Neckbraces / nekbeschermers

Je draagt een helm op je fiets, je draagt een beschermend jack. En daar tussenin? Als je je echt wilt uitleven op je MTB, crossmotor of BMX, moet je zeker je nek beschermen tegen blessures. Daarom hoort een nekbrace of nekbeschermer tussen de helm en het beschermjack.

Geen resultaten gevonden voor de filter!
1

Nekbrace - preventieve bescherming tegen paraplegie!

Tussen alle andere beschermers en de helm is je nek blootgesteld als een vooraf bepaald breekpunt. Alle lijnen die je hoofd - het controlecentrum - met je lichaam verbinden, bevinden zich hier. Een ruggenmergletsel of een breuk van de halswervelkolom behoren dan ook tot de ernstigste letsels die een fietser tijdens het fietsen kunnen oplopen.

Een nekbrace kan je nek redden!

U kunt uw nek echter gemakkelijk beschermen met een nekbrace. De beschermer komt oorspronkelijk uit de MX-sector, maar het is niet alleen in de motorcross dat zo'n verwonding je leven abrupt kan veranderen. Of het nu gaat om downhill, enduro of dirt jump, in elke mountainbike-discipline worden de motoren sneller en de sprongen groter. Daarom moet u niet alleen het ultieme fietsplezier najagen, maar ook uw veiligheid in het oog houden. Een nekbrace biedt het perfecte compromis, omdat de nekbeschermer een hoge bescherming combineert met de grootst mogelijke bewegingsvrijheid. De taak van de nekbrace is niet in de eerste plaats om directe bescherming tegen de impact te bieden, zoals het geval is met andere beschermers. Anderzijds beperkt hij de maximale beweging van het hoofd en voorkomt zo whiplash- of nekletsels. 

Hoe een nekbeschermer voor motorrijders

werkt.

Het chassis van de nekbeschermer leidt bij een val het grootste deel van de energie van de impact naar de schouders. Door de nekwervelkolom te ontlasten met een Nekbrace, worden ernstige verwondingen tot een minimum beperkt. In moderne en hoogwaardige protectorjackskunnen de bovenste rugplaten gemakkelijk worden verwijderd om een nekbrace te dragen, zodat een perfecte pasvorm is gegarandeerd. Fabrikanten zoals Leatt of Oneal bieden ook speciale protectorjacks aan die precies op de afmetingen van een nekbrace zijn afgestemd en zelfs met elkaar kunnen worden gecombineerd. Met een bijpassende helm ben je perfect uitgerust en kun je het springparcours laten zien wie er heer en meester is. 

Nekbescherming voor downhill rijders en dirt jumpers

In onze winkel vindt u een zeer ruime keuze aan nekbeschermers in diverse uitvoeringen. De chassis zijn gemaakt van materialen zoals kunststof of carbon. Dankzij de vele verstelmogelijkheden kunt u de nekbrace perfect aan uw voorkeuren aanpassen. Voor een optimale pasvorm kunt u nekbeschermers in verschillende maten krijgen. De nekbeschermer biedt u niet alleen een perfecte pasvorm, maar ook een hoog niveau van comfort en bewegingsvrijheid. Om uw veiligheid op de fiets te perfectioneren, vindt u in onze shop natuurlijk ook MTB-helmen of Volledige gezichtshelmen en protectorjacks - zodat u bij een val optimaal voorbereid bent.

De nekbeschermer biedt dus niet alleen een perfecte pasvorm, maar ook een hoog niveau van comfort en bewegingsvrijheid.