Kinderen

Kinderen, kinderen...wat is fietsen toch leuk! In onze grote fietswereld voor kinderen vind je alles wat je nodig hebt voor fietstochten met het hele gezin. Hier kun je kinder- en jeugdfietsen, coole kinderhelmen, fietskleding voor kinderen en alle benodigdheden voor onderweg kopen. Plus veel tips over het kopen van een fiets en het starten op twee wielen.

Kinder- en jeugdfietsen https://bike-mailorder.imgbo.lt/media/image/47/6d/83/Kinder-bikes_mini.jpg Kinder- en jeugdfietsen

Kinder- en jeugdfietsen

12 inch kinderfietsen 14 inch kinderfietsen 16 inch kinderfietsen 18 inch kinderfietsen 20 inch kinderfietsen 24 inch kinderfietsen 26 inch kinderfietsen Loopfietsen Kleding https://bike-mailorder.imgbo.lt/media/image/a9/92/27/kinderbekleidung_mini.jpg Kleding

Kleding

Brillen & lenzen Petten & mutsen Handschoenen Fietshelmen Broeken Jassen Beschermers Truien & hoodies Schoenen T-shirts & overhemden Fietsshirts Kinderzitjes https://bike-mailorder.imgbo.lt/media/image/06/0a/42/kindersitz_mini.jpg Kinderzitjes

Kinderzitjes

Geen resultaten gevonden voor de filter!

Kleine fietsers perfect uitgerust - kinderfiets en accessoires online kopen

Gymnastiek in de frisse lucht, geleidelijke gewenning aan het wegverkeer, fysieke training met veel plezier - de lijst van voordelen voor een kind dat op jonge leeftijd leert fietsen is lang. Net zo lang is de lijst van op de markt verkrijgbare uitrusting die (zogenaamd) totaal belangrijk is wanneer een kind op de fiets wil stappen. Maar wat is echt zinvol?

Wij hebben de uitrusting voor kinderen en fietsen voor u onder de loep genomen. Er zijn dingen die een kleine fietser absoluut nodig heeft. Dan is er uitrusting die echt praktisch is op de weg. En er zijn ook dingen die niet absoluut noodzakelijk zijn op de weg, maar die de motivatie hoog houden en je kind verleiden tot een langere rit op de fiets.

Er zijn ook dingen die echt praktisch zijn op de weg, maar die de motivatie hoog houden en je kind verleiden tot een langere rit op de fiets.

Er zijn ook dingen die echt praktisch zijn op de weg, maar die de motivatie hoog houden en je kind verleiden tot een langere rit op de fiets.

Hier geven we antwoord op de belangrijkste rijvragen van ouders die rijzen rond de eerste pogingen om op twee wielen te rijden!

Hoe reizen peuters veilig op de fiets van hun ouders? 

Veel ouders willen hun kinderen al van jongs af aan op de fiets vervoeren 

 • Een cargo e-bike is natuurlijk bijzonder handig en veilig, want er is genoeg ruimte en dus voldoende kreukelzone rond het kind in geval van een ongeluk. 
 • Een kinderaanhanger achter de fiets van de ouder biedt voldoende ruimte voor één of twee kinderen, en u kunt er ook speelgoed, reservekleren en snacks in opbergen. Bij BMO vindt u veilige kinderaanhangwagens die uw vervoersproblemen oplossen.
 • Uw kind zal ook veilig reizen in een kinderzitje op de bagagedrager als deze een hoge rugleuning heeft die ook het hoofd en bovenlichaam van het kind beschermt tegen de zijkanten. Bij deze kinderzitjes zitten de beentjes veilig in plastic omhulsels, en een driepuntsgordel voorkomt dat uw passagier onderweg losraakt. Kinderzitjes zijn geschikt voor peuters die al veilig kunnen zitten. Op een bepaald moment tijdens de kleuterjaren worden de meeste kinderen gewoon te groot en te zwaar voor een kinderzitje. Bovendien wordt dan de leeftijd bereikt waarop kinderen het liefst zelf trappen en veel plezier beleven aan hun eigen kinderfiets. 

Welke inch-maat moet een kinderfiets hebben?

Welke framemaat een kinderfiets moet hebben, is niet zo moeilijk te bepalen. Bij de aankoop van een kinderfiets moet u zich vooral laten leiden door de lengte en niet zozeer door de leeftijd van uw kroost. Veel kinderfietsen hebben leeftijdsspecificaties, maar aangezien niet alle kinderen even snel groeien, zijn deze waarden onnauwkeurig.

