Geen resultaten gevonden voor de filter!
1

Momentsleutel - het juiste Newtongetal onder controle

Bij het monteren, repareren of afstellen van nieuwe fietsen heb je vaak speciaal gereedschap nodig. In de gereedschapskist van elke hobby- en professionele monteur zou een momentsleutel moeten zitten. De ratelsleutel heeft een bijzonder hoge precisie bij het aandraaien van schroeven en moeren van welke aard dan ook. 

U kunt het exacte aanhaalmoment dat op de aan te draaien schroef moet worden uitgeoefend, instellen met behulp van een stelschroef. Dit is vooral noodzakelijk voor moderne mountainbikes en onderdelen daarvan. Met behulp van een momentsleutel en het nauwkeurig ingestelde Newtongetal zet u uw bevestigingsonderdelen niet te vast en niet te los vast. Het gevaar dat schroeven afscheuren en gevoelige aluminium onderdelen verbrijzelen, wordt zo tot een minimum beperkt. 

Voor carbononderdelen of fietsen is een momentsleutel onmisbaar. Het materiaal carbon is bijzonder gevoelig en mag alleen worden bevestigd zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing van de fabrikant. Overbelasting kan onherstelbare schade aan het product veroorzaken. 

In onze online winkel voor gereedschap vindt u een selectie hoogwaardige momentsleutels van bekende fabrikanten. Ook zijn bij ons de bijbehorende hulpstukken of complete momentsleutelsets verkrijgbaar van de top merken zoals Park Tool, Topeak of Birzman