Trek

Trek merkwinkel

Kunnen Amerikanen geen goede fietsen bouwen? Maak je geen zorgen, wij hebben deze provocerende vraag niet verzonnen. Trek oprichter Dick Burke stelde zichzelf deze vraag - gelukkig al in 1976! Sindsdien is er genoeg tijd verstreken om het tegendeel te bewijzen! Vandaag de dag strijden Trek's MTB's om de toppositie in de wereld, zetten Trek racefietsen de standaard, recreatieve fietsen en Trek e-bikes maken alledaagse fietsers over de hele wereld gelukkig. Maar het begon allemaal met een fietstocht en een provocerende vraag.

Trek Hoogtepunten

Volgens de overlevering kwam Burke voor het eerst in aanraking met fietsen toen hij spontaan met zijn zoon een fietstocht door Wisconsin wilde maken. De twee groentjes konden elk soort fiets kopen, maar bij die gelegenheid ontdekten zij dat zij geen goede fietsen van Amerikaanse makelij konden vinden. Die waren er gewoon niet. Nadat vader Burke het tevergeefs had geprobeerd als rijwielhandelaar, begonnen hij en zijn zakenpartner Bevil Hogg zelf fietsen te bouwen - onder de naam Trek Bikes en met groot succes. Na verloop van tijd groeide het begin uit tot een volwaardige leverancier die elke dag bewijst dat fatsoenlijke fietsen toch in de VS kunnen worden gemaakt.

Vandaag de dag is Trek een van 's werelds grootste fietsfabrikanten, niet alleen wat betreft het aantal geproduceerde eenheden, maar ook wat betreft professionele sportklasseringen, de verscheidenheid aan modellen en de fietsen die het in zich hebben om klassiekers te worden. Tot op de dag van vandaag is het hoofdkantoor van Trek gevestigd in Waterloo, Wisconsin, USA. Naast de oude schuur waar in de jaren 70 de eerste fietsen met de hand in elkaar werden gelast, staat nu een moderne productiefaciliteit. Massa's fietsen rollen hier van de lopende band, altijd trouw aan het bedrijfsmotto

Fietsen. Veel plezier. Voel je goed.

Trek fietsen voor kampioenen en elke fietser

Trek ondersteunt talrijke professionele atleten met racefietsen en mountainbikes, en heeft zelfs zijn eigen raceteams die de shirts van het bedrijf dragen. Trek's topfietsen staan altijd op het podium in grote wedstrijden over de hele wereld. Natuurlijk is dit niet geheel altruïstisch - de inzichten van de profs spelen een belangrijke rol bij nieuwe ontwikkelingen. De resultaten kunnen vervolgens door elke fietsliefhebber worden gekocht.

Maar ook als je een "stinkend normale" alledaagse fiets wilt kopen, een forens die van hardlopen houdt, een gezellige vrijetijdsfiets of een chique e-bike, moet je bij de Treks hier in de fietsenwinkel langsgaan! Zoals reeds vermeld, is Trek een leverancier van het volledige gamma. Van trekkingfietsen tot kinderfietsen, het is er allemaal!

Technologie die de fietswereld op zijn kop zet

Elke fabrikant heeft zo zijn geheimpjes die van zijn fiets de beste, de snelste, de meest comfortabele of de duurzaamste moeten maken. Natuurlijk willen de ontwikkelaars bij Trek niet alleen maar toekijken, keer op keer verblijden zij de fietswereld met hun eigen creaties, in de eerste plaats hun eigen carbonmengsel en een eigen aluminiumlegering.

Alpha Aluminium

Aluminium is nog steeds een populair basismateriaal voor fietsframes. Hij is goedkoop, licht en duurzaam. Koolstof wordt toch als het betere materiaal beschouwd, reden genoeg om de aluminium gietstukken in de hoek te parkeren? Niet iedereen kan zich een edele carbonfiets veroorloven, gelukkig is de denktank bij Trek Bikes zich daarvan bewust. In plaats van al hun aandacht te richten op exclusieve carbonfietsen, hebben de ingenieurs veel ontwikkelingswerk gestoken in het verbeteren van de aluminium frames. Een modern hydroformingproces maakt bijzonder slanke buisdiameters mogelijk en daardoor een lichte maar stabiele frameconstructie met perfecte aerodynamica en zonder zichtbare lasnaden. Dit betekent dat zelfs de minder dure aluminium fietsen kunnen overtuigen met een onmiskenbaar uiterlijk en tegelijkertijd een verbeterd rijgedrag.

OCLV Koolstof

Trek-fietsen werden al vroeg van carbon gemaakt, en de laboratoria experimenteren al sinds 1991 met de lichte, zeer buigzame vezels. Een zorgvuldig geconstrueerd carbonframe is niet alleen licht, het is ook extreem sterk en biedt veel ontwerpvrijheid. Trek maakt gebruik van OCLV (Optimum Compaction Low Void), de combinatie van een speciale koolstofvezel en een innovatief fabricageproces. In een uiterst geheime fabricagestap worden deze vezels aan elkaar gelijmd zonder holten. Het resultaat is indrukwekkend: Fietsframes waarvan het materiaal voldoet aan de normen voor ruimtevaarttechnologie.

Koolstof Pantser

Carbon heeft veel voordelen, maar ook een enorm nadeel - het verdraagt punctuele ladingen niet echt goed, botsingen en crashes maken vaak snel een einde aan carbon dromen. Met name de mountainbikes van Trek nemen hier tegenmaatregelen met een Carbon Armor, een "pantser" voor carbon frames.

IsoSpeed

Als je een fiets koopt, moet je altijd kiezen tussen efficiëntie en comfort. Een efficiënte fiets is meestal oncomfortabel, een comfortabele fiets is meestal traag, of zo gaat de trieste waarheid. Tot Trek IsoSpeed langskwam. Een ontkoppelaar in het balhoofdstel en een rond de zadelpen doen geen afbreuk aan de stijfheid en de efficiëntie van een snelle fiets, maar helpen het zadel en het stuur de trillingen te dempen die door de grond worden veroorzaakt. IsoSpeed maakt Trek-fietsen zo comfortabeler en sneller! Geniaal eenvoudig en gewoon geniaal!

In die zin... fietsen. Veel plezier. Voel je goed.

 

Alle producten van Trek

Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!