De maat van kinderfietsen wordt aangegeven in inches, waarbij de diameter van de banden wordt gemeten. De kleinste kinderfietsen en loopwielen zijn 12 inch, en fietsen tot 24 inch worden als jeugdfietsen beschouwd. Er zijn veel jeugdfietsen in 26 inch, maar ook kleine fietsen voor volwassenen hebben 26 inch banden, dus er is hier een bijzonder grote keuze. 

.

> Lees even verder bij onze kinderfietsen, daar vind je meer informatie over het kiezen van de juiste framemaat.

Onze maattabel geeft u een overzicht: 

Wat is de beste fiets voor uw kind?

Mountainbike, racefiets of comfortfiets, er is een grote verscheidenheid aan fietsen, zelfs in kleine inchmaten. Logo, de kiddies willen rijden op de fietsen die hun ouders ook hebben. Als mama gaat mountainbiken, willen de kinderen mee. Als pa op een racefiets stapt, willen de kinderen ook een stuurfiets. Maar heeft dat zin?

Hoe kleiner de kinderen, hoe minder belang je kunt hechten aan toeters en bellen, een neutrale kinderfiets is het beste voor de eerste paar jaar. 

Het onderscheid tussen fietsen voor meisjes en fietsen voor jongens is puur een kwestie van uiterlijk voor kleine framematen. Er zijn fietsen in typische meisjeskleuren of in een look die jongens leuker vinden. Glitters, voetbalstickers, fietsmand of toeter, allemaal goed en wel. Maar veiligheid komt altijd op de eerste plaats!

 • Een kinderfiets moet zo licht mogelijk zijn, omdat kinderen dan gemakkelijker rechtop kunnen fietsen en balanceren. De meeste kinderfietsen zijn daarom gemaakt van aluminium. Aluminium is licht en robuust, beide belangrijke criteria voor een kinderfiets!
 • Uw kind moet beide voeten op de grond kunnen zetten als het zit.
 • Hij moet voor het zadel kunnen staan zonder de bovenbuis te raken. 
 • Ook al ziet een ruitframe er nog zo sportief uit - kinderen doen het het best met een fiets met lage instap!
 • De vingers moeten gemakkelijk bij de remmen kunnen en er gemakkelijk aan kunnen trekken. 
 • Kinderfietsen hebben zelden uitgebreide versnellingen nodig, meestal is het voldoende om een paar versnellingen te hebben vanaf de schoolleeftijd. 
 • Bij kinderfietsen volstaat een naafversnelling met een draaigreep en een paar versnellingen. Naafversnellingen zijn duurzaam en bijzonder gemakkelijk te bedienen. 
 • Veel kinderen vinden het fijn als ze een draagzak kunnen vullen met hun belangrijkste gebruiksvoorwerpen.
 • Een fiets moet uiterlijk vanaf de schoolleeftijd rijklaar zijn.
 • Een kind moet de fiets goed onder controle kunnen houden en zich er veilig op voelen. In geval van twijfel, dit is belangrijker dan een fiets met een cool uiterlijk!
 • We hebben kinderfietsen van verschillende fabrikanten in onze online winkel, dus er is er zeker een die aan je prijsverwachtingen voldoet, makkelijk te besturen is voor je kind en er tegelijkertijd heel cool uitziet!

Wat is de makkelijkste manier voor mijn kind om te leren fietsen?

Volwassenen vanaf ongeveer één jaar

Een twee wiel is meestal te wiebelig voor peuters. Een kleine auto met vier wielen of een driewieler bieden daarentegen voldoende stabiliteit. Deze voertuigen zijn geschikt voor de eerste rijpogingen binnenshuis of in de tuin.

Deze voertuigen zijn geschikt voor de eerste rijpogingen binnenshuis of in de tuin.

Voor peuters vanaf ongeveer één jaar is er een glijbaan of een driewieler met of zonder pedalen. 

Een loopfiets is leuk voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar

.

De eenvoudigste kennismaking met het plezier van fietsen is een loopfiets. Hier kunnen kinderen hun evenwicht trainen en vertrouwd raken met het stuur en de handremmen. Omdat de beentjes op elk moment op de grond kunnen worden gezet, voelen kinderen zich veilig en leren ze geleidelijk de snelheid en hun kunnen in te schatten. Vergeet alleen niet dat de kleintjes op deze leeftijd graag verkeersagenten worden, omdat zij de gedragsregels op de weg en het trottoir nog niet begrijpen en geen overzicht hebben over de situatie die zich voor hen afspeelt. Bovendien zijn ze klein en worden ze gemakkelijk over het hoofd gezien. Niettemin, kleine jongens op het wiel worden heel, heel snel! Daarom moet u met uw kind oefenen, vooral in de eerste dagen, op plaatsen die ver van het verkeer zijn verwijderd. Oefen vooral het remmen met uw kind, zodat hij of zij weet wat hij in gevaarlijke situaties moet doen.

