Geen resultaten gevonden voor de filter!
1

Singlespeed kit - Snelle ombouw naar singlespeed!

Met een conversiekit voor conventionele achternaven met freewheelbody is het mogelijk om je fiets in een paar stappen om te bouwen naar singlespeed.

U moet eerst de cassette met een kettingpons van de freewheelbody verwijderen en kunt dan de tandwielset vervangen met de singlespeed kit en de bijgeleverde afstandsringen. Het is vrij eenvoudig een rechte kettinglijn te vinden door afzonderlijke afstandhouders van verschillende breedte te gebruiken. Plaats de afstandsringen zodanig dat de ketting recht van het kettingring naar het tandwiel loopt. Zodra de juiste positie van het tandwiel is gevonden, kan de Singlespeed-kit weer op het freewheelhuis worden geschroefd.Als je achterdriehoek geen horizontale uitvaleinden heeft, zoals het geval is bij singlespeed frames, moet je ook een kettingspanner op de derailleurhanger monteren. Aangezien het bij de ombouw van een fiets met versnellingen en normale uitvaleinden niet mogelijk is het achterwiel te verplaatsen, kan de kettinglengte alleen worden aangepast door een geschikte kettingspanner te monteren. Wanneer u overschakelt op een singlespeed fiets, raden wij u aan ook de ketting te vervangen om een lange levensduur van de nieuwe aandrijving te garanderen.

Voordat je een singlespeed-kit koopt, moet je bedenken met welke overbrengingsverhouding je later wilt gaan rijden. Bij het nemen van deze beslissing kunt u uiteraard putten uit de ervaring die u hebt opgedaan met uw conventionele versnellingssysteem. Je kunt het beste nagaan in welke versnelling je gemiddeld het beste opschiet. De doorslaggevende factor is natuurlijk uw snelheid en de omgeving waarin u het liefst fietst. Is het heuvelachtig of juist heel vlak, fietst u in een rustig tempo door de stad of bent u een sportieve fietser?

U vindt de juiste uitrusting voor u.

U kunt in onze winkel ook individuele tandwielen vinden om uw fixie of single speed fiets perfect uit te rusten voor verschillende situaties.