Kleding

Er zijn fietsbroeken, fietshandschoenen en fietsshirts ook in kindermaten. Natuurlijk kunt u ook warme of waterdichte fietsjacks voor kinderen kopen. Maar wat is echt zinvol? Het belangrijkste kledingstuk op de fiets is en blijft een goede kinderhelm, daar bestaat geen twijfel over. Maar wanneer heeft uw kind ook speciale fietskleding nodig? Lees hieronder verder, we vertellen het u.

Geen resultaten gevonden voor de filter!

Wanneer is het de moeite waard fietskleding voor kinderen te kopen?

Voor een kind dat wel naar de kleuterschool fietst, maar niet verder, is een complete fietsoutfit waarschijnlijk wat overdreven. Dan is, naast een kinderhelm, een fietsjack een goede aankoop. Kinderen hebben extra fietskleding nodig, vooral als het hele gezin langere tochten gaat maken. Kinderen op racefietsen zijn een zeldzaam verschijnsel, dus speciale kinderkleding voor deze fietsdiscipline is zeldzaam. Daarentegen is er een zeer grote keuze aan mountainbike-onderdelen voor kinderen. Omdat deze kleding bijzonder robuust is en er ook nog eens uiterst casual uitziet, is ze niet alleen geschikt voor de eerste pogingen op de MTB, maar ook altijd en overal comfortabel en praktisch.

  • Essentiële fietskleding voor occasionele of korte ritten

De fietshelm is verplicht, zeker. Afgezien daarvan is het zinvol een fietsjack voor de winter en een regenfietsjack voor kinderen aan te schaffen. 

Een paar fietshandschoenen is een goede aankoop, vooral voor jongere kinderen. Als ze van hun fiets vallen - maak je geen zorgen, dat is normaal en gebeurt in het begin voortdurend - breken ze de val met hun handen. Fietshandschoenen met een stevige, gevoerde laag over de palm beschermen kleine handjes tegen verwondingen. 

  • Kinderfietskleding voor fietstochtjes

Hoe langer je met het hele gezin in het zadel zit, hoe comfortabeler functionele kleding is, zelfs voor kinderen. De ademende stoffen drogen snel, er ontstaat een aangenaam, droog huidklimaat binnen en zelfs tijdens pauzes koelen de kinderen niet af. Naast een helm, fietsjack en handschoenen is een gevoerde fietsbroek bijzonder comfortabel om te dragen tijdens lange ritten.

  • Fietskleding voor slecht weer

Zelfs als het weer niet echt koud is, koelen natte vingers op het stuur snel af. Als voorste punt worden de handen zonder bescherming blootgesteld aan de koele wind. Warme, waterdichte handschoenen bieden uitkomst. 

Fietshelmen hebben meestal talrijke ventilatieopeningen. Deze komen van pas als het warm is. Niet zo erg als het regent. Een regenkap voor de fietshelm sluit ze af.

Een waterdichte regenjas maakt de slecht-weer outfit compleet. 

  • Mountainbike-uitrusting voor kinderen

Als uw kinderen graag met u trailbiken, moet u geleidelijk mountainbikekort en mountainbiketruien en jassen aanschaffen. Mountainbikekleding is gemaakt van extra duurzame stoffen die niet meteen scheuren als je valt of aan flarden gaan als ze aan een tak blijven haken. Dit is niet alleen gemakkelijk voor uw budget! Scheurbestendige stoffen beschermen de huid eronder tegen schaafwonden. 

Mountaibike-handschoenen zijn een belangrijke bescherming voor kinderhanden.

Vergeet ook niet de juiste beschermers aan te schaffen, liefst voordat de aanstormende motorrijder voor het eerst uit de bocht vliegt in het bikepark. 

Een stoer fietsjack voor meisjes en jongens

Een kinderfietsjack heeft veel voordelen die zich niet alleen op de fiets terugbetalen. Op de fiets maakt de speciale snit een fietsjack bijzonder comfortabel.De mouwen zijn lang genoeg zodat de armen comfortabel naar het stuur kunnen worden gestrekt, en de jacks laten genoeg ruimte bij de schouders zodat ze niet insnijden. De achterkant is bijzonder lang, zodat alles netjes opgeborgen blijft, zelfs wanneer u op de fiets zit.

