch volgen van hun prestaties met een smart sporthorloge belangrijk. Een toerrijder heeft een betrouwbaar navigatiesysteem, bagagerek en spatborden nodig. Als u van uw stijlvolle stadsfiets houdt, wilt u hem als decoratie in uw woonkamer ophangen met behulp van een muurbevestiging. Een mountainbiker heeft een shockpomp en een hydratatiepack nodig. Ouders kunnen hun kroost in een kinderzitje meenemen. In de transporttassen kunt u uw hele fiets opbergen als het tijd is om ermee op pad te gaan.

Mooi.

Ook leuk om te hebben - de checklist:

 • Fietselektronica
 • Navigatie
 • Muurbevestiging
 • Kinderzitje
 • Fietsmand
 • Modderbeschermers
 • bagagerek
 • Schokpomp
 • Transporttas

Fietsuitrusting voor specifieke doeleinden

.

Of het nu gaat om wedstrijdsport, pleziertochten of het dagelijks leven, er zijn allerlei verschillende fietsfilosofieën. Welke fietsaccessoires je nodig hebt, hangt vooral af van wat je met je fiets doet. Hier hebben wij de accessoires voor fietsen en e-bikes gesorteerd naar specifiek gebruik. Zo kunt u snel vinden wat u nodig hebt als u onderweg bent.

Meer veiligheid op de fiets 

Het gaat niet alleen om de veiligheid van uw fiets, u kunt uw veiligheid ook aanzienlijk verbeteren met een paar fietsaccessoires. Om ervoor te zorgen dat uw fiets altijd veilig geparkeerd staat, heeft u een fietsenslot nodig. Om ervoor te zorgen dat uw bagage compleet en droog aankomt, moet u deze opbergen in een geschikte tas. We kunnen nog veel meer doen voor uw persoonlijke veiligheid. Onze fietsverlichting zorgt ervoor dat u alles kunt zien en gezien wordt op de weg. Onze fietsnavigatiesystemen wijzen je de veilige weg. Kleurrijke fietskleding beschermt u niet alleen tegen slecht weer, maar maakt u ook goed zichtbaar. Maar als het op veiligheid aankomt, is de fietshelm de onbetwiste leider.

Aanhangsels - uiterst praktische fietsaccessoires

.

Als u een nieuwe toerfiets of een stadsfiets koopt, beschikt deze waarschijnlijk over een praktische comfortuitrusting. Maar als het ene of het andere onderdeel ontbreekt, kunt u gemakkelijk achteraf onderdelen monteren zoals bagagerekken of spatborden. U kunt ook zijstandaards of fleshouders achteraf monteren. Veel fietsen hebben de nodige bevestigingsogen. Indien deze bevestigingspunten niet beschikbaar zijn op uw motor, bestaan er vaak adapters, klemmen of sjoroplossingen die het mogelijk maken ze later te bevestigen. U kunt deze hulpjes ook hier in de winkel kopen onder de categorie fietsaccessoires.

E-bike accessoires

In principe kun je alle fietsaccessoires op een e-bike gebruiken. Er zijn echter enkele accessoires die speciaal voor e-bikes zijn gemaakt, zoals achteruitkijkspiegels of adapters die het mogelijk maken een stuurmand rond de elektrische bedrading te monteren. Aangezien een e-bike veel sneller rijdt dan een gewone fiets, moet u ervoor zorgen dat uw uitrusting stevig aan de elektrische fiets is bevestigd, zodat u onderweg niets verliest.

Dit is overigens heel anders voor fietsonderdelen, die in de meeste gevallen worden aangepast aan het hogere gewicht of de hogere snelheid van een e-bike en dus e-bike-specifiek zijn!

Fietsaccessoires voor toertochten en bikepacking

Als je met je fiets een grote trektocht wilt maken, heb je dit en dat nodig. Reservekleren, regenkleding, slaapzak, gasfornuis, enzovoort. Daarom zijn fietstassen absoluut onmisbaar voor fietstochten en bikepacking. Een stuurtas of stuurrol met een doorzichtig vak bovenaan is hier bijzonder praktisch, waar u een kaart, uw gsm of een fietscomputer met navigatiefunctie kunt opbergen. Zo vind je altijd wel een mooie fietsroute. De bijbehorende voor- of achterdrager gaan onder de fietstassen. Hoe verder je van de bewoonde wereld wilt gaan, hoe meer fietshulpmiddelen en reserveonderdelen je aan boord moet hebben, vooral een minipomp!

Dan kun je met je fiets naar de volgende bestemming.

