Geen resultaten gevonden voor de filter!

Velgremmen

Voor voldoende rijplezier heb je niet alleen een snelle fiets nodig, maar ook goede remmen, want alleen met nauwkeurig afgestelde remmen kun je de beste prestaties uit je fiets halen. Velgremmen worden gebruikt op de meeste stads-, cross-, race- en trekkingfietsen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen:

Zijdelingse rem (racefietsrem)
Bij dit type constructie zijn beide remarmen centraal boven het wiel gemonteerd, zoals remklauwen. De bedieningsarmen zijn aan één kant aangebracht en worden bediend door een zogenaamde Bowdenkabel. Door de lange hendelarmen heeft de side-pull brake meer handkracht nodig om de rem te lossen.   

Middle-pull brake
De middle-pull brake werd tot in de jaren 90 op bijna alle sport- en racefietsen gebruikt. Bij dit ontwerp zijn twee korte remarmen op een afzonderlijke remankerplaat geplaatst. De kortere armen zorgen voor een aanzienlijk grotere remkracht in vergelijking met de lichtere side-pull rem.

Cantileverremmen
Cantileverremmen worden ook met een kabel bediend, maar komen tegenwoordig zelden meer voor op fietsen. Tot zo'n 20 jaar geleden was dit type rem echter op veel fietsen te vinden. 

V-remmen
V-remmen worden vandaag de dag nog steeds veel gebruikt en worden vooral gemonteerd op stads-, toer- en kinderfietsen. Twee remarmen zijn aan de vorkpoten bevestigd en de remblokken worden door middel van een kabel op de flanken van de velg gedrukt. Dit type velgrem is instelbaar voor de leek en zo kan bijvoorbeeld het vervangen van de remblokjes zelf worden gedaan. 

Hydraulische remmen
Hydraulische remmen zoals de Magura HS 33 werken in principe als een normale V-brake velgrem, maar er zit olie in de remleidingen en er is geen kabel. Dit type velgrem kenmerkt zich door een extreem hoog remvermogen en weerbestendigheid.


Wat voor remsysteem u ook nodig heeft voor uw motor, u vindt het in onze online shop. We hebben velgremmen voor elke fiets