Kinderen onder de drie jaar mogen op een loopfiets rijden.

> Hier vindt u onze loopfietsen in 12 of 14 inch. 

Fietsen voor kleuters vanaf drie jaar

.

Veel kinderen rijden op een 12-inch fiets of een 14-inch fiets tegen de tijd dat ze drie jaar oud zijn of op de kleuterschool zitten. Als uw kind op deze leeftijd liever op een loopfiets rijdt, moet u niet aandringen. Op een gegeven moment zal hij of zij vast en zeker uit zichzelf overstappen!

In 12 inch vindt u loopfietsen voor kleuters en ook de eerste fietsen! 14 inch wielen zijn dan al "echte" fietsen.

> Bekijk ook onze kinderfietsen in 12 inch en 14 inch! 

Fietsen voor oudere kleuters tot 6 jaar

.

Tussen de leeftijd van 3 en 6 jaar, de kleuterschoolleeftijd, fietsen de meeste kinderen op fietsen van 16 inch tot 20 inch. Bagagedragers, naafversnellingen en schijfremmen, er zit van alles op deze fietsen wat ook praktisch is op een fiets voor ouders! Met 18 inch is er hier een tussenmaat, maar deze fietsen zijn eerder zeldzaam te vinden, aangezien de meeste kinderen deze framemaat overslaan. 

> Ontdek onze kinderfietsen voor rond de 4 tot 6 jaar in 16 inch en 20 inch.

Fietsen voor schoolkinderen

.

Op de lagere school of rond 9 à 11 jaar past meestal een 24 inch fiets. Deze fietsen hebben soms al derailleurversnellingen. Ze beginnen steeds meer op volwassen fietsen te lijken. Vanaf 26 inch zijn jeugdfietsen uitgerust zoals grote fietsen. U kunt hier mountainbikes, fullys, stadsfietsen en zelfs racefietsen kopen.

> Met één klik naar jeugdfietsen in 24 inchen 26 inch.

Wanneer leren kinderen fietsen?

.

De beste tijd voor de eerste pogingen op twee wielen is heel individueel. Je moet je kind zeker niet te vroeg op een loopfiets zetten. Als de lichaamsspanning en de coördinatie nog niet voldoende ontwikkeld zijn, kunnen er snel lelijke valpartijen ontstaan. Gelukkig gebeurt er meestal niet veel en zijn er geen grote verwondingen te vrezen. Maar de schrik kan groot genoeg zijn - de onaangename ervaring bederft de pret voor uw kind en hij of zij wil gewoon niet meer op de fiets stappen. 

 • Wacht maar tot uw kind interesse toont in een loopfiets of een glijvoertuig of een driewieler. 
 • Een kruipend kind dat goed zit, zal plezier hebben op een glijbaan.
 • Kinderen die veilig vrij kunnen lopen, stappen meestal ook snel op een loopfiets.
 • Voor veel kinderen is de overstap van een loopfiets naar een fiets een kwestie van een paar uur! De kleintjes weten al hoe ze moeten sturen en remmen, en hun evenwicht is voldoende getraind. Ze hebben niet eens zijwieltjes nodig, met een paar keer proberen hebben ze geleerd hoe ze moeten trappen en zijn ze klaar om te gaan!
 • In het algemeen wordt geadviseerd kinderen niet zonder toezicht te laten fietsen tot ze ongeveer 9 of 10 jaar oud zijn of tot de vierde klas. Dit is wanneer veel kinderen hun fietsrijbewijs halen op school. Dan kennen ze de belangrijkste verkeersregels en kunnen ze hun weg vinden in hun omgeving.

Welke fietshelm voor kinderen?

Hoe vind je de juiste kinderhelm:

 • Met eerst de omtrek van uw hoofd. Met het resultaat, kunt u de juiste kinderhelm kopen 
 • Je maakt een voorselectie, parkeert een paar kinderhelmen op ons notitieblok
 • Laat uw kind dan de helm kiezen die het het beste vindt 
 • U vindt hier ook helmmutsen in de online shop, zodat de oren in de winter niet koud worden onder de fietshelm

Hoe moet een fietshelm voor kinderen passen?

