Geen resultaten gevonden voor de filter!

Remschijven - het belangrijkste onderdeel van de schijfrem

Schijfremmen bieden een bijzonder hoge veiligheidsfactor op moderne fietsen. Het perfecte doseergedrag en de hoge remkracht maken schijfremmen tot de meest betrouwbare remmen voor uw fiets.

Een basisonderdeel van dit type rem is de remschijf.

Een basisonderdeel van dit type rem is de remschijf. Als hij verslijt, een knik heeft of te klein is voor het beoogde gebruik, hebt u vaak een nieuwe nodig. In onze winkel vindt u gegarandeerd de juiste remschijf voor uw schijfremsysteem. De remschijven zijn verkrijgbaar in verschillende maten van verschillende fabrikanten zoals Avid, Shimano, Hope of Magura. Wanneer u een nieuwe remschijf koopt, moet u weten welke diameter en welke boutcirkel de schijf nodig heeft. Deze afmetingen variëren naar gelang van de fabrikant en het toepassingsgebied. Op dirt motoren worden meestal kleinere remschijven gebruikt, omdat de remkracht hier niet zo hoog hoeft te zijn. In deze discipline zijn de remmanoeuvres vaak kort, zodat oververhitting zelden voorkomt. Bij downhill en trail rijden daarentegen zijn grotere schijven nodig. Vooral wanneer je in alpien terrein rijdt, heeft je schijfrem een grote diameter nodig, zodat hij langer krachtig kan remmen. Met een grotere remschijf wordt de warmte die ontstaat door wrijving tijdens het remmen verdeeld over een groter gebied, en grotere schijven zijn vaak beter geventileerd. Voor de verschillende maten remschijven heeft de remklauw de bijpassende adapters nodig. 

De bijpassende remschijven in verschillende kleuren en maten vindt u in onze webshop. De bijpassende adapters voor uw schijfrem zijn ook verkrijgbaar in de categorie schijfremadapters.