Als u ongeacht het weer wilt fietsen, moet u ervoor zorgen dat de jassen waterdicht zijn. Veel jassen zijn waterafstotend, wat voldoende is voor korte ritten in lichte regen. Alleen een waterdichte jas met een hoge waterkolom is echt waterdicht over een langere periode! Zoals alle sportkleding, zijn regenjacks van hoge kwaliteit niettemin ademend. Hierdoor kan vocht van binnenuit verdampen en hoopt het zich niet op de huid op.

Fietsjacks zijn ook vaak winddicht, vooral rond de borst. Dit betekent dat de koude wind van voren geen kans heeft. 

Hier kunt u ze online vinden.

Hier in de online winkel kunt u veel verschillende fietsjacks voor meisjes, jongens en in neutrale kleuren kopen. Om ervoor te zorgen dat de jas goed past, is hij ook verkrijgbaar in veel verschillende maten. Als u het iets groter koopt, kunt u er een dikke trui of fleecejack onder dragen, zodat het jack tot ver in de herfst kan worden gedragen.

U hoeft trouwens niet alles dubbel te kopen, Fietsregenjacks of thermojacks kunnen altijd en overal gedragen worden, niet alleen op de fiets. 

Fietsbroeken voor kinderen 

Gevoerde fietsbroeken zijn niet alleen erg comfortabel voor volwassenen op de fiets, ook kinderen fietsen graag met extra padding. Fietsbroeken hebben ook bijzonder platte naden aan de binnenkant bij het zitvlak, zodat ze niet schuren.

Mountainbike shorts in kindermaten hebben vaak ingebouwde pads die het staartbeen of de heupbotten beschermen bij een val.

Fietsshirts en truien voor kinderen

Echt waar? Fietsshirts zijn geen must-have. Maar voor veel kinderen zijn ze een goede motivatie om het tot het einde vol te houden! Vooral de shirts van onze coole MTB-merken zoals FOX of 100% zijn een echt fashion statement. Bij andere fabrikanten ligt de nadruk op de functie. De bekende outdoorspecialist Vaude naait kinderoverhemden die ademend zijn en snel drogen, plus ze hebben een hoge beschermingsfactor tegen de zon. 

Natuurlijk is sportkleding voor kinderen goed wasbaar, het verliest zijn vorm of functie niet, zelfs niet na vele wasbeurten. 

Hoeveel warmte heeft uw kind nodig?

Vriesbuitje of oventje? Net als volwassenen hebben kinderen een zeer individuele behoefte aan warmte. Sommige kinderen zweten zich snel in het zweet, terwijl anderen liever een extra laagje aantrekken. Daarom is de tweelaagse look bijzonder geschikt voor kinderen die buiten actief zijn. Hier worden vele dunne lagen gecombineerd, het geheel is behaaglijk warm, maar kan onderweg worden aangepast. Een fiets hoodie wordt over een wielertrui getrokken. Daaroverheen komt een verwarmend fleecejack of een softshell jack. Een dun regenjack is de finishing touch. Als de zoon of dochter het onderweg te warm krijgt, kunnen de laagjes stuk voor stuk in de fietsrugzak verdwijnen. Als het koeler wordt, kan een extra isolerende laag worden aangetrokken. 

Als uw kind meerdere lagen over elkaar wil leggen, is het raadzaam de bovenste lagen iets groter te kopen. Op die manier bieden ze voldoende ruimte en passen ze langer. Fietskleding voor kinderen vindt u hier in veel verschillende maten, zodat u een outfit kunt samenstellen die goed past. 

Veiligheid op de fiets

Veiligheid is en blijft het belangrijkste op een fiets! Daarom mag een kind nooit op de fiets stappen zonder een fietshelm! Handschoenen zijn niet duur en beschermen de handen doeltreffend tegen verwondingen bij een val.

In het wegverkeer is het vooral belangrijk dat kinderen goed worden gezien. Daarom schittert kinderbovenkleding meestal in heldere kleuren, zodat kleine fietsers ook bij slecht licht goed te zien zijn. Vaak zijn er extra reflectoren die de zichtbaarheid in de schemering of bij slecht weer nog verbeteren. Als de kinderfiets is uitgerust met heldere verlichting, is maximale veiligheid gegarandeerd.