Fietsbroeken kort

Fietsbroeken zijn er in een dozijn, en daarom willen we wat licht werpen op het oerwoud van shorts. Welke soorten fietsbroeken zijn er? Welke materialen worden gebruikt en voor wie zijn de verschillende soorten shorts geschikt? Hier vindt u wat fietsbroeken voor mannen en vrouwen onderscheidt en welke broeken geschikt zijn voor welke stijl van fietsen: 

Geen resultaten gevonden voor de filter!

Fietsbroeken voor uw gebruiksgebied

Fietsbroeken zijn er in een dozijn en daarom willen wij wat licht werpen op de jungle van de fietsbroeken. Welke soorten fietsbroeken zijn er? Welke materialen worden gebruikt en voor wie zijn de verschillende soorten shorts geschikt? In de volgende paragrafen leest u wat elk type fietsbroek is en voor wie ze geschikt zijn: 

Bib-Shorts
Bib-Shorts - of de klassieke wielershort- zijn nauwsluitend gesneden en hebben een anatomisch gevormde binnenzeem die in het kruis is genaaid. De gebruikte stoffen zijn functionele, volledig elastische Lycra en synthetische vezelmaterialen. De fietsbroeken beschermen niet alleen de billen en het perineum, maar geven het lichaam ook een slank en sportief uiterlijk. Dit dient onder meer om de luchtweerstand door strakke wielertruien te optimaliseren, zoals dat ook het geval is bij kleding voor racefietsen. Deze fietsbroeken zijn ook erg populair bij veel mountainbikers, trekkingfietsers of XC-racers. Een laag gewicht, sneldrogende en elastische materialen zijn de argumenten voor de sportieve rijder. Vooral op lange tochten mag je in geen geval zonder zo'n broek. In combinatie met een ergonomisch zadel krijg je een zeer comfortabele zit op je zadel.
Enduro fietsbroek
Met een echt coole look en goede ventilatie, ben je gewoon altijd goed gekleed! Zelfs als u een beetje ongetraind bent, bent u perfect uitgerust voor alle fiets- en MTB-avonturen. De iets langer uitgesneden shorts zijn ontworpen voor het dragen van kniebeschermers. Aangezien de korte broek over het algemeen een beetje omhoog schuift tijdens het trappen, kunnen de overlappende kniestukken beter over de beschermers passen. Mountainbikers met een meer neerwaarts georiënteerde rijstijl zullen de langere beenstukken daarom erg handig vinden. Maar ook hier speelt persoonlijke voorkeur een grote rol. Deze fietsbroeken hebben vaak ook een aantal eigenschappen. Zakken met ritssluiting zijn net zo vanzelfsprekend als ventilatiegaten of -openingen. Vaak zijn er extra functies, zodat sommige fabrikanten er bijvoorbeeld brillenpoetsdoekjes in naaien of kleine oogjes integreren voor het bevestigen van sleutels.
Alle berg- en langlaufbroeken
Ze zijn iets strakker en korter gesneden. Lichtere stretchmaterialen maken ze zeer comfortabel tegen de huid en nog beter ventilerend. Deze iets lichtere korte broek van elastische synthetische vezels is net zo interessant voor vrijetijdsfietsers en crosscountryrijders als voor all-mountain tourers bij het doorkruisen van de Alpen en gewoon iedereen die lang in het zadel zit en niet zo snel wil gaan zweten. Of het nu gaat om lange zweterige beklimmingen met de MTB, in de stad of op lange trektochten, je zult veel plezier beleven aan een fietsbroek van hoge kwaliteit en het brede scala aan gebruiksmogelijkheden. Ook hier zijn er natuurlijk talrijke zakken, ventilatiemogelijkheden en extra functies.
.
Freeride-shorts
Freeride-shorts zijn veel robuuster en hebben door de sterkere materialen meer bescherming tegen slijtage. Hoewel deze iets zwaardere fietsbroeken meestal met beschermers worden gedragen tijdens extreme mountainbiketochten, zoals downhill en freeride, hebben ze ventilatieopeningen met rits om opgehoopte warmte te reguleren. Tijdens langere passages bergop kan het wat warmer worden in deze broek, maar de functies zijn vrij onbelemmerd tijdens rustig rijden. De buitenstoffen zijn gemaakt van slijtvaste nylon- en polyesterstoffen, en voor de nodige rekbaarheid van de korte broek zijn in de buigzones, zoals het zitvlak en de dijen, ook gesneden stukken elastische stof genaaid. De nadruk van de Freeride shorts ligt op lichaamsbescherming en compatibiliteit met een veiligheidsvest en een beschermbroek. Natuurlijk kan de freeride short ook zonder beschermers en in de vrije tijd gedragen worden.
Downhill-shorts
Downhill-shorts hebben meestal geen zakken en extra functies. De nadruk ligt op robuustheid en daarom zijn deze shorts gemaakt van uiterst sterke en stabiele stoffen. Extra lagen zijn genaaid in gebieden met veel slijtage om nog meer bescherming te bieden bij een val en tegelijkertijd de levensduur van de shorts te verlengen.