Geen resultaten gevonden voor de filter!

Hier kunt u fietsgereedschap voor de aandrijflijn online bestellen!

De aandrijflijn van een fiets bestaat uit vele afzonderlijke onderdelen en moet altijd goed worden onderhouden. Voor montage en reparaties heeft u meestal speciaal gereedschap nodig. In de categorie krukasgereedschap vindt u een aantal handige gereedschappen voor de montage en reparatie van uw krukas of aandrijving. Om een krukas te demonteren, hebt u een krukasverwijderaar of een krukas-trekker nodig. Er zijn verschillende normen voor deze fietsonderdelen van fabrikant tot fabrikant, waarvoor wij de overeenkomstige gereedschappen in voorraad hebben in onze winkel.

Gereedschap voor de fietsketting

Een kettingbreuk kan zich vooral voordoen wanneer de fietsketting aan een hoge spanning wordt blootgesteld. In dit geval helpt meestal alleen een nieuwe ketting of een geschikt kettingslot. Om nieuwe fietskettingen of kettingsloten te monteren, hebt u het juiste kettinggereedschap nodig. U kunt een kettingnagel gebruiken om de gebroken kettingschakel te vervangen of de fietsketting inkorten tot de vereiste lengte. Een kleine schroefpen wordt gebruikt om de kettingnagel uit de kettingschakel te duwen, zodat u een nieuw kettingslot kunt plaatsen. Kwalitatief hoogwaardige kettingnagels kunnen worden gerepareerd met een vervangingspen als er een defect optreedt. Naast het klinkgereedschap bieden wij u ook een selectie van andere gereedschappen voor fietskettingen. 

Kettingborgtangen en kettingslijtagemeters zijn andere praktische gereedschappen voor het monteren en repareren van een fietsketting naast de kettingklinknageltang.

Gereedschap voor de trapas

Afhankelijk van het fietsframe worden verschillende trapassen gebruikt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen geschroefde lagers en geperste lagers

<nbsp;
 
BSA (Engelse schroefdraad)
BSA-lagers waren lange tijd de standaard voor mountainbikes. Op veel racefietsen werd ook een BSA trapas gemonteerd. Het bijzondere aan deze bottom brackets is dat de rechter lagerschaal een linkse schroefdraad heeft en de linker een rechtse schroefdraad. De behuizingsbreedtes zijn 68 mm (racefiets en MTB), 73 mm (MTB), 83 mm (DH bikes) en 100 mm (fat bikes).
 
ITA (Italiaanse schroefdraad)
Zoals de naam al doet vermoeden, werden deze trapassen vooral gebruikt op Italiaanse racefietsen. In tegenstelling tot de BSA, heeft de ITA uitsluitend rechtse schroefdraad. De behuizingsbreedte is 70 mm.
 
BB30 en Pressfit 30 
De BB30 trapasstandaard is Canondale's eigen standaard van geperste lagers voor cranks met een krukasdiameter van 30 mm. Pressfit 30 is de tegenhanger van Sram of Truvativ. Het enige verschil tussen de twee trapassen is de buitendiameter. De BB30 meet 42 mm en de Pressfit 30 heeft een buitendiameter van 46 mm. De behuizingsbreedte van het frame is 68 mm of 73 mm.
 
Shimano Pressfit 
De fabrikant Shimano biedt verschillende varianten tegelijk aan. Alle lagers zijn ontworpen voor 24 mm krukassen, maar verschillen in de behuizingsbreedte. 86,5 mm (racefiets), 89,5 mm/92 mm (MTB) of 104,5 mm/107 mm (DH bikes).
 
Sram GXP Pressfit
Naast Shimano biedt ook Sram verschillende trapassen voor de GXP crankassen. Er zijn lagers voor krukassen met een diameter van 22 mm of 24 mm. De behuizingsbreedtes zijn 86,5 mm (racefiets) of 89,5 mm/92 mm (MTB), net als bij Shimano.
 
