Geen resultaten gevonden voor de filter!

De stuurpen - bevestiging van het stuur en individuele aanpassing van de geometrie

De stuurpen speelt een sleutelrol op uw fiets. De stuurpen van de fiets moet het stuur zowel bij verticale als horizontale belasting op betrouwbare wijze op zijn plaats houden. Hoewel er enorme krachten op het stuurcentrum van uw fiets werken, mogen noch de stuurpen op de stuurbuis, noch het stuur zelf in de stuurklem draaien. In onze winkel vindt u een groot aantal verschillende stuurpennen voor verschillende toepassingen en andere stuuraccessoires zoals bikegrepen.

De stam

Voor een optimale aanpassing aan persoonlijke behoeften zijn de stelen verkrijgbaar in verschillende lengtes en lengtes. Een verstelbare steel maakt een bijzonder comfortabele en individuele instelling mogelijk. Langere stuurpennen maken een gestrekte en sportieve zithouding mogelijk. Vooral in cross-country, waar snelle rondetijden vereist zijn, worden vooral lange stelen gebruikt. Korte stelen zijn ideaal voor zeer direct stuurgedrag en bevorderen ook een rechte zithouding. In de downhill-sport worden niet alleen stuurpennen met de conventionele stuurklem gebruikt, maar ook direct gemonteerde stuurpennen. Deze stengels worden rechtstreeks op de drievoudige boom geschroefd en betekenen maximale stabiliteit.

Wat te zoeken in een nieuwe stam?

De stuurpenklemmen die bij ons verkrijgbaar zijn, variëren van de klassieke 1-inch schroefdraad tot de moderne 1,5-inch Ahead-standaard en directe bevestiging van de stuurpen aan de downhill-vorkkroon. Naast de stuurklemming moet ook rekening worden gehouden met de stuurpenklemming. Om de stuurpen te kunnen monteren aan fietsstuur uw balhoofdbuis, moet de diameter juist zijn.

Welke stam heeft u nodig? Een kwestie van klemmen en type

Er zijn verschillende soorten stengels. In de regel wordt een onderscheid gemaakt tussen vier typen:

Klassieke steel 1 inch (draadstelen set)

Deze stuurpen heeft een diameter van 22,2 mm, wat overeenkomt met de binnenkant van de stuurbuis. De diameter van de headset is 1 inch. Dit ontwerp is zeer oud en wordt meestal alleen op oudere fietsen aangetroffen. Ga naar onze stuurpennen met schroefdraad

Voorsteven

Dit type is een zeer grote concurrent geworden voor de klassieke stam, die het langzaam maar zeker inhaalt. Op moderne fietsen is meestal een Ahead-stuurpen gemonteerd. Dit type heeft geen stuurpen, maar wordt op de balhoofdbuis geklemd. Wij bieden 3 verschillende klemmen in de winkel: 25,4 mm stelen31,8 mm stelen en 35 mm stelen.

Directe montage

Deze stuurpen wordt uitsluitend aangetroffen op vorken met dubbele brugvering. De krachtige verende elementen worden gewoonlijk alleen gebruikt op downhill fietsen. De Direct Mount wordt, zoals de naam al zegt, direct op de vork gemonteerd en spaart de stuurpen. Ga naar onze Direct Mount stuurpennen

Welke helling en lengte?

Naast de voorgeschreven maten van de klemmen heeft ook de lengte van de stuurpen een aanzienlijke invloed op het gevoel en het rijgedrag van de fiets. Een aantal componenten spelen hierbij een belangrijke rol. Hoe lang uw stuurpen moet zijn, hangt sterk af van uw individuele rijstijl en de algemene ergonomie van de fiets. De helling van de steel is vergelijkbaar. Het bepaalt je rijpositie. Hier moet u aandacht besteden aan uw individuele behoeften.

De kwelling van materiële keuze

Door gebruik te maken van hoogwaardige materialen zoals aluminium, staal en carbon, garanderen wij u een maximale stabiliteit en klemkracht van de stuurpen. Zoals met alle andere fietsonderdelen, hebben de verschillende materialen voor- en nadelen. Hier moet u een goed compromis vinden tussen stabiliteit en gewicht voor uw behoeften.

De belangrijkste vragen in het kort:

  • Wat voor soort constructie is er nodig?
  • Welke diameter moeten de klemmen hebben?
  • Van welk materiaal moet de steel gemaakt zijn?
  • Hoe lang moet de steel zijn?
  • Welke helling moet de steel hebben?


In onze online winkel kunt u verschillende stuurpennen vinden voor fixiesmountainbikes en andere soorten fietsen. De grote selectie biedt u gegarandeerd de juiste stuurpen voor uw fiets.