Geen resultaten gevonden voor de filter!

Velgen voor de MTB
Wanneer u een nieuw wiel bouwt, hebt u naast de naaf ook een velg en spaken nodig. In onze winkel hebben wij fietsvelgen voor een breed scala aan bandenmaten en gebruiksgebieden. Voor downhill en enduro moet je in de eerste plaats een extreem stabiele velg kiezen die zelfs de ruigste steenvelden en radicale sprongen zonder mankementen kan doorstaan. Op andere gebieden, zoals langlaufen, speelt het gewicht een zeer belangrijke rol. Als u al een bepaalde fietsnaaf bezit of een model overweegt, moet u bij de aanschaf van de velg en de fietsspaken zeker letten op het aantal gaten.

De meest gangbare maten voor MTB-velgen zijn 26", 27,5" en 29". Bij Enduro en Downhill worden overwegend 27,5"-velgen gebruikt. Sommige Enduros en vooral Cross-Country fietsen gebruiken 29" velgen. Het voordeel van de grotere wielen is de soepelere loop en de grotere controle bij het rijden over randen en wortels. De 29" fietsen lopen veel soepeler en rollen zachter over menig obstakel dan de kleinere 27,5" wielen dat doen. Op sommige enduroparcoursen en DH-trails ben je echter beter af met 27,5"-velgen, omdat de kleinere wielen door hun afmetingen veel wendbaarder zijn en dynamischer door de bochten kunnen worden bewogen. Een algemeen antwoord op de vraag of 27,5" of 29" beter is, kan niet echt worden gegeven. Dat hangt sterk af van de routes, uw rijstijl en uw fiets. 
Voor lange tochten raden we ook aan om een paar reserve spaken mee te nemen. Het is zowel vervelend als onnodig om een tocht af te breken vanwege gebroken spaken op je fiets!
Velgen voor schijf- en velgremmen
Het is natuurlijk belangrijk dat de velg is ontworpen voor het remsysteem van je fiets. Zo hebben velgen voor gebruik met een velgrem een speciaal remoppervlak dat een velg voor alleen een schijf niet heeft. U moet de spaken ook kiezen naar gelang van het gebruiksgebied. Sommige velgen vereisen speciale fietsspaken. Vergeet niet om na het rijgen een drukbestendig velglint aan te brengen. Hoogwaardige velglinten glijden zelfs bij hoge belasting niet weg en garanderen een maximale bescherming van de fietsbuis. Voor een optimale pasvorm worden velglinten in verschillende breedtes aangeboden. Speciale spantangen zijn geschikt voor het spaken en spannen van wielen. Over het algemeen is het spaken van een nieuw wiel niet voor beginners en alleen aanbevolen voor ervaren monteurs. U kunt uw wiel ook laten spaken door bijna elke fietsenmaker.

Velgen voor singlespeeders en fixies

Bij het opzetten van je wiel heb je niet alleen de velg en de bijbehorende spaken nodig, maar ook geschikte singlespeed- of fixie-naven. Wij hebben fixievelgen voor een breed scala aan toepassingen en eisen. Voor straatactie moet je een stabiele velg met een hoog profiel kiezen, die ook bestand is tegen trucs en kleinere sprongen. Voor langere tochten speelt het gewicht een grotere rol. Hier moet u ook veel waarde hechten aan merkkwaliteit en duurzaamheid voor de naaf. Een lichtlopend wiel bespaart veel energie, vooral over lange afstanden. Lichte wielen kunnen ook veel sneller worden versneld. Carbonvelgen verminderen het totale gewicht enorm en zijn een uitstekende tuningoptie.

De Fixie velg - ook voor stijl!

Een belangrijk punt bij het bouwen van een singlespeed fiets is natuurlijk het uiterlijk. Hier biedt de grote keuze aan kleuren en profielvormen u een enorme keuze voor uw fiets. Fixievelgen voor gebruik met een velgrem hebben speciale remflanken, die pure baanfietsvelgen soms niet hebben. Controleer het beoogde gebruik voor u koopt en kies het velgmodel dienovereenkomstig! Verschillende 28" velglinten, binnenbanden en banden zijn beschikbaar voor de perfecte wielmontage.