Als je dan een bidonhouder met een bijpassende bidon op je fiets hebt, kun je beginnen aan je grote fiets-trekking avontuur.

Fietsuitrusting voor mountainbiken

Als je met je XC hardtail tochten wilt rijden, kun je je oriënteren op de uitrusting voor bikepackers. Als je daarentegen met je Fully over paden wilt schuren, heb je waarschijnlijk alleen flessenkooien en bidons nodig, of anders een drinkrugzak. Veel mountainbikers hebben ook energierepen en reserve binnenbanden in hun MTB-rugzak. Afhankelijk van hoe wild uw ritten worden, kunt u ook de juiste beschermende uitrusting nodig hebben. Een protector rugzak is voldoende voor matig terrein, anders moet u gaan voor meer geavanceerde protectors. Een MTB-helm is natuurlijk een must!

Als u geen rugzak wilt meenemen, kunt u mutlitool en reservebuizen verpakken in een zadeltas. Grotere zadeltassen hebben een paar liter inhoud. Dus er is genoeg ruimte voor een regenjas en een minipomp.

Dezelfde uitrusting is praktisch voor E-MTB's, maar als je een drankhouder koopt, moet je van tevoren nagaan of die naast de accu ook op het frame past.

Accessoires voor pendelaars

Elke dag met de fiets naar het werk is echt een goede beslissing! Uw conditie en gezondheid zullen er baat bij hebben, net als het milieu. Met de juiste fietsaccessoires kunt u net zo comfortabel met de fiets of e-bike naar het werk als met de auto. Onze zakelijke fietstassen houden uw kantoordocumenten kreukvrij. Slimme fietsrugzakken bieden nog meer ruimte dan een schoudertas. Als u uw fiets onbeheerd achterlaat tijdens werktijd, beveilig hem dan met een goed fietsslot. Mudguards beschermen uw werkkleding tegen opspattend water

.

En nog een tip: bijna alle fietsforensen moeten op weg naar kantoor gebruik maken van de openbare weg. Hier heeft uw fiets de verkeersveilige uitrusting nodig die wordt voorgeschreven door de StVZO. 

Power enhancement - voor maximale prestaties

.

Dit gedeelte zou eigenlijk over fietsuitrusting voor wegfietsers moeten gaan. Maar racefietsen en uitrusting gaan niet echt goed samen, of wel? Minder is meer, elke gram telt. Toch willen wij u een paar praktische zaken aanbevelen. Wil je jezelf tot het uiterste drijven en jezelf en je conditie steeds opnieuw uitdagen? Hier zijn een paar kleine helpers die je een handje zullen helpen. Om uw prestaties te verbeteren, moet u eerst de status quo kennen. Sporthorloges en hartslagmeters monitoren uw prestaties en helpen u (afhankelijk van het model) met gerichte trainingsprogramma's.

Als je hard traint, moet je dat echter nooit doen zonder voldoende water! Waterfles en Kooi houden u gehydrateerd voor onderweg. Als u uw training in de winter binnenshuis wilt doen, kunt u uw baantjes trekken op een van onze roller trainers. Onze sportvoeding zorgt voor optimale energie tijdens en na de training. Energierepen en energiegels zorgen voor een extra boost onderweg, en isotone sportdranken brengen de mineralenbalans weer op peil als het werk erop zit.

>

Fietsaccessoires voor slecht weer

Zelfs dagen van regen of de nadering van de winter schrikken u niet af? Rij jij altijd op je fiets, wat voor weer het ook is? Wij helpen u graag: er zijn speciale fietsaccessoires voor regenachtig weer. Een beschermkapje voor het zadel of regenhoezen voor de fietsmand en fietstassen beschermen uw bagage tegen nat worden. Spatborden en spatlappen zorgen ervoor dat de regen op de weg blijft en niet van de wielen naar u wordt geslingerd.

Als het weer slechter wordt, wordt het vaak ook donkerder. Daarom moet u zelfs overdag goede verlichting en de verplichte reflectoren op uw fiets hebben om aan de veilige kant te zijn.

.

De banden maken niet noodzakelijk deel uit van de fietsaccessoires, maar banden met een goede grip zijn een absoluut onmisbaar veiligheidskenmerk in natte omstandigheden! Vooral als u in de winter op de fiets stapt, is het verstandig tijdig over te stappen op winterbanden, die ook bij sneeuw en ijs een goede grip op de weg bieden.

>

Als je ook regenkleding en winterfietskleding in je garderobe hebt, dan mag je jezelf officieel rekenen tot de harde kern van vies-weer-fietsers. 

