Dirtbike & BMX helmen

Danny MacAskill draagt er een. Kriss Kyle ook. Nog meer argumenten nodig om een helm op te zetten als je naar het skatepark rolt? Onze BMX-helmen en crosshelmen zien er casual uit, irriteren je niet met een slechte pasvorm en beschermen je hoofd trouwens tegen nare verwondingen.

Geen resultaten gevonden voor de filter!

Kleine fiets, dikke helm

Als BMX'er en crossmotorrijder bent u waarschijnlijk een van de meest nonchalante rijders in de wereld van het mountainbiken. Je beweegt je motor stijlvol door skateparken en over dirt jumps, oefent adembenemende trucs en vliegt metershoog? Het is niet ongewoon dat er bijzonder harde valpartijen plaatsvinden, want als je hoog wilt gaan, kun je ook laag vallen. Daarom is het belangrijk uw hoofd voldoende te beschermen. Zo'n val van duizelingwekkende hoogte op de harde vloer van het skatepark of de impact op het onverharde springparcours kan ernstige verwondingen aan de schedel achterlaten. Kies daarom voor een kwaliteitshelm voor dirt jump of BMX.

Het spul waar BMX helmen van gemaakt zijn

De helmen voor BMX-rijders en dirt bikers zijn gemaakt van een hard plastic omhulsel en een interne Styrofoam beschermer. De slapen en de hals van deze helmen zijn bijzonder diep uitgesneden en bieden dus een betere bescherming bij zijdelingse botsingen en val achterover op het achterhoofd. Tijdens diverse draaibewegingen voor gekke trucs houden betrouwbare kinriempjes de helm op het hoofd. Een BMX-helm of dirt jump helm heeft dus de perfecte grip op je hoofd en vliegt niet weg.

Veel plezieratleten beschermen zich tijdens hun ritten graag met een schaatshelm. Ronde schaal, stickers van je favoriete skateshop - je weet wel... Daar is niets mis mee, maar je moet wel controleren of de helm is goedgekeurd voor gebruik op een fiets. De snelheid en de hoogte van de val zijn op een fiets meestal wat hoger dan op een skateboard, zodat fietshelmen wat meer klappen kunnen opvangen.

Coole en comfortabele helmen voor BMX en crossmotor

Ja, helmen zijn niet cool. Maar nog oncoolder is een gebroken schedel! Draag dus een helm. Want ten eerste zijn onze stijlvolle schalen er in heel veel kleuren, passend bij uw montuurkleur, bij uw schoenen, in uw lievelingskleur... er is echt keuze genoeg. Bovendien is een BMX-helm helemaal comfortabel als je bij aankoop een paar minuten de tijd neemt om de juiste helm te vinden. Sommige halfhelmen hebben geen treksysteem waarmee u de helm aan uw hoofd kunt aanpassen. Deze helmen worden echter geleverd met kussentjes in verschillende diktes, of u kunt ze afzonderlijk kopen. Zo zitten deze helmen als gegoten en hinderen ze je niet in je tricks. Meet gewoon je hoofdomtrek met een meetlint, dan kun je de helmen op BMO filteren op centimeter en zie je in één oogopslag welke helmen bij je passen. Vooral als je nieuwe trucs gaat oefenen, moet je je ook wat dikker inpakken. Wij hebben allerlei fietsbeschermers in de online winkel om uw rug of benen te beschermen. Als je je eerste 360 doet, kan een volledige gezichtshelm een heel goed idee zijn. In onze winkel vindt u de juiste helm voor elke stijl, evenals een reeks van beschermers en fietskleding die niet plat gaat als je de grond raakt