Geen resultaten gevonden voor de filter!

Stuurlint voor racefietsen, singlespeeders, fixies en gravel bikes

Het stuurlint wordt vaak gebruikt op racefietsen en is veelgevraagd op sommige andere fietsen. Het flexibele alternatief voor het conventionele fietsstuur is erg populair geworden, vooral sinds de hausse van fixi- en singlespeedfietsen. Vooral bij dropdown sturen, het klassieke racefietsstuur, biedt de flexibele tape voor het stuur een perfecte houvast en een goed alternatief voor de handgreep aan het stuur.

Waar moet je op letten als je een stuurlint koopt?

Leren stuurlinten zijn bijzonder populair, maar andere materialen zoals ademende microvezels en katoen genieten ook een grote aanhang. Een leren stuurlint is bijzonder soepel en verwent u met een zeer hoog comfortniveau. Stuurlint van synthetisch materiaal is een goedkoop alternatief voor leder. De gevoerde microvezel- en gelstuurlinten bieden een hoog comfort en zijn bijzonder gemakkelijk te reinigen. Het stuurlint van katoen voor racefietsen vermindert zweterige handen op het stuur en zorgt zo voor een stevige grip, zelfs bij hoge temperaturen.

Aangezien stuurlint om het fietsstuur wordt gewikkeld, vragen velen zich af hoe lang het lint voor mijn stuur moet zijn? In de regel worden de meeste tapes geleverd met een lengte van 2 meter. Het varieert minimaal in lengte en past op de meeste valbeugels.

Handvat tape met of zonder plakband?

Naast het materiaal moet u beslissen of uw nieuwe stuurlint een kleefstrip op de achterkant heeft. De voordelen van de kleefstrip liggen voor de hand. Op bijzonder gladde sturen houdt de tape zich stevig vast aan de buis en glijdt niet echt weg, zelfs niet na jaren. Het nadeel zit hem in de montage. Als je hier in de knoop raakt, ben je vaak kansloos en heb je een vervelend vastzittend probleem. Stuurlint zonder kleefstroken moet dienovereenkomstig strak worden opgerold, wat enige oefening vergt, maar fouten bij het oprollen vergeeft.

De belangrijkste vragen in het kort:

  • Van welk materiaal moet het stuurlint gemaakt zijn?
  • Hoe lang moet het stuurlint zijn? De meeste tapes hebben een voldoende lengte van 2 meter.
  • Handvat tape met of zonder plakstrips?

In onze winkel vindt u stuurlinten voor uw racefiets, Singlespeeder/Fixie of Gravelbike in alle denkbare kleuren. Voor ongecompliceerd en snel gebruik zijn de complete sets, die het stuurlint, de afsluitdoppen en de plakstrips bevatten, ideaal.