U kunt de helm aanpassen aan de omtrek van uw hoofd door aan een draaiknop in de nek te draaien. Als u vervolgens de riempjes zo afstelt dat er ruimte is voor twee vingers onder de kin, zal de helm goed passen. Het mag niet knellen, maar het mag ook niet wiebelen.

Welke kinderhelm is de beste?

Als uw kind de helm leuk vindt, zal hij of zij hem waarschijnlijk met plezier dragen. De helm moet natuurlijk ook goed passen. Dus ongeacht het merk is een fietshelm die qua kleur en design past bij de smaak van je kind de beste helm. 

Bij Bike Mailorder vindt u alleen helmen van bewezen merken, zodat u er zeker van kunt zijn dat de kwaliteit in orde is. 

Wat heb je nodig om ervoor te zorgen dat je kind met plezier fietst en veilig rijdt? 

Dit zijn de fietsaccessoires die u moet kopen om ervoor te zorgen dat uw kind geniet van het fietsen en veilig rijdt:

De belangrijkste uitrusting - die moet u zeker kopen als uw kind op een fiets rijdt!

 • Koop gewoon een goede kinderfietshelm. Dat is de belangrijkste fietsuitrusting.

Deze onderdelen zijn echt praktisch op de weg!

 • Praktisch is hier misschien het verkeerde woord, maar veel kinderen hebben baat bij een extra laagje veiligheid. Hier in onze online winkel vindt u beschermers voor kinderen in een grote verscheidenheid aan maten. Er zijn kniebeschermers, rugbeschermers en armspalken om beginnende renners en kinderen te beschermen bij nare valpartijen.
 • Zelfs op langere reizen moet u een van onze eerstehulpsets meenemen.
 • Denk aan een of twee reserve binnenbanden in kinderwielmaat! Hier kunt u fiets binnenbanden bestellen van 12 inch tot 24 inch.
 • Kinderen hebben graag hun eigen watervoorraad bij zich. Trouwens, niets weerhoudt je ervan om de fietsflessen ook te gebruiken als fles voor school of kleuterschool. En, pssst ... hier is een insider tip. Fietsflessen zijn zacht en makkelijk in te knijpen. Dus ze vervangen het waterpistool als je onderweg bent!
 • Als u grotere tochten plant, zorgen een kinderfietsbroek en een fietsjack of regenjack ervoor dat u comfortabeler op weg bent.

Fietsmateriaal voor kinderen dat gewoon leuk is

.

 • Een fietsmandje of fietstassen helpen als uw kind graag zelf wat spullen inpakt en voorkomen dat uw kind zijn teddy verliest en het drama dat daarop volgt. Fronttassen zijn kleiner dan achtertassen en passen daarom goed op een kinderfiets. 
 • Wilt u dat uw rondleidingen langer duren? Doe er dan een sleeptouw in! Met deze sleeptouwen kun je een kind op sleeptouw nemen als het geen puf meer heeft. 
 • Steunwieltjes worden soms meegeleverd met kleinere kinderfietsen, maar u kunt ze ook apart kopen. We noemen ze hier nogal onbelangrijk, want als een kind al op een loopfiets rijdt, heeft hij ze vaak niet nodig.

Kijk maar eens rond in onze grote familiefietsenwereld, hier vindt u niet alleen kinder- en jeugdfietsen in de meest uiteenlopende maten, kleuren en uitvoeringen, we hebben ook voordelige fietsen en hoogwaardige modellen voor veelrijders in de aanbieding. In de kinderkleding vindt u fietskleding in kindermaten en natuurlijk de bijpassende fietshelmen.

Staplengte

Lichaamsgrootte

Leeftijd*

Fietsmaat

ongeveer 30 cm

ca. 86 cm

tot 3 jaar

Wiel

vanaf 40 cm

vanaf 95 cm

geschat op 3 jaar

12 inch

vanaf 45 cm

vanaf 100 cm

geschat op 3 tot 4 jaar

14 inch

vanaf 48 cm

vanaf 105 cm

ongeveer 4 jaar

16 inch

vanaf 51 cm

vanaf 115 cm

ongeveer 5 jaar

18 inch

vanaf 55 cm

vanaf 120 cm

ongeveer 6 jaar

20 inch

vanaf 65 cm

vanaf 135 cm

ongeveer 11 jaar

24 inch

vanaf 70 cm

145 cm

ongeveer 12 jaar

26 inch

 

* let op: leeftijden zijn hier slechts een grove richtlijn, de lengte van het kind en de beenlengte zijn belangrijker!