Fietsaccessoires voor gezinnen met kinderen

Wanneer je een baby op komst hebt, is dat nog geen reden om je fiets in de hoek te laten verstoffen. Je hoeft ook niet over te stappen op een massieve bakfiets, een kinderzitje met een hoge rugleuning vervoert peuters comfortabel en veilig tot ze hun eerste pogingen om zelf te rijden kunnen doen. 

.

Als de kinderen hun eerste rondjes willen rijden en hun evenwichtsgevoel nog niet goed genoeg ontwikkeld is, kunt u steunwieltjes aan de kinderfiets bevestigen. Om ervoor te zorgen dat je later niet zelf verantwoordelijk bent voor het vervoeren van de bagage, zijn er veel coole fietsrugzakken speciaal voor kinderen waarin ze zelf hun regenjack, bidon, bal of snacks kunnen meenemen. Kleinere fietstassen kunnen ook aan een kinderfiets worden bevestigd. Als schoolkinderen van en naar school fietsen, moeten ze een bagagedrager met fietsmand op hun fiets hebben. Zo hoeven ze hun schooltas, gymtas, jas enz. niet op hun rug te dragen. Op fietstochten met kinderen is het extra belangrijk om een eerstehulpkit bij je te hebben.

Een fietsendrager met fietsmand op de fiets.

Een treksysteem of sleepkabel zal helpen als uw kroost gewoon "niet meer verder kan". U kunt de fiets van het kind dan aan uw fiets koppelen, zodat u veilig thuiskomt en een goed humeur hebt.

Fietsaccessoires vereist door de StVZO

Natuurlijk vindt u hier ook de veiligheidsuitrusting die een politieagent graag op uw fiets ziet als hij u controleert in onze sectie fietsuitrusting. 

De StVZO schrijft de volgende uitrusting voor:

 • een helder klinkende fietsbel
 • een witte koplamp met reflector aan de voorkant 
 • een rood achterlicht en een rode reflector aan de achterkant
 • Reflectoren aan de zijkant van de pedalen
 • Reflectoren ("kattenogen") op de spaken of lichtgevende strips op de vachten
 • Twee remmen onafhankelijk van elkaar

Tussen haakjes, u hebt de keuze en kunt vaste fietsverlichting rijden met een dynamo of insteekverlichting met een oplaadbare batterij of accu. Beide zijn nu al enkele jaren toegestaan.

Fietsaccessoires per productgroep

In het menu van onze online winkel vindt u onze fietsuitrusting gesorteerd op productgroepen. Hier vindt u fietselektronica, fietstassen, beveiligingssloten of bevestigingsonderdelen zoals zijstandaards of fietsbellen overzichtelijk bij elkaar. Dit geeft u een goed overzicht van de beschikbare opties. Als u op zoek bent naar fietsmateriaal van een bepaalde fabrikant, is het altijd de moeite waard om eens rond te kijken in onze Brand Shops. U vindt er alle fietsaccessoires die de beste en beroemdste fietsfabrikanten hebben bedacht, maar ook producten van bedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in MTB-, gravelbike-, e-bike- of toerfietsuitrusting.

Fietsgereedschap en Fietskleding zijn te vinden in hun eigen menu-items, waar ook Fietshelmen zijn ondergebracht.

Ook fietsaccessoires, maar te vinden in andere categorieën in de BMO online shop

.

Wat fietsuitrusting is en wat liever elders moet worden uitgezocht, is iets waarover fietsliefhebbers eindeloos kunnen discussiëren. Het belangrijkste is dit: wat u ook nodig hebt voor uw leven als fietser, u kunt het online bestellen bij BMO. Fietsgereedschap vindt u in een aparte categorie, waar u ook onderhoudsproducten vindt om uw fiets rijdend te houden. Zijn fietshandschoenen meer een fietsaccessoire of een kledingstuk? Het maakt niet uit, het belangrijkste is dat je ze draagt! Is een bagagedrager een fietsonderdeel of een fietsaccessoire? Als u er een nodig heeft, kunt u die hier online bestellen. Als u in de categorieën niet vindt wat u zoekt, gebruik dan gewoon de zoekbalk om het item in te voeren dat u zoekt en u zult zien welke opties u hier op Bike Mailorder hebt. Onze fietsaccessoires zijn uiteraard van bekende fabrikanten, die letten op een uitgebalanceerde prijs-kwaliteitverhouding, in onze Sale vindt u accessoires voor u en uw fiets tegen spotprijzen.. 

Waarschuwing: wij kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden voor de informatie op de StVZO!