Om de verschillende bottom brackets te monteren of in te drukken, heeft u een geschikt stuk gereedschap nodig. In de categorie trapasgereedschap vindt u gegarandeerd de juiste trapassleutel of een bijbehorend inpersgereedschap. Wij bieden u een ruime keuze aan kwalitatief hoogwaardig gereedschap voor trapassen van toonaangevende fabrikanten zoals Birzman, Topeak, Lezyne of Park Tool

 

Fiets gereedschap voor de crank

Hoekig lager

De krukasbevestiging hier bestaat uit een vierkante lageras. U vindt dit type lager vooral op oudere fietsen. Hier gaat het meestal om een krukas die stevig in de trapas is ingebouwd. De cranks zijn gewoonlijk aan beide zijden gemonteerd en bevestigd.

Octalink

Er zijn twee versies van een Octalink-lager. Beiden hebben octalink versnellingen. Vergeleken met het vierkant is de Octalink aanzienlijk stabieler. Door een dikkere schacht en de meervoudige vertanding worden de krachten beter verdeeld. Het verschil tussen de twee Octalink Shimano standaards ligt in de lengte van de vertanding.

ISIS Drive

De International Spline Interface Standard is de tegenhanger van Shimano's Octalink. Het werd ontworpen in samenwerking met verschillende fabrikanten als antwoord op de Octalink. 

Een krukas-trekker bestaat uit twee delen, een doorn en een buitendraad. Het gereedschap wordt via de schroefdraad aan de krukarm bevestigd. Door de doorn heen en weer te draaien, wordt de krukas van de krukas gedrukt en losgemaakt van het binnenlager. Wij bieden een breed scala van geschikte gereedschappen voor de verschillende krukasnormen. In onze online shop vindt u fietsgereedschap van topmerken zoals Unior, Park Tool, Birzman of Topeak.

>.

Gereedschap voor de pedalen

Om pedalen te monteren, hebt u een inbussleutel of gewoon een geschikte pedaalsleutel nodig. In onze winkelcategorie pedaalgereedschap vindt u gegarandeerd de juiste moersleutel voor uw platte pedalen of clipless pedalen. Een pedaalsleutel van hoge kwaliteit is vooral praktisch bij het verwijderen van pedalen. Het is niet ongewoon dat pedalen vrij strak staan van vocht en vuil. In dit geval zijn een goede vuilverwijderaar en een geschikte steeksleutel met voldoende hefboomeffect meestal de enige dingen die helpen. Met behulp van de hefboom kunt u gecontroleerde kracht uitoefenen op de schroefdraad van het pedaal en het gemakkelijk losmaken. Als u de verkeerde maat steeksleutel en een te korte hefboom gebruikt, zult u vaak de pedaalas of de crankarm beschadigen.

U kunt ook een steeksleutel gebruiken met een voldoende grote hefboom.

In deze categorie vindt u pedaalsleutels van hoge kwaliteit van bekende fabrikanten als Unior, Topeak, Park Tool en Birzman.

Gereedschap voor kettingbladen en tandwielen

De meeste werkplaatskits zijn niet volledig uitgerust voor een onderhouds- of reparatiebeurt aan de fietsaandrijving. In onze winkelcategorie tandwielgereedschap vindt u alles wat u nodig hebt voor het onderhoud van uw achteraandrijving. Vooral de cassette van het achterwiel is een van de meest gevoelige slijtagedelen. Fietsers die veel fietsen, krijgen na verloop van tijd te maken met een verhoogde slijtage van het tandwiel. Om een tandwielset te verwisselen, hebt u meestal een kettingzweep of een kettingzweeptang nodig. Naast een kettingpons heb je ook een geschikte cassettetrekker nodig om de lockring los te maken. 

Beide gereedschappen voor het tandwiel werken hand in hand. Eerst leg je de kettingzweep rond de tandwielset. In de volgende stap plaatst u de tandwieltrekker op de borgring. Met het uittrekgereedschap maak je nu de lockring los, terwijl je het freewheel vastzet met de kettingzweep. De verschillende fabrikanten, zoals Shimano, Sram of Campagnolo hebben verschillende normen voor hun cassettes. Het is belangrijk dat u precies weet welke cassette van welke fabrikant u hebt gemonteerd om de juiste tandwieltrekker te kunnen bestellen. 
Wij bieden u een ruime keuze aan tandwieltrekkers voor uw werkplaats. U vindt er diverse kettingzwepen en kettingtrekkers van toonaangevende fabrikanten zoals Unior, Parktool of Topeak.